X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
crostini met pesto stokbrood hapjes

Crostini met pesto, brie en rauwe ham

1
By Mind Your Feed on 26 april 2016 Snacks

Ja, haha, je dacht toch niet dat het recept voor groene pesto van rucola en pistache voor niks online kwam… Ik had er namelijk al een ideetje mee, en dat was een heerlijke crostini maken. Of bruschetta, of hoe je het wilt noemen. In elk geval een klein knapperig stukje brood dat heerlijk is bij een borrel of op een feestje. Met die mooie dagen van vorige week – eh hallo, waar is de zon gebleven? – kreeg ik al helemaal zin in lekker buiten eten, kleine hapjes, beetje tapas-achtig. En daar horen wat mij betreft deze crostini met pesto, brie en rauwe ham helemaal bij! 

crostini met pesto

Crostini met brie

Als je mij volgt op social media, dan zie je vaak genoeg voorbij komen dat ik gek ben op rode wijn én toastjes met brie. Ja, dat klopt, vooral echte romige brie de meaux is mijn favoriet. Ik kan gerust zo’n hele punt in mijn eentje op, en dat gebeurt dan ook wel eens op een zaterdagavond.

Het is meer dat wanneer ik halverwege ben, ik vind dat ik wel genoeg heb gesnoept… Tegenwoordig heb ik trouwens assistentie van mijn jongste dochter. Als wij op zaterdagmiddag nog wel eens een borrelplank op tafel zetten, is zij niet weg te slaan bij de brie.

Ze wil het liefst zelf snijden en als het aan haar ligt, eet ze deze zachte kaas achter elkaar op. Kind van haar moeder, zal ik maar denken.

crostini met pesto, brie en ham

Deze crostini met groene pesto, brie en rauwe ham zet je op tafel bij een zomerse borrel of als heerlijk hapje voor de feestdagen. Het is toch super leuk om zo’n aangekleed broodje te serveren? Weer eens wat anders dan een mandje met stokbrood en de gasten zelf laten smeren.

Vooral nu het lekkerder weer wordt, eet ik liever kleine hapjes dan hele maaltijden. Als de zon nou weer even terug komt, dan denk ik dat deze kleine broodjes zeker vaker zullen worden geserveerd!

crostini met pesto

Gelukkig zet je deze heerlijke hapjes zo op tafel, en een recept wil ik het eigenlijk niet eens noemen. Maar wat lekker is, moet je delen, toch? Of nou ja niet altijd natuurlijk, maar deze fijne combi deel ik graag met je!

Op zoek naar nog een leuk borrelhapje? Dan is deze bruschetta van zoete aardappel met tomaat ook zéker een aanrader!

crostini met pesto

Meer stokbrood hapjes recepten:

Ben je op zoek naar nog meer stokbrood hapjes, feestelijke recepten die tijdens een borrel zeker op tafel mogen komen? Wat dacht je dan bijvoorbeeld van deze gezellige broodjes;

  • Crostini met Serranoham, geitenkaas en vijgen
  • Bruschetta met tomaat en basilicum
  • Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
  • Pinxtos met geroosterde paprika en anjovis
crostini met pesto, stokbrood hapjes, crostini recept, crostini met brie, crostini met rauwe ham

Crostini met pesto, brie en rauwe ham

Makkelijk recept voor crostini - krokant broodje - met pesto, brie en ham. Lekker borrelhapje of tapas gerecht.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje
Servings: 4

Nodig

  • Ovenrooster

Ingrediënten

  • 8 sneetjes stokbrood (voorgebakken)
  • 8 eetlepels groene pesto
  • 8 plakjes brie
  • 8 plakjes rauwe ham (prosciutto)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het stokbrood in 8 plakjes. Ik gebruikte een voorgebakken stokbrood, dat sowieso nog een minuut of 6 afgebakken moet worden.
  • Meng de olijfolie met de oregano en smeer elk sneetje brood aan beide kanten dun in met de kruidenolie.
  • Leg de broodjes op het rooster en schuif deze de oven in. Bak ze 6 minuten op 180 graden en draai dan de oven naar de grillstand. Grill de broodjes nu nog 1 a 2 minuten, tot ze lekker knapperig zijn.
  • Laat de crostini heel even afkoelen als ze uit de oven komen, smeer ze daarna in met ongeveer 1 el pesto per broodje. Leg hier een plak brie en een plakje rauwe ham op en maak af met een blaadje basilicum.
Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 7g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

crostini met pesto

Ga je aan de slag met dit recept voor crostini met pesto, brie en rauwe ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

borrel borrelhap borrelhapje brie bruschetta crostini ham kaas Parmaham pesto pistache rauwe ham rucola
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleRucola pistache pesto
Next Article Review Mag ik nog een hapje?
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

1 reactie

  1. Marina on 30 september 2017 09:59

    Is super lekker, ik doe het met gewoon Frans brood in stukjes snijden alles erop en in de oven.

    Reply
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.