Biologisch wel of niet?

2

BiologischNu je gezonder wilt gaan eten en stap voor stap je gewoonten en gebruikelijke boodschappen eens onder de loep neemt, komt misschien de vraag bij je op of je dan ook over moet gaan op biologisch… Biologisch als in zoveel mogelijk rekening houden met milieu, dier en mens. Oftewel; onbespoten groenten, vrij rondlopend vlees en zo weinig mogelijk toevoegingen zoals E-nummers. En dan begint het te duizelen; moet alles biologisch? Wat mij betreft niet. Begin eens met het lezen van etiketten, daar haal je veel informatie vandaan over wat er met je voeding gebeurt is, wat er aan toegevoegd is en waar het vandaan komt.  Voor wat betreft groenten en fruit, waar meestal geen etiket op zit, zal ik je helpen in de keuze Biologisch wel of niet.

Wel biologisch: (bespoten)

Groenten: Spinazie, Selderij, Paprika, Sla, Boerenkool, Aardappels
Fruit: Appels, Aardbeien, Perziken, Nectarines, Druiven, Blauwe bessen

Niet biologisch: (weinig bespoten)

Groenten: Uien, Mais, Avocado, Asperge, Tuinbonen, Aubergines, (Bloem) Kool, Zoete aardappel, Champignons
Fruit: Ananas, Mango, Meloen, Kiwi, Watermeloen, Grapefruit, Pruim, Banaan

Zoals je ziet, hoef je niet voor alles naar de natuurwinkel te gaan. En gelukkig maar! Het is jammer dat biologisch vaak duurder is. Het heeft te maken met mindere opbrengst per oppervlakte, arbeidsintensievere werkwijze en ook winstmarges bij winkels, dus het is zeker wel te verklaren. Nu je het bovenstaande lijstje gezien hebt, weet je waar je op moet letten bij groenten en fruit. En kun je dus bewust gezond genieten!

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan (rechtsboven)  in voor de nieuwsbrief!

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Fijn om te weten ik vind het inderdaad erg lastig, als je alles biologisch wil doen met een gezin is haast niet te betalen.Hetzelfde probleem heb ik met vleeswaren (broodbeleg) als je ziet hoeveel E nummers overal in zit(ook in de biologische) zou je het liever niet meer eten.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.