Weekmenu #120 makkelijke maaltijden

0

En in 3, 2, 1…. ben ik vertrokken voor een weekje sneeuw! Grote kans dat ik inmiddels al onderweg ben trouwens, meestal vertrekken we bijtijds! Ik heb er weer naar uitgekeken, lekker een week in de buitenlucht en hopelijk ook met een zonnetje op mijn snoet! Tussen de middag lekker lunchen op de piste met heerlijke Oostenrijkse gerechten. Aan het eind van de middag lekker borrelen en chillen met de familie. Yep, het wordt weer een fijne week! Ik heb wel wat recepten nog klaar gezet, maar vond dat ik ook echt wel een weekje vakantie had verdiend! Het weekmenu staat uiteraard gewoon voor je klaar én heeft een Oostenrijks tintje. Zo haal ik de wintersport voor jullie gewoon een beetje hier naar toe. Schrijf weer mee, straks boodschappen doen en dan ben je klaar voor het weekend!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat? Voor de workshop van 14 maart heb ik nog een paar plekjes vrij!

Weekmenu #120 makkelijke maaltijden

Maandag

apfelstrudel

Deze maandag is niet zomaar een maandag in de vakantie…. Nope, het is namelijk mijn verjaardag! Yes, happy B-day to me!! Ik ben vaker in de vakantie jarig en meestal duik ik de lokale bakkerij in om een lekker taartje te halen. Of ik trakteer mijzelf op een groot stuk apfelstrüdel met vanille ijs en slagroom. Moet toch gewoon kunnen vandaag!

Dinsdag

Tiroler grostl, recept voor Oostenrijks aardappel gerecht

Bij mij is het de hele week wel een beetje feest, maar ik snap heel goed dat je wat meer serieuze inspiratie voor het weekmenu zoekt! Daarom zet ik deze week mijn favoriete Oostenrijkse gerechten op tafel. Deze Tiroler gröstl eet ik graag als lunch. Een heerlijk warm gerecht met aardappel, spek, groenten en ei. Dan kun je de rest van de middag wel vooruit hoor!

Woensdag

goulash soep

Heb ik tussen de middag iets minder trek, dan bestel ik graag een echte Goulashsoep. Het idee dat dit een minder zwaar gerecht is, zit vooral tussen mijn oren…. want als je de soepen in Oostenrijk een beetje kent… die zijn goed gevuld! Ideaal dus ook als maaltijdsoep.

Donderdag

wiener schnitzel

In zo’n weekje wintersport ga ik wel echt los op de typische Oostenrijkse gerechten. Met worstjes en friet maak je me dan weer niet zo blij, maar een Wienerschnitzel kan écht niet ontbreken! Uiteraard met ketchup! En hopelijk in de buitenlucht, op het terras bij de piste en in het zonnetje!

Vrijdag

glühwein

Al sinds jaar en dag ga ik met mijn ouders op wintersport vakantie. Eerst ‘alleen’ met mijn zussen en broer, maar inmiddels met steeds meer aanhang én bijbehorende kindjes. Dat is reuze gezellig natuurlijk, maar met zo’n grote groep zijn wij wel meer van de après-ski in het huis. Lekker met zelfgemaakte gluhwein de vakantie afsluiten!

Zaterdag

boeren omelet

Op de zaterdagen van het weekmenu is het meestal tijd voor een lunch recept. En dat komt ook nu goed uit, want ik heb een van mijn favorieten nog niet gedeeld. En dat is een bauern-omelet. Of te wel een boerenomelet met lekker veel groenten! Ik vind het een perfect gerecht voor vandaag!

Zondag

Oostenrijkse kaiserschmarrn

En toen was het alweer zondag en zijn we als het goed is weer heelhuids thuis… Met een heleboel vuile was en eigenlijk nog geen zin in de komende week. Mijn oplossing daarvoor? De boel de boel laten en de vakantie afsluiten met een schaal vol warme Kaiserschmarrn met warme appel. Kan niet ontbreken natuurlijk! 

Eet smakelijk deze week! En er zijn dus nog plekjes voor de workshop op 14 maart! Zie ik je dan?

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.