X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Goulash

7
By Mind Your Feed on 18 oktober 2022 Diner

Goulash! Een heerlijke stoofschotel van rundvlees met paprika, lekker met aardappelpuree of rijst. Een stevige klassieke goulash voor de dagen waarop het buiten koud is en je vooral zin hebt in verwarmende gerechten. Wanneer je er dan een lange werkdag op hebt zitten, kun je wel een bord met comfort food gebruiken. Deze goedgevulde Hongaarse goulash stoofschotel is dan heerlijk thuiskomen en aanschuiven…

Deze tijd van het jaar staat voor mij gelijk aan heel erg veel stoofschotel recepten. Tijd om ook het recept voor een klassieke Hongaarse goulash eens uit te werken. Dit stoofgerecht vult de keuken – en de kamer – met verwarmende geuren van kruiden zoals gerookt paprikapoeder en komijn en mag lekker lang pruttelen. Daar wordt het rundvlees boterzacht van. Echt een recept zoals grootmoeders goulash hoort te zijn!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Hongaarse goulash maken

Hongaarse goulash is vooral de naam die wij aan dit gerecht hebben gegeven. Een stevige stoofschotel waarvoor ik het liefst runder sukadevlees gebruik. Sukadevlees wordt namelijk echt boterzacht als je het lang genoeg laat stoven; het valt dan bijna uit elkaar. Bestel je trouwens in Hongarije goulash, dan krijg je de traditionele goulash soep. Ook lekker!

De Hongaarse naam van dit stoofgerecht is pörkölt, maar ik ben lekker eigenwijs en ga voor de term goulash. Dan weten we allemaal wat we bedoelen toch?! Zelfgemaakte goulashsoep is ook echt een aanrader op een frisse herfstdag! Zelf goulash maken is trouwens helemaal niet moeilijk en als je deze stoofpot eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet meer anders!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Goulash recept – een stevige stoofpot met paprika

Het fijne aan stoofschotels zoals deze Hongaarse goulash is dat je er eigenlijk vrij weinig omkijken naar hebt. De voorbereiding is redelijk snel gedaan: het is een kwestie van het rundvlees snijden en daarna mengen met wat bloem, peper en zout. Door de bloem bindt de saus tijdens het pruttelen mooi en blijft het vlees lekker mals.

Voor extra veel smaak aan het vlees – en dus aan de Hongaarse goulash stoofschotel – gebruik ik trouwens het liefst boter om het vlees in aan te bakken. Uiteraard doen de kruiden in dit klassieke goulash recept ook heel veel voor de smaak!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Recept goulash – zo maak je ‘m echt lekker!

Zoals met zoveel traditionele gerechten zijn er natuurlijk ontzettend veel varianten op een goulash recept. Wat dat betreft zou je een recept voor Hongaarse goulash kunnen vergelijken met een recept voor pastasaus… in elke streek wordt het gerecht net anders klaargemaakt en elke familie heeft een eigen klassieke goulash.

Wat sowieso niet mag ontbreken is uiteraard goed rundvlees. Ga voor sukadevlees, want dat wordt dus heerlijk zacht… en wat ook echt essentieel is voor een Hongaarse goulash recept zijn de paprika’s. Niet alleen verse rode paprika’s, maar ook paprikapoeder. Wil je echt Hongaarse goulash maken met een intense, diepe smaak? Gebruik dan vooral gerookt paprikapoeder!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Laat deze pan met comfort food gerust lekker lang pruttelen op een heel klein vlammetje…. hoe langer je deze goulash de tijd geeft, des te lekkerder het wordt uiteindelijk…. je proeft de liefde, de warmte en het comfort, een echt heerlijk herfst recept als je het mij vraagt! 

Serveer deze stevige stoofpot met bijvoorbeeld zelfgemaakte aardappelpuree of rijst. Je kunt er ook brood bij serveren, dan kun je de saus zo lekker dippen. Mocht je nog extra groenten op tafel willen zetten, dan zou ik voor geroosterde wortelen uit de oven gaan, of voor bijvoorbeeld een broccoli gratin. Je kunt dit gerecht trouwens erg goed in een grotere hoeveelheid klaar maken en een portie invriezen. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Meer stoofvlees recepten:

Heb je de smaak te pakken, ben je helemaal into herfstig comfort food en zin in stoofvlees recepten. Ga dan ook eens aan de slag met deze heerlijke stoofschotels:

  • Limburgs zuurvlees
  • Daging smoor – Indonesisch stoofvlees
  • Vietnamees stoofvlees
  • Kalkoen stoofpotje met champignons
  • Italiaans stoofvlees

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Klassieke Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika, langzaam gegaard in een kruidige saus met gerookt paprikapoeder en komijn. Dit authentieke goulash recept is rijk van smaak en perfect voor koude dagen. Serveer de Hongaarse goulash met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te dippen. Dit traditionele Hongaarse goulash recept zorgt voor een heerlijk hartverwarmende maaltijd!

Hongaarse goulash

Makkelijk recept voor Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
Totale tijd: 2 uur uur 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Hongaars
Stoofvlees
Servings: 4

Nodig

  • Schaal
  • Stoofpan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpeen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • snuf zout

Bereiden

  • Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1½ x 1½ cm en doe deze in een schaal. Bestrooi met de bloem en eventueel een snuf zout.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes. Maak de winterpeen schoon en snij in plakjes van ongeveer ½ cm.
  • Zet een stoofpan met dikke bodem op het vuur en verwarm hier de boter in. Voeg het rundvlees toe en bak rondom bruin.
  • Voeg dan de ui, paprika en winterpeen toe en pers de knoflook uit boven de pan. Fruit even kort aan.
  • Schenk de rode wijn in de pan en blus hier het vlees mee af. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de tomatenpuree in de pan en schenk de runderbouillon ook erbij.
  • Voeg de takjes verse tijm en paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn en nootmuskaat toe.
  • Zet het vuur laag en laat de Hongaarse goulash minstens 2 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
  • Voeg eventueel tussentijds nog wat bouillon toe mocht de goulash te veel indikken. Breng eventueel nog naar wens op smaak met een snuf zout.
Calorieën: 378kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 35g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Hongaarse goulash, stoofschotel, Hongaars stoofvlees, stoofschotel met rundvlees en paprika

Ga jij aan de slag met dit recept voor goulash? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

goulash herfst gerechten herfst recepten stoofvlees stoofvlees recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #243
Next Article Loaded fries met BBQ pulled chicken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

7 reacties

  1. Willemien on 17 november 2022 11:02

    5 sterren
    Heerlijke goulash, mijn man vond dit het lekkerste goulash recept welke ik ooit gemaakt heb…

    Reply
  2. Joke on 26 september 2023 15:07

    5 sterren
    Goulash in de maak, ruikt heerlijk en in de slowcooker gedaan moet goed komen

    Reply
    • Erna on 6 maart 2025 19:21

      5 sterren
      Heerlijke goulash! Een kennis gooide er nog 2 chili pepertjes bij…dat was iets tè pittig…

      Reply
  3. Nico Horvat on 7 november 2023 00:01

    Weet U niet dat goulash eigenlijk soep is? Dat weet ik omdat er familie van ons naar Nederland kwamen en die hebben goulash gemaakt en dat was soep.

    Reply
  4. Piet on 22 december 2023 11:25

    3 sterren
    Prima recepthoor heerlijk.
    Alleen die reclame, je wordt er helemaal gek van, je zou toch zeker gillend gewoon uit etengaan?

    Reply
    • J. on 30 december 2024 18:15

      5 sterren
      Héérlijk, idd de lekkerste die ik ooit heb gemaakt!
      Zacht, pittige, lekkere smaak, waar je van blijft eten…
      Véél beter dan al die kant en klaar zakjes!

      Vreselijk die reclame, overal…

      Reply
  5. Erna on 6 maart 2025 19:21

    5 sterren
    Heerlijke goulash! Een kennis gooide er nog 2 chili pepertjes bij…dat was iets tè pittig…

    Reply
4.50 from 18 votes (12 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.