X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
cappuccino kwarktaart

Cappuccino chocolade kwarktaart

13
By Mind Your Feed on 4 oktober 2016 Zoet

Het leven is een feestje en ik hang graag zelf de slingers op! Stil staan bij de kleine mooie dingen, dankbaar zijn voor wat er op mijn pad komt, positief in het leven staan, ik probeer er elke dag weer wat leuks van te maken. Maar soms is het wel heel simpel om een feestje te bouwen. Want met een stuk van deze cappuccino chocolade kwarktaart kan je dag niet meer stuk. Een stukje bij de koffie, of misschien gewoon wel als ontbijt – niet omdat het moet, maar omdat het kan – en bij mij gaat spontaan het zonnetje schijnen hoor! 

cappuccino chocolade kwarktaart

Oh, ik zou elke ochtend wel willen beginnen met een goede cappuccino. Ik ben dol op koffie namelijk, en zeker ’s morgens heb ik echt een opstart-bakkie nodig. Of meestal zelfs wel 2. Maar het gekke is, ik drink dus thuis altijd gewoon zwarte koffie. Ik vind het te veel gedoe om een luxere koffie klaar te maken (hoezo eigenlijk?), en ik heb niet eens een goede melkopschuimer. Op vakantie in Italië begon ik wel elke dag met een cappuccino, bij het kleine koffiebarretje op de camping. Zo lekker, met een goede stevige laag schuim, echt genieten! En dan het laatste beetje met een lepeltje uit het kopje scheppen… Of ben ik de enige die dat doet?

cappuccino chocolade kwarktaart

In elk geval waren die cappucci’s in Italië niet uit mijn hoofd toen ik besloot dat het weer eens tijd was voor een lekker taartje. Ik ben helemaal niet zo’n bakker, maar ik vind het wel altijd leuk om wat zoets klaar te maken. Echt moeilijke recepten voor koekjes, taarten en gebak zul je hier op de blog dan ook niet tegen komen, Heel Holland Bakt heeft geen kandidaat aan mij gemist. Maar zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn en met cappuccino en chocola zit je natuurlijk al snel goed.

cappuccino chocolade kwarktaart

De cappuccino chocolade kwarktaart is trouwens glutenvrij, want ik gebruikte de koekjes van Schär voor de bodem van deze taart. Ik heb natuurlijk al eens vaker een kwarktaart gemaakt, ook glutenvrij, maar toen gebruikte ik een mengsel van dadels en noten voor de bodem. Ik móest gewoon een keer proberen of deze biscuitjes ook geschikt waren, als onderste laag in de taart. En, missie geslaagd! Zeker in deze combinatie, met de smaken van cappuccino en chocola. Het is gewoon net alsof je een cappuccino drinkt terwijl je een taartje eet, echt hemels!

cappuccino chocolade kwarktaart

Cappuccino chocolade kwarktaart

Voor 1 springvorm van 16 cm:

Bodem:

  • 100 gr Schär butterkeks
  • 50 gr roomboter
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel

Cappuccino laag:

  • 300 gr volle kwark
  • 100 ml koffie
  • 50 ml honing
  • 5 blaadjes gelatine

Topping:

  • 100 ml koffie
  • 50 gr pure chocola
  • 1,5 blaadje gelatine
  • cacaopoeder
  • kaneel

Nodig;

bakpapier, springvorm 16 cm, keukenmachine, mengkom, klein schaaltje, steelpan, geduld

Bereiden:

Bekleed de springvorm met bakpapier. Ik vind het altijd handig om het vel bakpapier even nat te maken onder de kraan, op te frommelen tot een prop en dan voorzichtig weer uit te vouwen in de bakvorm.

Doe de koekjes in de keukenmachine en hak ze grof. Heb je geen keukenmachine, dan kun je de koekjes ook in een stevig zakje doen en met een deegroller tot grove stukjes rollen. Doe de koekkruimels in een mengkom en voeg hier het cacaopoeder en de kaneel aan toe. Smelt de boter in een pannetje en schep door de koekkruimels.

Spreid de koekkruimel-bodem uit over de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om deze onderste laag overal even dik te krijgen. Zet de bodem minstens 30 minuten in de koelkast.

Ga koffie zetten. Nee, maar echt! Een flinke bak koffie, het mag best een sterk bakkie zijn, en laat de koffie helemaal afkoelen. In totaal heb je 200 mll koffie nodig.

Als de koffie is afgekoeld meng je hiervan 100 ml in een mengkom met de kwark en de honing.

Leg 5 blaadjes gelatine in een klein schaaltje met wat water. Laat ze weken en knijp daarna uit. Verwarm in een steelpan 2 el water met de blaadjes gelatine, roer goed door tot alle klontjes eruit zijn. Giet de gelatine bij de cappuccino kwark en roer goed door. Schenk de kwark nu over de koekjes bodem en zet de springvorm terug in de koelkast. Deze laag mag minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

De overgebleven koffie (100 ml) schenk je in de steelpan. Doe hier de chocola bij en zet op het vuur. Laat de chocola langzaam smelten in de koffie.

Leg 1,5 blaadje gelatine even te weken in koud water en knijp daarna uit. Roer het gelatineblaadje door de warme koffie met chocola. Schenk deze laag over de cappuccino laag en laat weer minstens 2 uur opstijven. Maak de cappuccino chocolade kwarktaart af met wat cacaopoeder en een snuf kaneel.

cappuccino chocolade kwarktaart

Ga jij aan de slag met dit recept voor cappuccino chocolade kwarktaart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer.

cappuccino chocola glutenvrij kwarktaart kwarktaart recepten Schär taart zelf kwarktaart maken zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHummus met rode biet en avocado
Next Article Zoete aardappel gratin met Parmezaanse kaas
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

13 reacties

  1. Rine on 4 oktober 2016 09:55

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit, zou Griekse yoghurt ook een optie kunnen zijn, wat denk je Reny?

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 oktober 2016 10:32

      Gewoon proberen, en eventueel een extra blaadje gelatine toevoegen!

      Reply
  2. Anne Meerman on 4 oktober 2016 10:23

    Misschien een vreemde vraag, maar zou ik de kwark eventueel kunnen vervangen door geitenyoghurt? Ivm een koemelkallergie? Heb namelijk geen idee! Alvast bedankt. Groetjes Anne

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 oktober 2016 10:33

      Zou ik gewoon proberen, en ook eventueel een extra blaadje gelatine toevoegen.

      Reply
  3. Marleen on 4 oktober 2016 21:12

    Wat een leuk recept! En nog glutenvrij ook! Ga ik zeker een keer proberen 🙂

    Reply
  4. Demi | DE KOOKFABRIEK on 5 oktober 2016 09:06

    Wat ziet deze kwarktaart er lekker uit!

    Reply
  5. Caroline on 5 oktober 2016 22:38

    De taart ziet er heerlijk uit!! Zou ik de kwark ook kunnen vervangen door Abbot Kinney’s kokosstart? Deze kokosyoghurt is best wel dik en stevig!

    Reply
  6. Kelly on 24 oktober 2016 18:55

    Ik heb de taart gemaakt, had beetje teveel cappuccino vulling maar heb er wat uit gehaald voor de ena laatste laag. Veel werk, hopelijk is ie lekker! Schar koekjes???? Wat zijn dat voor koekjes? Heb er biscuitjes van gemaakt

    Reply
  7. Joyce on 13 november 2016 16:57

    Makkelijk recept snel te maken en was ook super gelukt. Alleen de smaak van de vulling vond ik niet zo….of te veel cacao of te weinig zoet…ik weet niet wat ik miste

    Reply
  8. Lisanne on 25 november 2016 21:38

    Kan je ook gelatine poeder gebruiken (jacob hooy)? Hoeveel poeder zou er dan in moeten ipv blaadjes.
    (Dit is gezonder dan gelatine blaadjes toch?)

    Reply
  9. YVONNE on 4 oktober 2018 05:56

    Hoi !
    Lijkt me alle moeite waard, had het fijn gevonden om deze gluten vrije taart met agar agar als vervanger te zien ipv gelatine.
    Maakt het voor kook sterren gemakkelijker en wellicht een kennismaking met dit vegetarische bindmiddel. Past goed in de toekomst wens vaniet minder vlees en vleesproducten.
    Hoop dat u hier wat meer mee wil experimenteren! Bvd, groeten Yvon

    Reply
  10. ghislaine on 10 augustus 2021 18:14

    ga dat zeker eens uitproberen maar zal toch wat suiker toevoegen bij de topping en de cappuccinolaag.
    de gebruikte gelatine blaadjes van hoeveel gram zijn die, want niet alle blaadjes wegen evenveel
    groetjes, Ghislaine

    Reply
  11. RUTTEN FREDDY on 13 juni 2022 16:34

    ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de koffieklets te geven

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....