Chocoladetaart met frambozen en rode peper

0

Love is in the air! Can you feel it? Nog een kleine week en dan is het Valentijnsdag, dé dag van de liefde. Heb jij al bedacht wie je gaat verrassen met een lief kaartje of een mooie bos bloemen? Of misschien duik je net als ik de keuken in om deze chocoladetaart met frambozen en rode peper klaar te maken? De liefde – en niet alleen van de man! – gaat immers door de maag en mij zou je heel gelukkig maken met deze chocobombe. Just saying, en ja, dat is een hint….

chocoladetaart met frambozen

Ik roep altijd heeel hard dat ik niet romantisch ben en dat ik niets aan Valentijnsdag wil doen. Wat mij betreft vieren we de liefde elke dag en niet op 1 moment in het jaar. Toch vond ik het vorig jaar wel erg leuk dat er een kaartje bij de post zat… In zo’n rode envelop, ja echt! Super lief natuurlijk, het is altijd leuk om verrast te worden!

chocoladetaart met frambozen

Toen ik afgelopen week met de boodschappen thuiskwam, stond mijn man dan ook even raar te kijken… Rode hartjes, een bos rode rozen, heel veel chocola. En rode pepers. Vol verbazing pakte hij de tas uit en hij vroeg of ik toch ineens romantisch ging doen?! En ja, dat ging ik zeker! Na al het harde werken van de afgelopen tijd heeft hij het wel verdiend om eens romantisch verrast te worden….

chocoladetaart met frambozen

En dus dook ik de keuken in! Een chocoladetaart met frambozen en rode peper zou het worden! Die combi van chocola en rode peper is echt goddelijk. En wist je dat deze ingrediënten ook nog eens lustopwekkend zijn. Niet verkeerd dus… De leuke hartjes bakvorm komt van Xenos, waar je trouwens nog veel meer leuke bakspullen vindt om een mooi valentijnstaartje in elkaar te zetten. Deegrollers met hartjes, verschillende kleuren fondant, je kunt echt helemaal losgaan voor je lief! En dat zou ik zeker doen, want de liefde is zo mooi!

chocoladetaart met frambozen

chocoladetaart met frambozen

chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen en rode peper

Voor 1 hartjes bakvorm

  • 200 gr pure chocola ( >70% cacao)
  • 110 gr roomboter + extra om in te vetten
  • 100 gr suiker
  • 1 rode peper
  • 4 eieren
  • 1 tl vanillepoeder

Voor de topping

  • 100 gr poedersuiker
  • 1 a 2 el water
  • 1 el aardbeien limonadesiroop
  • 100 gr frambozen
  • snoep- en chocolade hartjes

Nodig;

hartjes bakvorm Xenos, 2 pannen die in elkaar passen, mengkom, vetvrije kom, mixer met garde, kommetje

Bereiden:

Zet een pan met water op het vuur en zet een tweede (kleinere) pan erin. Kijk even hoe dit voor jou werkt. Doe de roomboter met de pure chocola in de pan en smelt au bain-marie.

Splits de eieren. Het ei-geel mag in de mengkom, het ei-wit doe je in een vetvrije kom.

Voeg de suiker toe aan de mengkom met het ei-geel en gebruik de mixer met garde om dit tot een luchtig mengsel te kloppen. Wanneer de chocola en de boter gesmolten zijn, schenk je deze bij het eigeel met de suiker. Roer goed door en voeg de vanillepoeder toe.

Snij de rode peper open, verwijder de zaadjes en snij dan heel fijn. Voeg dit toe aan de mengkom met het chocolademengsel.

Begin met het opkloppen van de ei-witten. Maak de gardes van de mixer schoon en zet de mixer in de hoogste stand. Een keukenmachine met mixer gebruiken kan ook. Even geduld, als er pieken van eiwit ontstaan en deze niet terug omvallen, dan ben je klaar.

Vet de hartjes bakvorm van Xenos in met wat boter. Dit hoeft normaal niet, maar een siliconen bakvorm kun je voor het eerste gebruik het beste wel even invetten.

Nu ga je het opgeklopte eiwit beetje bij beetje door het chocolademengsel heen scheppen. Gebruik hiervoor een spatel en vouw als het ware het eiwit door het mengsel heen, heel voorzichtig dus en niet roeren. Gewoon rustig omscheppen. Ik deed dit in 3 keer, elke keer een beetje eiwit erbij en weer rustig omscheppen.

Schenk het beslag voor de chocoladetaart in de springvorm en bak de taart in de warme oven in 55-60 minuten gaar. De taart mag nog een beetje zacht zijn aan de binnenkant. Laat de taart in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kiertje.

Maak in de tussentijd de roze glazuurlaag voor op de chocoladetaart klaar. Meng in een kommetje 100 gr poedersuiker met 1 a 2 el water en 1 el aardbeien limonadesiroop. Roer tot een glad papje.

Als de chocoladetaart iets is afgekoeld smeer je de glazuurlaag over het hart uit. Versier de chocoladetaart met frambozen en decoratie hartjes. Ik gebruikte snoephartjes én chocolade hartjes.

Ik wens je een hele fijne Valentijnsdag! Met deze chocoladetaart met frambozen en rode peper kan dat vast niet mis gaan. Vier de liefde!

chocoladetaart met frambozen

chocoladetaart met frambozen

Ga je aan de slag met dit recept voor chocoladetaart met frambozen en rode peper? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Xenos. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.