X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gebakken havermout met banaan, havermout ontbijt uit de oven, gezond ontbijten, warme havermout, ontbijt inspiratie

Gebakken havermout met blauwe bes en banaan

0
By Mind Your Feed on 3 maart 2019 Ontbijt

Hoewel ik echt hoop dat we vanaf vandaag richting het voorjaar gaan, heb ik toch nog een heerlijk warm en winters verwenontbijtje voor je klaar staan vandaag. Als alles goed is gegaan – ik heb een beetje vooruit gewerkt voor mijn vakantie – ben ik vanochtend in mijn eigen bed wakker geworden. En heb ik genoten van een heerlijke week wintersport. Daarna ben ik ook altijd wel klaar met de sneeuw! En heb ik zin in lente, in waterige maar warme zonnestralen en in straks het eerste terrasje weer pakken. Vanochtend starten we nog even rustig om met deze gebakken havermout met blauwe bes en banaan. En verse koffie natuurlijk! 

gebakken havermout

Het is altijd zo dubbel hè, zo’n vakantie. Aan de ene kant is het vooruitzicht heerlijk. Aan de andere kant is het altijd een hoop gestress en chaos om een beetje fatsoenlijk op weg te gaan. Dat het huis op orde is, dat het werk af is. Maar goed, een week ontspannen in de Oostenrijkse berglucht heeft dat als het goed is allemaal goed gemaakt. Vanaf vandaag gaan we weer over tot de orde van de dag!

gebakken havermout

Laat je zien!

En dat is vooral ook knallen met mijn nieuwe bedrijf. Zoals ik al vertelde, ga ik naast MYF een nieuwe business opzetten. Wat ik namelijk heel veel hoor in mijn omgeving en van mede-zelfstandig ondernemers, is dat zij nogal tegen het probleem aanlopen van zichtbaarheid. Online zichtbaarheid, om precies te zijn. Hoe bereik je nou jouw doelgroep? Hoe deel je jouw verhaal, jouw brand story? Op welke manier maak je (online) verbinding met de mensen die uiteindelijk jouw klant kunnen zijn?

En that’s where I come in… Mijn blog is ruim 5 jaar geleden echt uit hobby en passie ontstaan. En zo starten veel ondernemers natuurlijk hun bedrijf! In de afgelopen jaren heb ik zoveel geleerd over online zichtbaarheid. En als ik verder terug kijk, is dat een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben altijd bezig geweest met schrijven, met media, met zorgen dat mijn boodschap mooi verpakt de wereld in ging. En dit ook opgepakt werd. Wat ik om me heen hoor, is dat veel ondernemers dit ontzettend lastig vinden. Schrijven op zich al, maar de hele wondere online wereld nog veel meer. En ik heb dus zo’n zin om aan de slag te gaan en hen daarmee te helpen. Wordt heel tof! En wat ik zei, ik blijf het gewoon hier ook delen, want wie weet ben jij wel precies degene die hierop zit te wachten! Laat het me dan vooral even weten!

gebakken havermout

Gebakken havermout met blauwe bes en banaan

Voor 4 personen:

  • 125 gr havermout
  • 250 gr blauwe bessen (diepvries)
  • 2 rijpe bananen
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1,5 tl speculaaskruiden / koekkruiden
  • mespunt vanillepoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • klontje boter

Nodig; ovenschaal 15 x 20 cm, mengkom, maatbeker, garde

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een klontje boter.

Doe de havermout in de mengkom en voeg hier het bakpoeder, de speculaaskruiden en de vanillepoeder aan toe. Roer goed door.

Prak 1 van de rijpe bananen tot moes en schep daarna bij de havermout. Voeg ook de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door elkaar.

Schenk de amandelmelk in een hoge maatbeker en voeg de eieren hier aan toe. Kluts los met een garde.

Stort de havermout met blauwe bes en banaan voorzichtig in de ovenschaal en verdeel goed. Halveer de andere banaan over de lengte en leg deze bovenop de havermout. Duw iets aan.

Schenk het melk-ei mengsel over de havermout met fruit en zorg dat alle havermout in het vocht ligt. Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de warme oven. Gaat de bovenkant van de gebakken havermout te hard? Dek dan eventueel af met wat aluminiumfolie. Fijne zondag!

gebakken havermout

Ga jij aan de slag met dit recept voor gebakken havermout met blauwe bes en banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

bakken met havermout blauwe bessen gebakken havermout havermout ontbijt oven havermout ontbijt recepten havermout ontbijt warm havermout oven havermout recepten Ontbijt ontbijt havermout recepten ontbijten zonder brood paasrecepten pasen Pasen recepten verwenontbijt verwenontbijt recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #88 makkelijke maaltijden
Next Article Knallend de maand in en op vakantie – foto diary februari 2019
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

Makreel tartaar

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.