Jouw innerlijk kind

3

Iedereen beschikt over een innerlijk kind. Hoe blijer dit kind is, des te gelukkiger je als volwassen persoon bent. Iets waar niet iedereen zich bewust van is.

Als klein kind heb je vast verscheidene momenten meegemaakt waarin je mogelijk even niet wist hoe te reageren. Situaties waarin je (diep) gekwetst was. Op dat moment wist je niet hoe je dat moest verwerken. Je klapte mogelijk dicht en stopte de ervaring en het gevoel weg. Uiteindelijk kan iets jaren later nog in je systeem zitten zonder dat je eigenlijk weet dat het terug te herleiden valt naar dat ene moment toen je bijvoorbeeld vijf jaar oud was.

Het gaat hier niet alleen om zware onderwerpen als mishandeling of iets dergelijks. Denk bijvoorbeeld aan momenten waarop iemand je uit stond te lachen terwijl je gewoon jezelf was. Je eigenlijk niets raars deed in jouw ogen.

innerlijk kind

Dit soort stukken  hoef je niet je hele leven  (on)bewust in je figuurlijke rugzak mee te dragen. Wij moeten  niet vergeten dat gelukkig en vrij zijn ons geboorterecht is. Je kunt alles verwerken en alles loslaten in dit ene leven. Nu begrijp ik wel dat sommige mensen een wat zwaardere rugzak hebben dan anderen. Iets waardoor je misschien denkt dat het altijd erger kan en je daardoor eigenlijk geen of minder werk hebt te verrichten aan jezelf. Zo makkelijk kom je er niet van af. Met andere woorden de focus op anderen zorgt er voor dat je het lastiger maakt om je eigen innerlijke demonen het hoofd te bieden. Deze innerlijke demonen recht in de ogen aan te kijken en korte metten  met ze te maken. Out in the open. De enige plek waar deze stukken kunnen helen om tot je volste potentie te kunnen groeien. Alle lastige/moeilijke/vervelende/zware zaken onder ogen komen vereist moed en doorzettingsvermogen, maar geloof  mij als ik zeg dat je het uiteindelijk meer dan waard zal vinden.

innerlijk kind

Vrijheid en geluk ervaren no matter the circumstances

Zaken die in je jeugd plaats hebben gevonden kunnen dus je gehele volwassen  leven verwerkt en losgelaten  worden. Het innerlijk kind gelukkig laten zijn speelt hier een grote rol in. Hoe maak je jouw innerlijke kind gelukkig? Ik had deze vraag natuurlijk al verwacht :). Lees hieronder twee persoonlijke tips van mij om op een speelse manier een glimlach te toveren op het gezicht van  jouw innerlijke  kind.

 1. Hoelahoepen. Een geweldige en eenvoudige manier om mijn innerlijke kind te laten gieren van het lachen. Mijn vrienden spelen er ook regelmatig mee als zij bij mij thuis op bezoek zijn. Plezier en de grootste lol gegarandeerd!
 1. Wanneer iemand iets lelijks zegt of doet tegen jou dan  kan  je denkbeeldig je tong uitsteken naar die persoon. Of je doet het echt. Ik doe dat  laatste  met  regelmaat :). Zo uit ik mijn ongenoegen en vermijd ik dat het een discussie zonder eind zal worden. Soms wil ik mijn energie daar gewoon niet in steken. Op deze manier kan ik het vaak ook meteen loslaten. Daarnaast moet ik er zelf altijd ontzettend om lachen. Ik voel mij dan even een zesjarig meisje.

innerlijk kind

Je ketst overigens op die manier ook de negatieve energie van de ander op een speelse wijze terug. Dat iemand  zich rot voelt is niet jouw pakkie an. Ondertussen dwarrel je zelf verder als Tinkerbel in Wonderland terwijl je fairy dust strooit. That’s how I roll.

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  • Mind Your Feed op

   jammer Karin! Er verschijnen genoeg tips voor gezond eten en een gezonde levensstijl op Mind Your Feed. In mijn beleving hoort lekker in je vel zitten daar ook bij 😉

 1. Leuk artikel! Ik heb goede ervaringen met het opruimen van negatieve energie uit mijn kindertijd met EFT. Hoelahoepen is heerlijk en je tong uitsteken is lekker! De oorzaak van het negatieve wegnemen en opruimen is echter ook een aanrader! Dit ruimt blijvend op en brengt rust. Nieuwsgierig?
  Mail me!
  Groet Eva

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.