Round up week 3 #30voeljefit challenge

0

 

En toen waren we al weer ruim over de helft! Wat gaat het eigenlijk snel hè? En valt het je mee, of valt het je tegen? In de #30voeljefit challenge hebben we al belangrijke thema’s aangepakt op weg naar een gezonder eetpatroon. In de eerste week was de uitdaging om bewuster om te gaan met suikers, en vooral ook te gaan herkennen waar de suikers allemaal inzitten. Vorige week pakten we het pakjes en zakjes probleem aan en daagden we jullie uit om de gerechten die je op tafel zet volledig zelf te maken. En deze week draaide het allemaal om vlees, en dan het liefst iets minder, en wat bewuster. Dus als je voor vlees kiest, kies dan voor goed vlees. Ik zette de voordelen van het flexitariën op een rijtje voor je. Maar er gebeurde nog weer heel veel meer in de afgelopen week. Lees je weer mee in deze round up van week 3 van de #3ovoeljefit challenge? Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

#30voeljefit challenge week 3

Zoals je kon lezen in mijn openingsblog van deze derde week, is minder vlees eten in mijn gezin ook nog een behoorlijke uitdaging. Maar ik kies wel bewust mijn vlees uit. Ik ga naar de slager en vraag hem het slagersschort van het lijf. Waar komt het vlees vandaan, welk stuk kan ik het beste nemen voor dit of dat gerecht, welke toevoegingen zitten er nog in een bewerkt product? Durf die vraag ook aan jouw slager te stellen want dat vindt hij alleen maar leuk! Je zult zien dat echte vakmensen met liefde over hun product vertellen en daar kun je alleen maar van leren!

De reacties op deze challenge waren gemengd. Ik las een reactie in de trant van daar begin ik niet aan, maar vaak was de reactie enthousiast en positief. Kijk, daar doen we het voor! Want de #30voeljefit challenge gaat om bewustwording, voor iedereen! Ook als je al aardig op weg bent met flexitariën, is het nooit te laat om nog weer wat bij te leren….We geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat iedereen zelf aan de slag kan!

#30voeljefit challenge

Met inmiddels ruim 2300 leden in onze Facebookgroep is het daar gezellig druk! Er worden recepten gedeeld, er worden vragen gesteld, er worden tips gedeeld en er komen regelmatig leuke acties voorbij. Je kunt nog steeds aanmelden voor de besloten groep, maar je kunt natuurlijk ook de challenge volgen op onze blogs! En als je zeker wilt zijn dat je niets gemist hebt in de afgelopen week, dan lees je snel deze round up van week 2 van de #30voeljefit challenge door!

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Nou wat dat betreft is deze uitdaging dan misschien iets minder moeilijk, want dit is gewoon echt een kwestie van doen. Gewoon 1 dag minder vlees in de week. Maar er ontstond wel twijfel of je dan voldoende voedingsstoffen binnen zou krijgen. Sanne speelde op deze vraag in door op een rij te zetten hoe je toch voldoende eiwitten binnen krijgt. Zeker wanneer je regelmatig sport, is het belangrijk om op je eiwitten te letten. Nu zul je niet direct van 1 x per week minder vlees een tekort aan eiwitten oplopen, maar het is toch altijd handig om te weten hoe je op een plantaardige manier aan je eiwitten komt. Op de blog van Suzanne verscheen een interview met ‘vegetarier’ Suzanne, en ook legt Suzanne uit hoe zij minder vlees is gaan eten. Nog meer inspiratie voor een flexitariër lifestyle verscheen in de vorm van een eetdagboek op de blog van Suzanne.

In de Facebookgroep werd weer een leuke actie gedeeld; met korting bestellen bij OKVlees! Vlees dat okee is, dus zonder toevoegingen die je niet in je vlees wilt hebben. De actie – inmiddels afgelopen! – was een groot succes!

oosterse ei wrap met groenten

En natuurlijk weer lekkere recepten!

Om je weer een eindje op weg te helpen, deelden we weer fijne recepten met je. Op #MYF verscheen deze week het recept voor Oosterse ei wrap met roerbakgroenten. Een ei wrap is eigenlijk altijd goed en kun je natuurlijk vullen met wat je maar in de voorraad- of koelkast hebt liggen. Suzanne deelde haar recept voor falafel (yum!), Annemieke maakte vegetarische Mexico balletjes (ook yum!) en ik maakte speciaal voor de #30voeljefit challenge deze wortel kikkererwtenburgers.

Op naar week 4…!

Ook deze derde week is voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 4 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van gezonder eten met het hele gezin. Dus of je nu graag je kinderen of juist je echtgenoot of vriend wilt betrekken bij een gezondere levensstijl, volgende week gaan we ermee aan de slag! Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er weer tips, recepten en ook weer een leuke actie! We gaan lekker door dus!

wortel kikkererwtenburgers

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.