X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

2
By Mind Your Feed on 27 december 2016 Feest, Snacks

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt, yumm! Een heerlijk hapje voor bij een gezellige borrel. Deze gezellige broodjes maak je natuurlijk zelf klaar. Zet de tafel maar vol en laat de feestdagen maar komen! Met dit recept voor kleine saucijzen broodjes met gehakt maak je zeker weten iedereen erg blij!

Stop de tijd! Ben ik de enige die vindt dat 2016 voorbij gevlogen is? Echt, voor mijn gevoel begon er gisteren een nieuw jaar, en over een paar dagen is dat al weer afgelopen… Hoe dan??

mini saucijzenbroodjes

Maar goed, het is toch echt zo. Ik neem deze week tussen Kerst en Oud & Nieuw maar eens de tijd om me af te vragen wat er dan allemaal is gebeurd in 2016, dat het zo snel ging.

En om nog wat lekkere borrelhapjes met je te delen. Want die horen wat mij betreft bij een feestelijk Oudejaarsavondje. Zoals dit recept voor mini saucijzenbroodjes bijvoorbeeld, die ik vulde met pittig gehakt.

mini saucijzenbroodjes

2016 was een heel bijzonder jaar. Al jarenlang riep ik dat ik ooit voor mezelf zou beginnen, maar ik wist eigenlijk nooit wat ik dan zou gaan doen… Best handig als je vooraf een plan hebt als je dat soort dingen zegt, toch? Ik had geen plan, maar ik kreeg in 2015 wel een mooie schop onder mijn kont die ervoor zorgde dat er ineens wél een plan was.

Ik zat destijds in een hele lastige situatie bij mijn werkgever. Had het niet meer echt naar mijn zin, was herstellende van een burn-out en vroeg me af of dit de toekomst zou zijn… Dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik ineens wél een plan had. Doodeng, maar ik besloot mijn baan op te zeggen en fulltime aan mijn blog te gaan werken.

mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

En dan zijn we ineens een jaar verder. Ja, dat cliché van time flies gaat zeker op, want ik heb het elke dag zo naar mijn zin! Niet alleen qua werk, maar ook op alle andere vlakken. Er zijn zoveel puzzelstukjes op zijn plaats gevallen dit jaar, en dat heeft voor zoveel rust gezorgd.

Ik vind het heerlijk om elke dag met mijn grootste hobby bezig te zijn en daarnaast ook alle tijd voor thuis te hebben. Ik ben drukker dan ooit maar geniet van elk moment. Zo fijn!

mini saucijzenbroodjes

Borrelhapjes voor Oud & Nieuw

Ik heb dus alle reden om een mooi feestje te bouwen met Oud & Nieuw! Om eens flink te proosten op dit jaar, en ook alvast op het jaar dat komen gaat. Het is nu aftellen naar 2017 en ik heb er zo’n zin in.

Achter de schermen ben ik al druk bezig met plannen voor het nieuwe jaar en ik kan niet wachten om deze met je te delen. Maar eerst, tijd voor lekkere hapjes voor Oudejaarsavondl. Deze mini saucijzenbroodjes bakte ik alvast, en hier zijn ze meer dan goedgekeurd! Hou onderstaand recept aan voor 16 stuks.

Meer feestelijke bladerdeeghapjes:

Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:

  • Bladerdeeghapjes met pesto
  • Worstenbroodjes met oude kaas
  • Mini pizza quiche met salami en mozarella
  • Bladerdeeghapje met brie en abrikozenjam
  • Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt
  • Bladerdeeghapje met spinazie en feta
mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

Makkelijk recept om zelf kleine saucijzenbroodjes te maken, gevuld met gekruid gehakt.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Borrelhapje
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Rooster van de oven
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel koekkruiden (of kaneel)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper
  • 1 ei

Bereiden

  • Laat het bladerdeeg voor gebruik even ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het gehakt in de mengkom.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn.
  • Doe de ui bij het gehakt, pers de knoflook erbij uit en voeg de fijngesneden rode peper toe. Voeg de ketjap, komijn, oregano, koekkruiden en nootmuskaat toe. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper – ik hou wel van pittig!...
  • Kluts een ei en voeg ongeveer de helft toe aan het gehakt. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt, 16 stuks in totaal.
  • Snij elk vel bladerdeeg in vieren. Leg net onder het midden van een vierkantje bladerdeeg een balletje gehakt en druk iets plat. Vouw nu de bovenkant van het vel bladerdeeg over het gehakt heen en druk aan op de onderkant. Rek het bladerdeeg eventueel iets uit zodat het gehakt er goed inpast.
  • Druk de naden van het bladerdeeg goed aan en gebruik een vork om mooie kartels in het randje te maken. Herhaal dit voor alle vierkantjes bladerdeeg.
  • Gebruik de rest van het geklutste ei om de mini saucijzenbroodjes bovenop in te smeren. Schuif de broodjes nu in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar!
Calorieën: 442kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 16g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

Ga je aan de slag met dit recept voor mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

borrel borrelhap borrelhapje borrelhapje recepten feest feestelijke hapjes recepten hapjes saucijzenbroodjes snacks
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWentelteefjes van kerstbrood
Next Article Hollandse garnalensalade met komkommer
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

2 reacties

  1. ria on 1 januari 2017 15:01

    Eerst even een goed en gezond 2017,en daarbij een compliment voor de gerechten die je op de site zet. Ik heb er al veel van gemaakt,met af en toe een eigen draai eraan.Tot nu toe is alles erg lekker en vooral gezond.Dat je nog lang zo door gaat.

    Groetjes

    Reply
  2. Ida on 30 december 2017 10:50

    Fijne jaarwisseling! Dank voor alle lekkere recepten en wat een heerlijke borrelhapjes. Dank je wel.

    Reply
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.