Italiaanse omelet wrap met Parmaham en rucola

1

Ooh, wat is dit genieten zeg! Deze heerlijke zomerse dagen in dit lange weekend vrij. Althans vrij, de meiden zijn dat wel maar ik moet toch nog heel even werken van mezelf. Ik klaag niet, want gisteren zijn we de hele middag op het strand geweest. Aten we pizza en een ijsje toe en hebben we vooral heel veel zonne-energie opgedaan. Maar ik had nog een makkelijke recept voor een Italiaanse omelet wrap voor je klaar staan, en dat wil ik toch nog even delen deze ochtend. 

Italiaanse omelet wrap

De laatste tijd ben ik namelijk helemaal op de tour van eitjes bij de lunch. Niet elke dag, maar zeker zo’n 2 tot 3 keer per week. En toen ik voor de zoveelste keer mijn lunch stond klaar te maken, dacht ik laat ik nu maar eens een foto maken. Want wat voor mij af en toe zo ontzettend vanzelfsprekend lijkt, is misschien voor jou weer leuke inspiratie voor de lunch!

Italiaanse omelet wrap

En waarom dan een Italiaanse omelet wrap?! Nou… omdat het toch dit jaar waarschijnlijk weer Italië gaat worden voor de zomervakantie! Jahoeeee, blijer maak je mij bijna niet hoor! Italië blijft mijn favoriete vakantieland en het is zo goed als zeker dat we deze zomer weer die kant op gaan. Om een beetje tegenwicht te bieden aan al die pizza’s, vino’s en gelati, doe ik qua lunch nog even rustig aan deze weken!

Italiaanse omelet wrap

Italiaanse omelet wrap met Parmaham en rucola

Voor 1 lunch

  • 2 eieren
  • 1 tl oregano
  • snuf peper
  • 2 plakjes Parmaham (of prosciutto crudo)
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • een flinke hand rucola
  • drupje olie om in te bakken

Nodig; koekenpan of pannenkoekenpan, garde, schaaltje

Bereiden: Tik de eieren boven het schaaltje en kluts ze met de garde. Voeg een snuf peper en wat oregano toe. Roer nog een keer door.

Verwarm de koekenpan op het vuur en schenk er een drupje olie in.

Giet de geklutste eieren in de warme pan en draai het vuur laag. Laat de eieren rustig stollen en voeg op het laatste moment nog 1 el Parmezaanse kaas toe. Laat de kaas even smelten.

Schep dan met een spatel de Italiaanse omelet wrap uit de pan. Leg eventueel op een keukenpapiertje om het vet van de olie eruit te halen. Beleg de wrap met de plakjes Parmaham en een flinke hand rucola.

Zelf hou ik ook nog wel van een beetje ketchup op mijn Italiaanse omelet wrap, maar daar zullen ze het in Italië wel niet zo mee eens zijn. Enjoy!

Italiaanse omelet wrap

Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse omelet wrap met Parmaham en rucola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Elisabeth op

    lijkt me echt heerlijk, ga het snel maken.
    bedankt voor het recept, het is eenvoudig maar je moet er maar opkomen
    fijne dag!
    groetjes, Elisabeth

Laat een bericht achter