De lekkerste glutenvrije taartjes!

0

Vandaag een bijzondere blog. Ik zet namelijk mijn lekkerste glutenvrije taartjes voor je op een rij. En dat doe ik niet zonder reden. Natuurlijk ben ik gek op taartjes, dat is 1. Maar nummer 2 is dat vandaag, op 1 mei, de Coeliakiemaand weer van start gaat. Een maand waarin aandacht wordt gegeven aan coeliakie, oftewel een intolerantie voor gluten. Een glutenvrij leven kan evengoed een feestje zijn, en daarom deel ik mijn favoriete glutenvrije taartjes met je!

Volg je mij al langer, dan weet je dat ik grotendeels glutenvrij eet. Ik heb – gelukkig – geen coeliakie, maar ben wel gevoelig voor gluten. Dat houdt in dat ik er gewoon beter op ga als ik gluten zoveel mogelijk kan vermijden. Veel van mijn recepten zijn dan ook glutenvrij en wat een ieder daar ook van vind, ik voel me er gewoon beter bij! Verder laat ik Elize aan het woord. Zij is voorzitter van de stichting Coeliakiemaand:

glutenvrije taartjes

In Nederland heeft naar schatting 1 op de 100 Nederlanders coeliakie (beter bekend als een glutenintolerantie), een auto-immuunziekte waarbij de dunne darm ontstoken raakt door gluten. Ieder jaar in de maand mei wordt er door stichting Coeliakiemaand samen met glutenvrije bloggers meer aandacht gevraagd voor coeliakie en een glutenvrij dieet.

“In het algemeen lijkt er al meer en meer aandacht te komen voor coeliakie en glutenvrij eten. We zijn blij met de groeiende keuze in glutenvrije producten en het feit dat restaurants zich inmiddels aan een allergenenwetgeving moeten houden. Toch bestaan er nog veel misverstanden en schatte de Nederlandse Coeliakie Vereniging vorig jaar nog dat van de 170.000 Nederlanders met coeliakie, slechts 30.000 een diagnose hebben.” aldus Elize, voorzitter van stichting Coeliakiemaand. 

Daarom wordt vandaag voor de derde keer het startsein gegeven voor de Coeliakiemaand! Glutenvrije bloggers schrijven erop los om al hun kennis over coeliakie te verspreiden, maar er worden ook evenementen en winacties georganiseerd. Elize: “De Coeliakiemaand gaat voor een groot deel om voorlichting, maar we willen er ook graag een hele leuke, feestelijke maand van maken voor iedereen die al weet dat ze glutenvrij moeten eten! Informatie over coeliakie en alle acties vind je op www.coeliakiemaand.nl.”

Zo’n bijzondere maand moet natuurlijk gevierd worden! En daarom zet ik mijn favoriete glutenvrije taartjes voor je op een rijtje! Want ook al lijkt een glutenvrij dieet een hele opgave – en dat is het in het begin ook zeker! – uiteindelijk is het leven net zo leuk. Je moet alleen zelf de slingers ophangen. Of de glutenvrije taart klaar zetten….

De lekkerste glutenvrije taartjes!

Daar komen ze hoor! Klik op de titel van het taartje om naar het recept te gaan!

cappuccino kwarktaart

Cappuccino chocolade kwarktaart

zoete aardappel chocolade taart

Zoete aardappel chocolade taart

apfelstrudel

Oostenrijkse apfelstrudel met vanille ijs

havermout aardbeien taart

Havermout aardbeien taart

appel kaneel cake

Appel kaneel cake

flammkuchen met peer

Flammkuchen met peer en roomkaas

kerst tulband

Glutenvrije tulband

Chocoladetaart

Driedubbele chocoladetaart met aardbeien

Ga voor meer informatie over coeliakie en alle activiteiten die deze maand worden georganiseerd naar www.coeliakiemaand.nl

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.