X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout appeltaartjes

Havermout appeltaartjes

23
By Mind Your Feed on 21 januari 2018 Ontbijt

Ontbijten met taart, goedemorgen! Dat leek mij dus een prima idee en ik kan je alvast verklappen dat dat het ook zeker was… Zeker op koude zondagochtenden zijn deze havermout appeltaartjes een goed idee want de hele kamer vult zich met verwarmende geuren. Dan nog een kop verse koffie erbij… Ik kan me geen betere manier voorstellen om deze ochtend te beginnen! Of eigenlijk nog wel; dit heerlijke ontbijtje op bed geserveerd krijgen! Hint….

havermout appeltaartjes

Ik vond dat het wel weer eens tijd was voor een nieuw ontbijtrecept. Ik probeer het een beetje af te wisselen, de ene keer een recept voor de lunch en dan weer voor het avondeten. Maar het laatste ontbijtje dat ik met je deelde is al weer even geleden… Dat komt vast omdat ik zelf – hoewel ik dat wel graag doe – in het weekend ook niet uitgebreid de tijd meer neem om te ontbijten. Dat komt vast wel weer hoor, als we straks in ons nieuwe huis zitten en niet elk vrij uurtje in het teken van klussen staat.

havermout appeltaartjes

Nog een paar weken en dan gaan we echt over. Dan moeten we ons huis uit, want de nieuwe eigenaren staan te trappelen om erin te gaan. Of het dan echt allemaal helemaal klaar is in het nieuwe huis is nog even spannend. Deze weken gebeurt er zó veel tegelijk, er lopen zoveel mensen door het huis, hard aan het werk voor de laatste dingen. Binnenkort plaats ik weer een update hoor!

havermout appeltaartjes

Nu nog zorgen dat we ook echt klaar zijn om te verhuizen. Tussen alle bedrijven door ben ik aan het opruimen – ronde 2 – en aan het inpakken. Nog wat last minute klappen geven op de exacte kleur van de vloer en wel of niet een behangetje op de muren… Maar vanochtend doe ik even rustig aan en schuif ik deze havermout appeltaartjes in de oven. Kop koffie erbij en langzaam opstarten. Even bijtanken, want dat is ook wel eens nodig!

havermout appeltaartjes

 

havermout appeltaartjes

Havermout appeltaartjes

Havermout appeltaart ontbijt recept
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Zoet
Servings: 1

Nodig

  • Mengkom
  • 3 kleine siliconen bakvormpjes
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 30 gram havermout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 appel (klein)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • De siliconen muffinvormpjes hoef je niet in te vetten. Heb je nou geen siliconenvormpjes? Dan werkt een klein ovenschaaltje ook prima, deze wel even goed invetten!
  • Doe de havermout in de mengkom. Doe de banaan erbij en begin deze te prakken tot het een gladde puree is. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. De honing is nodig voor de plakkerigheid en kun je dus niet weglaten.
  • Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen. Schep in een vormpje en maak er een bakje van door de binnenkant een beetje aan te duwen en de randjes tegen de vorm aan te drukken. Herhaal dit voor de andere vormpjes.
  • Zet de bodem van de havermout appeltaartjes op het rooster van de oven en bak 10 minuten voor.
  • Snij intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna kleine blokjes van.
  • Doe de appel blokjes in een schaaltje en voeg de rozijnen en een beetje kaneel toe. Schep goed om.
  • Haal de bodem van de havermout appeltaartjes uit de oven en verdeel de appel met rozijnen en kaneel over de bakjes. Schuif nu nog weer voor 10 minuten de warme oven in.
  • Zet een kop koffie en haal de taartjes uit de oven. Eet smakelijk en begin de dag lekker!
Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

havermout appeltaartjes

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Havermout appeltaartje, ontbijt taartje van havermout met appel en rozijnen, appeltaart havermout ontbijt

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout appeltaartjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

appel havermout appeltaart appeltaart ontbijt havermout appeltaart havermout ontbijt havermout ontbijt recepten havermout ontbijtrecepten havermout ontbijttaart havermout recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 45 makkelijke maaltijden
Next Article Pompoen wortelsoep met gember
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

23 reacties

  1. Shannon on 21 januari 2018 10:25

    Lekker, ga ik morgen ochtend maken, kijk er al naar uit!

    Reply
  2. Irene on 21 januari 2018 12:05

    Terwijl we aan het ontbijt zaten met het heerlijke havermout ontbijtpannetje met blauwe bessen, kwam jou nieuwe berichtje binnen voor havermout appeltaartjes. Ziet er ook erg lekker uit. Wordt nog moeilijk kiezen.
    Bedankt weer voor al dat gezonde lekkers

    Reply
  3. Alexandra on 21 januari 2018 18:55

    Een vraagje: mijn dochter vindt banaan echt niet lekker en ik kom het zo vaak tegen dat er banaan wordt gebruikt. Heb het al geprobeerd om het te maken en dan niks te zeggen over de banaan, maar ik kan haar niet voor de gek houden. Kan ik de banaan vervangen door iets anders? Dank!

    Reply
    • Mind Your Feed on 30 januari 2018 11:16

      Je zou eens kunnen proberen of een beetje appelmoes (zonder suiker) ook werkt!

      Reply
  4. Erzsebet on 22 januari 2018 17:09

    Gemaakt! Ik zie alleen dat jij amandelschaafsel er op hebt gedaan maar dat stond niet in de beschrijving. Ze zijn heerlijk. Ik heb ipv rozijnen noten gebruikt want rozijnen lusten ze hier niet

    Reply
  5. Nell on 25 januari 2018 09:13

    gisteren geprobeerd, mmm alleen kreeg k geen mooie bakjes te nat, volgende keer maar iets meer havermout denk ik, maar verrukkelijk, dankjewel, zo is ontbijten een feestje

    Reply
    • Gerry on 23 februari 2022 10:28

      Ik had de vormpjes met havermout in de oven gezet 12 min maar ze bolde alleen maar op. Nog helemaal niet gaar. Wel eruit gehaald en de appeltjes erop gedaan en toen 15 min in oven gezet.
      Nog niet gaar.
      Ik denk dit die ik eens even maar mooi niet dus.
      Wat gaat er niet goed?
      Heteluchtoven op 180 gr gezet

      Reply
      • Mind Your Feed on 23 februari 2022 18:07

        Hi Gerry, ik weet natuurlijk niet exact wat er fout is gegaan, ik stond er niet naast. Maar heb je van de havermout met banaan en honing wel ‘bakjes’ gemaakt? Ze hoeven geen 12 minuten in de oven, 10 is genoeg. En dan vullen met de appeltjes en nog een keer 10 minuten. Het klopt dat de bakjes niet helemaal ‘hard’ zijn als ze uit de oven komen. Als je ze even laat staan, worden ze krokant.

        Reply
        • Gerry van Esch on 23 februari 2022 18:17

          Heb ze in een muffinvorm gedaan met daarin papieren vormpjes.
          Later op de dag nog een tijdje laten garen maar nog steeds niet goed.
          Lijkt wel een bolletje deeg.
          Jammer

          Reply
          • Mind Your Feed on 9 maart 2022 09:42

            Zeker jammer dat het niet lukt om de bakjes te maken. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes, dat werkt wellicht toch anders dan in papier.

  6. Heidi on 10 februari 2018 13:18

    Zou je dit ook vantevoren kunnen maken en opwarmen?
    Of zou ’t dan minder lekker zijn?

    Reply
  7. Lies on 7 maart 2019 10:50

    Zou de bodem knapperig moeten worden? Dat is bij mij niet gebeurd, maar alsnog een heerlijk ontbijt!

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 maart 2019 09:17

      Niet helemaal krokant hoor, wel met een bite! Fijn dat je ervan hebt zitten smullen!

      Reply
  8. Gonnie on 4 april 2019 17:54

    Kun je ze ook maken en een dag later opwarmen? Ik wil ze graag als start voor het sporten gebruiken maar dan heb ik geen tijd om ze te maken.

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 april 2019 14:13

      Dat kan zeker, even op een lage temperatuur in de oven. Hou dan wel de taartjes in de gaten, dat ze niet te bruin worden!

      Reply
  9. Linda on 20 mei 2019 21:44

    Kun je ook de banaan weglaten? Ik ben niet gek op banaan.

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 mei 2019 16:42

      Dat kan denk ik wel, het zorgt net voor een beetje zoetheid maar de honing zou genoeg moeten zijn om de havermout in de taartjes aan elkaar te laten plakken.

      Reply
  10. Rita Wit on 29 mei 2019 10:32

    I.p.v banaan kun je ook heel goed wat ontpitte dadels gebruiken

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 juni 2019 12:47

      Ah, wat een goede tip! Thanks!

      Reply
  11. Kim on 4 mei 2020 01:07

    Hmm ziet er lekker uit!
    Doe je als ontbijt dan een zo’n taartje?
    Ik kwam via Pinterest op deze site uit, dus ga zeker verder kijken!
    Ik zoek wat meer gezonde recepten! En volgens mij ben ik nu op de juiste plek

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 mei 2020 11:17

      Yes, dan ben je zeker op de juiste plek! Leuk dat je mijn site hebt gevonden 🙂
      1 taartje is wel een beetje weinig als ontbijt… je kunt ze alle 3 opeten. Qua ingredienten is dit recept voor 1 persoon!

      Reply
  12. ria on 29 december 2021 11:16

    Heb je de hoeveelheden ook in grammen?

    Reply
    • ria on 29 december 2021 11:18

      sorry verkeerd bericht genomen.

      Reply
3.34 from 12 votes (12 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.