X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout yoghurt cake met muesli

Havermout yoghurt cake met muesli

30
By Mind Your Feed on 23 januari 2017 Ontbijt

Oeps… ik liep even vast. Hoe moest ik dit baksel nou noemen? Ik heb me suf gepiekerd, en ik kom tot de conclusie dat havermout yoghurt cake met muesli het beste de lading dekt. Gek hoor, dat je als blogger daar over na moet denken. Ik had namelijk bedacht dat ik al mijn favoriete ingrediënten voor een ontbijtje in een cake wilde stoppen. Havermout, yoghurt, muesli, eieren, rijpe banaan… maar hoe noem je zoiets dan? Ik weet het eigenlijk ook niet, maar ik weet wel dat het een heerlijke ontbijtcake was. En daar doe ik het voor!

havermout yoghurt cake met muesli

Er ging deze week wat mis in mijn planning. Dit recept had namelijk gisteren al online moeten komen. Maar ik zat niet op te letten… Ik vertelde eerder al dat de 3e week van januari eindelijk pas echt aanvoelde als een normale (werk)week. Met aan het begin van de maand nog een week vakantie en daarna een week in Oostenrijk, was ik nu pas weer een beetje geland. Normaal deel ik op zondag een ontbijtrecept met je, maar ik was de dagen helemaal kwijt. Ik dacht dat ik nog een extra dag in het weekend had om te koken, maar toen bleek het weekend al bijna voorbij te zijn…

havermout yoghurt cake met muesli

Maar ach, dat maakt uiteindelijk niet uit. Ook vandaag kun je vast wel wat inspiratie voor een lekker ontbijt gebruiken! Al zou ik deze havermout yoghurt cake met muesli ook als tussendoortje kunnen eten hoor. Er zit alleen maar lekkers in, en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten toch al in huis. Maak dan vandaag deze cake nog klaar, morgen een stukje als ontbijt en de rest in vriezer. Zit je mooi weer gebakken voor de rest van de week!

havermout yoghurt cake met muesli

havermout yoghurt cake met muesli

Havermout yoghurt cake met muesli

Makkelijk recept voor ontbijt cake van havermout en yoghurt
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Zoet
Servings: 6

Nodig

  • Mengkom
  • koffiemolentje
  • Bakvorm 15 x 20 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels muesli
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel koekkruiden / kaneel
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de bakvorm mee.
  • Gebruik de blender of een koffiemolentje om de havermout tot meel te mengen. Doe het havermeel samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout aan toe, meng goed door.
  • Doe de rijpe banaan in de blender (of een keukenmachine kan ook) en schep hier de yoghurt bij. Tik de eieren boven de kan/kom en blend nu tot een luchtige gladde mix.
  • Schenk de yoghurt, eieren en banaan bij het meel. Roer goed door.
  • Schep 3 el muesli en de rozijnen door het beslag voor de havermout yoghurt cake en meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Schenk het beslag nu in de bakvorm en strooi nog een laatste beetje muesli over de cake. Schuif de havermout yoghurt cake voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Lekker als warm ontbijt, maar je kunt de cake ook laten afkoelen en dan in stukken snijden. Bewaar in de vriezer en je hebt de komende dagen een heerlijk tussendoortje!
Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

havermout yoghurt cake met muesli

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

havermout yoghurt cake, havermout ontbijt cake met muesli, havermout uit de oven, recept voor havermoutbrood

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt cake met muesli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

banaan havermout havermout ontbijtrecepten havermout recepten havermout yoghurt cake ontbijtcake ontbijten zonder brood recepten rijpe banaan rijpe banaan yoghurt yoghurt cake
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 3 #backtonormal makkelijke maaltijden
Next Article Italiaanse kippensoep met witte bonen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

30 reacties

  1. Anne on 23 januari 2017 13:32

    Zojuist yoghurt havermout cake gemaakt. Lekker eenvoudig en snel te bereiden. Kids en ik vinden m lekkerrrrrr. Dank je wel voor het delen van je recept.

    Reply
  2. Anna on 24 januari 2017 15:53

    Hoi, klinkt heel erg lekker! Zou je de amandelmeel ook kunnen vervangen door een ander soort meel?

    Groetjes Anna

    Reply
  3. Anne on 25 januari 2017 09:04

    Wat een lekker makkelijk recept zeg, ziet er goed uit. De combinatie van yoghurt en amandelmeel is ook waanzinnig!

    Reply
  4. Colette on 28 januari 2017 07:38

    Ik heb ‘m afgelopen dinsdag gemaakt! Echt heerlijk! Dankjewel voor het heerlijke recept, ik ga dit zeker vaker maken!

    Reply
  5. Judith | myfoodblog.nl on 28 januari 2017 16:57

    Het toeval wil dat ik héél veel havermout in de kast heb staan :-). Een lekker ontbijt voor on the go aangezien thuis ontbijten en meestal doordeweeks gewoon niet van komt. Ik ga hem binnenkort proberen!

    Reply
  6. Sabine on 29 januari 2017 11:42

    Had alle ingredienten toevallig in huis, behalve amandelmerl. Ipv daarvan speltmeel gebruikt. De cake is bij mij wel wat donkerder geworden dan op de foto, maar hij smaakt heerlijk!

    Reply
  7. Ramona on 29 januari 2017 12:15

    Hoi

    Kan de cake ook in n gewone cakevorm gebakken worden? Heb niet zon vierkante bakvorm namelijk…

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 januari 2017 10:25

      Kan wel hoor! Ik gebruikte trouwens gewoon een lage (vierkant) ovenschaal, misschien is dat nog een tip?!

      Reply
      • Ramona on 22 februari 2017 09:55

        Heb inderdaad n vierkante glazen ovenschaal gebruikt! Hij is lekker geworden hoor Thanx!

        Reply
        • weslie on 22 januari 2024 11:59

          De vierkantswortel van een glaze ovenschaal is een plastike.

          Reply
  8. Marjolijn on 11 februari 2017 16:19

    Hoi! Kan je dit recept ook met soja yoghurt maken in plaats van met magere (melk) kwark? Of heb je een andere plantaardige vervanger als tip voor me? Gr. Marjolijn

    Reply
    • Anita on 28 februari 2017 11:52

      je zou misschien beter overwegen om naar geitenmelk of amandelmelk over te stappen ivm het regenwoud wat bedreigt wordt door de soyabouw. Er is ook verantwoorde soyamelk, maar dat scheelt het lezen van de kleine lettertjes.. en je bent bij Geit en Amandelmelk allergievrij. 😉

      Reply
      • Laura on 12 januari 2018 10:25

        Wordt het regenwoud niet vooral bedreigd door de soyabouw voor het voeden van dieren? Er is indirect meer soya nodig om koeien kwark te produceren dan om soya yoghurt te produceren.

        Reply
  9. Femke on 19 februari 2017 09:03

    Ik heb hem nu in de oven staan. Ben heel benieuwd. De kinderen kunnen niet wachten 🙂

    Reply
  10. Johanna on 9 maart 2017 11:00

    Heerlijk, heb hem al een paar keer gemaakt, helpt echt als je veel honger hebt en je neemt zo’n stukje hiervan, het vult goed.

    Reply
  11. Leslie on 21 maart 2017 16:16

    Hoi, kan je ook amandelpoeder gebruiken?

    Reply
  12. Ynske on 19 april 2017 22:09

    Kun je een suggestie doen voor iemand die gruwelt van rozijnen?

    Reply
    • Arnold on 28 september 2018 13:26

      Net als ik bedoel je…….ja gewoon weg laten.

      Reply
  13. Laura on 3 september 2017 08:34

    Havermout yoghurt cake vanmorgen gemaakt. Heb een kleine springvorm gebruikt omdat ik geen rechthoekige cakevorm had van die afmetingen. Gaat ook prima en de cake is super lekker!!!!

    Reply
  14. Shanti on 2 oktober 2017 09:36

    Wat zit er in gezonde baksels toch vaak bananen verwerkt haha. Ik vind ze heerlijk hoor maar de bananen vliegen er hier altijd doorheen dus vaak geen rijpe bananen in huis. Nog een goeie suggestie als alternatief?

    Reply
    • Tessy on 28 maart 2018 15:08

      Dadelpasta of gewone dadels

      Reply
  15. Alexandra on 27 oktober 2017 20:41

    Mijn dochter gruwelt van banaan. En ook als je niks zegt, proeft ze meteen de banaan. Heb haar al eerder geprobeerd te ‘foppen’. Kan ik de banaan weglaten en als zoetje dan honing gebruiken?

    Reply
  16. Katrien on 8 januari 2018 20:52

    Simpel, lekker en gezond!
    Gemakkelijk te bewaren als tussendoortjes in de diepvries.

    Reply
  17. Lucie Filippo on 8 januari 2018 21:36

    Heerlijk! Ik maak bijna elke week deze cake. Lekker een klein stukje bij de koffie of een wat groter stuk mee naar m’n werk als lunch. Super-recept!

    Reply
  18. Ingrid on 24 april 2018 16:00

    Heb het net gemaakt met speltmeel ipv amandelmeel (die had ik niet in huis). Schuif het nu in de oven. Ben benieuwd. 😉

    Reply
  19. Inge on 3 juni 2018 12:54

    Ik heb alleen volle yoghurt in huis, zou ik dit kunnen gebruiken ipv griekse yoghurt?

    Reply
  20. Elsa on 15 maart 2020 09:31

    Bij gebrek aan rozijnen heb ik klein gesneden dadels aan toegevoegd en nog wat kokos rasp over de muesli heen. Heerlijk!
    En wat een goede tip van het bakpapier, probleemloos uit het bakblik en heel makkelijk af te” pellen” zonder dat de halve cake meekomt. Bedankt

    Reply
  21. Anton on 21 maart 2021 16:56

    4 sterren
    Ik werk in een hotel, waar we momenteel veel ontbijt-ingrediënten op overschot hebben (lage Corona-bezetting 🙁 ) Ik zocht een recept om wat muesli in te verwerken, en deze cake tegengekomen. Heb wat moeten improviseren met de ingrediënten die ik hier voorhanden heb: appel ipv banaan, 2 potjes gewone yoghurt ipv de griekse, en haver- en amandelmeel heb ik volledig vervangen door gemalen muesli, die deels haver bevat. Prachtige gebakje geworden, en ik denk dat onze gasten het morgen bij het ontbijt zullen appreciëren! Bedankt!

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 maart 2021 12:06

      Wow, wat super dat je zo creatief aan de slag bent gegaan met dit recept en wat mooi dat je op deze manier de gasten in de watten kunt leggen! Ik hoop heel erg dat ze ervan hebben genoten! Dank je wel voor je mooie reactie, heel leuk om te lezen!

      Reply
  22. RUTTEN FREDDY on 12 juni 2022 07:59

    5 sterren
    ik heb dit al 3 keer gemaakt en ze vonden zo heerlijk lekker dat ik voor 14 personen wild maken

    Reply
4.56 from 9 votes (7 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.