X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pompoen brownie cake

Pompoen brownie cake

14
By Mind Your Feed on 28 oktober 2018 Zoet

Het is weer die tijd van het jaar dat de pompoenen hier werkelijk achter elkaar naar binnen geschoven worden. Ik ben zo gek op deze groente dat ik er nog steeds niet genoeg van heb. Tot ik mijn blog begon was ik nooit zo bekend met deze oranje vriend maar dat heb ik inmiddels ruimschoots ingehaald. Ik wist gewoon nooit zo goed hoe dat nou werkte, zo’n pompoen… Leek mij ook heel veel werk om ermee aan de slag te gaan. Maar dat valt uiteindelijk reuze mee en inmiddels staan er al zoveel pompoen recepten op de blog…. Ik blijf groot fan! Toen ik vorige week nog een restje over had, besloot ik er puree van te maken en deze heerlijke pompoen brownie cake te bakken. En geloof me, die gaat deze herfst nog heel vaak uit de oven komen! 

pompoen brownie cake

Wat mij betreft gaan we nu officieel richting de winter. De klok een uur terug, de dagen worden echt weer korter, het wordt koud buiten. Tijd om het binnen gezellig te maken! We zijn nog lang niet op orde in het nieuwe huis en een van mijn grote wensen is om binnenkort aan de slag te gaan met de open haard. Want als het buiten donker is, vind ik het zo heerlijk om de haard aan te hebben. Muziekje aan, kaarsjes. En de geur van deze pompoen brownie cake die het huis vult. Kop thee erbij, niks meer aan doen.

pompoen brownie cake

Pompoen brownie cake

Voor 1 cake, circa 10 plakjes

  • 100 gr bloem
  • 100 gr pure chocola (>70% cacao)
  • 175 gr pompoenpuree
  • 50 gr roomboter
  • 100 ml appelmoes ongezoet
  • 4 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder

Nodig;

2 pannen die in elkaar passen, zeef, 2 mengkommen, garde, cakeblik 25 cm, bakpapier, vork

Bereiden:

Voor dit recept voor pompoen brownie cake heb je 175 pompoenpuree nodig. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 2 cm en kook deze in een pan met water gaar. Laat afkoelen, verwijder de schil en prak tot een gladde puree.

Doe de pompoen puree in een mengkom en voeg hier 1 ei, 2 el Griekse yoghurt, een beetje honing en 1 tl speculaaskruiden aan toe. Mix dit met de garde tot een glad mengsel.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de grootste pan met een laagje water en zet hier een kleinere pan of schaal in. Kijk even hoe dit voor jou werkt. Je gaat namelijk de chocola en roomboter op zacht vuur au bain marie smelten.

Zeef de bloem boven de mengkom en voeg hier het bakpoeder, 2 tl speculaaskruiden en 1/2 tl vanillepoeder aan toe. Meng door elkaar.

Tik 3 eieren boven de kom en voeg de appelmoes toe. Kluts met een garde tot een stevig glad beslag.

Laat de gesmolten chocola iets afkoelen. Schenk de chocola met boter bij het beslag.

Bekleed het cakeblik met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan, verfrommelt tot een prop en voorzichtig uitvouwt.

Schenk 3/4 van het chocoladebeslag in de cakevorm. Schep hier de pompoenpuree bovenop. Schenk dan het resterende deel van het chocoladebeslag op de pompoen. Gebruik een vork om een marmer effect te creëren. Dit doe je door met de vork voorzichtig door de bovenste chocoladelaag te gaan en de pompoen als het ware naar boven te scheppen.

Schuif de pompoen brownie cake voor 30-35 minuten de warme oven in. Controleer met een saté prikker of deze gaar is. De chocoladelaag mag nog iets nat blijven, dat hoort tenslotte bij een brownie cake!

pompoen brownie cake

pompoen brownie cake

Meer!

Nog meer doen met pompoen? Wat dacht je van pumpkin spice granola! Lekker bij het ontbijt!

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoen brownie cake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

brownie brownie cake pompoen pompoen brownie cake pompoen cake pompoen cake bakken pompoen chocolade pompoen chocolade cake pompoen recepten pompoen zoet recepten zoet zoete recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article10x de lekkerste pasta recepten
Next Article 5x Tomatensoep recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

14 reacties

  1. Elisabeth on 28 oktober 2018 10:50

    Hoi René,

    Het lijkt me een heerlijke cake, dus ik ga er woensdag mee aan de slag. Ik heb nog wel twee vragen; * Hoeveel gram flespompoen moet ik koken voor de puree? * Waar koop ik vanillepoeder?

    Groet
    Elisabeth

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 oktober 2018 09:59

      Hi Elisabeth,

      Ik gebruikte een middelgrote ronde Hokkaido pompoen en daar ongeveer de helft van. Het komt niet heel nauw hoor. Vanillepoeder koop ik bij de natuurwinkel, het is echt het merg uit het vanillestokje. Je kunt dus ook een vanillepeul gebruiken en daar het merg uitschrappen.

      Enne, no worries, ik heb ook niet de meest gangbare voornaam 😉

      Groetjes!

      Reply
  2. Elisabeth on 28 oktober 2018 14:11

    Ahummm, ik zie nu pas dat mijn telefoon Reny heeft veranderd in René. Sorry!!

    Reply
  3. Kim on 30 oktober 2018 14:01

    Hoi Reny,
    Heb de cake gemaakt en deze kwam, net zoals jouw cake netjes hoog uit de oven, alleen na een tijdje is die helemaal ingezakt en is er nog maar een dun, klef plakje cake over. Wat doe ik fout?
    Moet ik de cake misschien in de cakevorm laten afkoelen (heb die er nl. na een tijdje uitgehaald)?
    Groetjes, Kim

    Reply
  4. Mind Your Feed on 30 oktober 2018 18:01

    Hee, dat is natuurlijk jammer!! Ik heb de cake even in de oven laten afkoelen en daarna nog in het cakeblik. Maar de cake er ook al uitgehaald toen ie nog niet helemaal ‘koud’ was, dus dat zou het niet moeten zijn… Wel de ingredienten aangehouden en voldoende bakpoeder gebruikt?

    Reply
    • Kim on 7 november 2018 14:41

      Hoi Reny,
      Heb alles precies gedaan zoals in de beschrijving stond. Wellicht dat ik hem langer in de over had moeten laten bakken. Ga het gewoon nog een keer proberen te maken, bak hem dan ietsje langer en laat hem dan ook nog eventjes in de oven afkoelen. Hij ziet er zo heerlijk uit!

      Reply
  5. Linda on 31 oktober 2018 16:55

    Hallo Reny,

    Waaom moet er appelmoes in? Kan ik dit voor iets anders vervangen?
    Groetjes, Linda.

    Reply
    • Lizette on 4 november 2018 09:29

      Dat zou ik ook graag willen weten. Is er een vervanging mogelijk voor de appmoes?? Wil hem eigenlijk vandaag gaan maken ☺️

      Reply
      • Mo. on 4 november 2018 09:48

        Als je wel (rijpe) bananen hebt, kun je die misschien pureren. Aangezien de appelmoes voor zoet maar ook nog wat binding en vocht zorgt kunt je niet zomaar alleen suiker toevoegen.

        Reply
      • Lizette on 4 november 2018 20:27

        Ik heb hem vanmiddag gemaakt en vijgemcompote ipv appelmoes gebruikt. Hij was heerlijk.

        Reply
  6. Ineke on 8 november 2018 11:02

    Hoi, kan je ook iets anders (koolhydraat arm) gebruiken ipv de bloem?

    Reply
  7. Ilse on 11 november 2018 09:25

    Ik vond dit recept niet zo’n succes. Te weinig zoet en te weinig chocoladebrowniet gevoel. Ik vond de pompoen ook een beetje prut en te pittig voor in een zoet recept

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 november 2018 12:25

      Dat is jammer om te horen! Ik vond de cake juist zoet genoeg, maar smaken verschillen natuurlijk! Heb je de cake misschien te lang in de oven gehad waardoor het browniegevoel er niet was?

      Reply
  8. Esther on 5 november 2022 10:36

    Heb de cake gemaakt en hij is heerlijk! De pompoen was een beetje vochtig. Hoe kun je de cake het beste bewaren en hoelang?
    Groetjes Esther

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.