X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Empanadas met tonijn

0
By Mind Your Feed on 8 december 2024 Snacks

Als je aan de Spaanse tapas hapjes denkt, mogen empanadas met tonijn niet ontbreken. Deze heerlijke hapjes met een knapperige buitenkant van bladerdeeg en een hartige vulling met tonijn zijn een echte favoriet. De combinatie van tonijn, paprika, rode ui en een vleugje gerookt paprikapoeder maakt deze Spaanse tonijn empanadas echt om je vingers bij af te likken!

Of je ze nu maakt voor een tapasavond, een feestje of gewoon als borrelhapje, ze passen bij elke gelegenheid. Serveer ze samen met andere klassiekers zoals patatas bravas, gamba’s al ajillo of een tortilla de patatas, en je hebt een tafel vol geweldige tapas hapjes.

Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Empanadas met tonijn

Het geheim van deze tapas met tonijn zit in de smaakvolle vulling van de hapjes, die je van tevoren kunt bereiden. Je begint met het bakken van rode en groene paprika, rode ui en een beetje tomatenpuree, zodat de smaken mooi samenkomen. Voeg vervolgens tonijn, kappertjes, oregano en een mix van zoet en pittig gerookt paprikapoeder toe voor een heerlijke kruidige vulling. Laat dit mengsel afkoelen voordat je het in het bladerdeeg verpakt, anders blijft het veel te vochtig! Schuif ze in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is, en je hebt een hapje waar iedereen blij van wordt.

Deze empanadas recept met tonijn is perfect als tapasgerecht, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld een snufje peterselie toe voor extra frisheid, of vervang de kappertjes door olijven als je van een zoute twist houdt. Of bekijk mijn recept voor empanadas met gehakt eens, als je bijvoorbeeld niet zo van tonijn houdt!  Serveer ze warm of op kamertemperatuur – ze smaken altijd even goed.

Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Empanada de atún

Deze empanada de atún brengt de smaken van Spanje direct naar je tafel. De zachte, hartige vulling in combinatie met het knapperige bladerdeeg is een echte favoriet bij iedereen. Of je nu een uitgebreide tapasavond organiseert of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze Spaanse tonijn empanadas zijn altijd een goede keuze.

Meer tapas recepten:

Helemaal enthousiast geworden van deze empanadas met tonijn en wil je meer lekkers op tafel zetten? Klaar voor een gezellige tapas avond met de lekkerste hapjes? Dat snap ik helemaal, daarom heb ik naast deze empanada de atún nog meer lekkere tapas hapjes voor je klaar staan:

  • Albondigas
  • Tortilla de patatas
  • Gamba’s al aijilo
  • Patatas bravas
  • Kip bacon rolletjes
  • Empanadas met gehakt
  • Knoflook champignons
  • Pan con tomate

Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Empanadas met tonijn

Makkelijk recept voor Spaans tapas hapje, empanadas met tonijn vulling met paprika & kappertjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Borrelhapje, Tapas
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Servings: 6

Nodig

  • Schaal
  • Koekenpan
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 200 gr tonijn (MSC, op water basis)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • drup citroensap
  • 1 ei
  • drupje olie

Bereiden

  • Begin met het maken van de vulling voor de empanadas met tonijn. Schil en snipper de rode ui, maak de paprika's schoon en snij in heel fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm een druppel olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Bak de paprika mee en pers de teen knoflook erbij uit. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Laat even uitlekken en voeg dan de groenten toe aan een schaal. Doe hier de tonijn bij en meng de kappertjes, de oregano, het gerookt paprikapoeder, een blikje tomatenpuree en een drup citroensap er doorheen.
  • Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de vellen bladerdeeg diagonaal doormidden en leg in het midden van elke driehoek een beetje van de tonijn vulling.
  • Vouw de bladerdeeg driehoekjes voorzichtig dicht en druk de uiteinden aan met een vork.
  • Klop het ei los en besmeer de empanadas met tonijn met het ei. Leg de empanadas op het bakpapier en schuif deze voor zo'n 20 - 25 minuten de warme oven in. Serveer direct of lauwwarm.
Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 11g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Empanadas met tonijn, paprika, rode ui en gerookt paprikapoeder, geserveerd als knapperig Spaans tapasgerecht. Empanada de atun, spaans tapas hapje met tonijn

Ga jij aan de slag met dit recept voor empanadas met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten tapas recepten tonijn recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #50 – 2024
Next Article Carpaccio rolletjes
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required