Weekmenu #73 makkelijke maaltijden

0

Nou. Ik weet het niet meer hoor…. Eerst kon ik geen afscheid nemen van de zomer. Het lukte me niet om te schakelen naar het volgende seizoen. Moest ineens weer wennen aan koude ochtenden en regenbuien die soms eindeloos leken te duren. En nu… kijk ik naar het weer van volgende week en zie ik gewoon een prachtige nazomer aankomen. Dank u, dank u, mijn wensen zijn gehoord! Ik ga er nog even optimaal van genieten volgende week, dat weet ik al zeker! En ik ga nog maar even niet los met stamppotten en ovenschotels in het weekmenu! Nu het nog kan, nemen we het er nog maar van! Wist je trouwens dat ik achter de schermen al bezig ben met Kerst…. als we het dan toch over nazomer en herfst hebben, haha! Als je nog verzoekjes hebt voor het kerstmenu mag je ze zeker aan me doorgeven! Laat gerust een reactie achter onder deze blog!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #73 makkelijke maaltijden

Maandag

quiche met pompoen

Okee, ik kon niet wennen aan het herfstweer. Maar 1 ding waar ik wel heel blij mee ben is dat ik weer los mag met alle pompoen recepten! Vandaag schuif ik deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas de oven in. Even vega op maandag, maar zo lekker!

Dinsdag

broccoli courgettesoep

Ik hou het er trouw in, elke week een dag waarop we soep eten… Lise is het daar na al die jaren nog niet mee eens en weigert – echt al sinds ze baby is! – om soep mee te eten. Voor haar zet ik dan naast deze broccoli courgette soep dan maar een broodje neer. Ik blijf het vreemd vinden dat ze echt geen soep wil eten!

Woensdag

kip ketjap

Laatst stond ik er even bij stil dat ik tegenwoordig soms veel te moeilijk aan het denken ben voor mijn blog. Ik wil allerlei bijzondere recepten delen, terwijl dat helemaal niet is zoals ik zelf eet. Ik weet niet waar ik die druk vandaan heb gehaald…. Vanavond wordt het dus gewoon deze kip ketjap met rijst en boontjes. Super simpel, but that’s me!

Donderdag

panzanella

Ik hou de zomer nog even vast met deze panzanella met witte bonen. Dit is een Italiaanse maaltijdsalade waar je heel wat restjes groenten in kunt verwerken en waarbij je zelf knapperige croutons maakt van oud brood. Eenvoudig, lekker en perfect voor doordeweeks!

Vrijdag

havermout pitabroodjes

Yes. Weekend! En dus snack-time!! Heb je nou geen zin om heel uitgebreid te koken, dan kun je natuurlijk pitabroodjes in de winkel halen. Maar als je toch een beetje wilt uit pakken, maak je deze havermout pita’s met pittig gehakt helemaal zelf. Weet je ook precies wat erin zit!

Zaterdag

salades voor op brood

Voor op brood of bij de borrel, ik maak mijn smeer-salades heel graag zelf. Vind ik toch vaak lekkerder en je kunt lekker variëren! Dit weekend is deze pittige kip avocado salade weer eens aan de beurt!

Zondag

gevulde speculaas

Okee, wees eerlijk…. Heb jij tot nu toe de verleiding kunnen weerstaan om al Sinterklaas lekkers in huis te halen?! Al die kruidnootjes, marsepein, speculaas…. Ik begin bijna te zwichten hoor! Maar ik denk dat ik dit weekend vooral ook weer eens ga oefenen op mijn eigen gevulde speculaas. Als je het zelf maakt, dan mag het toch al?!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.