Made Good Fruit- en notenrepen

2

Fijn dat er steeds meer gezonde tussendoortjes verschijnen! Natuurlijk ben ik voorstander van zelf maken, en ook gezonde tussendoortjes kun je prima zelf maken. Maar ik weet ook hoe het is om druk te zijn, gezin en werk te combineren, vaak onderweg te zijn en dus niet altijd de tijd te hebben om zelf verantwoorde tussendoortjes te maken. Al los ik dat meestal op door op rustige momenten alvast wat ‘vooruit’ te bakken, zodat ik wat in mijn vriezer kan bewaren. Maar toen ik gevraagd werd om de Made Good fruit- en notenrepen te proberen, wilde ik dat wel doen. Gewoon om eens te kijken of ze lekker zijn, en geschikt als verantwoord tussendoortje.

Made Good fruit- en notenrepen

De Made Good repen komen oorspronkelijk uit Canada en zijn sinds kort pas verkrijgbaar in Nederland. Van mijn partner Food is Good kreeg ik 3 smaken om te testen. Ik vroeg aan de mannen achter deze webshop waarom deze repen nu zo anders zijn dan andere repen, waarom ze bijzonder zijn? Hun reactie was dat deze repen vrij van geraffineerde suikers, vrij van gluten, vrij van melk en soja, volledig biologisch  en volledig raw zijn zodat alle voedingsstoffen er nog in zitten. Kijk, dat klinkt goed! Maar hoe smaken ze nu eigenlijk?

Chia & Berries

Ingrediënten: dadels, rozijnen, amandelen, kokos, sesamzaad, bosbessen, chiazaad, frambozen, tapioca meel, zeezout, biologisch frambozen aroma

Mijn oordeel: Doordat er geen suikers toegevoegd zijn, zijn de repen wat brosser dan de gemiddelde muesli- of notenreep. Maar ze vallen zeker niet uit elkaar. Subtiel zoet, een stevige bite doordat de amandelen en zaden nog in grote stukken gelaten zijn, fris door de bessen (en frambozen, die in Canada natuurlijk raspberries heten, dus dan zijn het ook berries) en met een lichte kokostwist. Lekker, ik denk dat dit mijn favoriet is!

Made Good fruit- en notenrepen

Almond & Apricot

Ingrediënten: abrikozen, rozijnen, amandelen, zonnebloempitten, kokos, tapioca meel, zeezout, biologisch perzik aroma

Mijn oordeel: Ik ben gek op (gedroogde) abrikozen en er zitten lekker grote stukjes in. Samen met de rozijnen zorgen ze voor een subtiele zoete smaak. Ik vind geen van de repen overdreven zoet, en omdat ik al tijden erg weinig suiker eet, en ik dus meestal alle tussendoorrepen te zoet vind, vind ik dat bij deze repen zeker niet. De zonnebloempitten zorgen voor een fijne twist. In deze reep proef ik de kokos goed terug, meer dan bij de chia & berries reep.

Brazil nut & Orange

Ingrediënten: rozijnen, amandelen, paranoten, cranberries, kokos, tapioca meel, zeezout, biologische sinaasappelolie

Mijn oordeel: Het blijft natuurlijk heel persoonlijk, zo’n review, maar ik ben dus niet gek op sinaasappelsmaak…. Ik vind het te zurig, en de cranberries versterken dat eigenlijk nog een beetje. Er zitten wel prachtige grote paranoten in, die vanwege hun hoge gehalte aan onverzadigde omega 9 vetzuren en hoge gehalte aan selenium en magnesium ook nog eens supergezond zijn! Dit is dus niet mijn favoriete smaak, maar mocht jij dol zijn op sinaasappels, probeer ze dan vooral.

Wist je dat je via de webshop van Food is Good ook gelijk 12 repen tegelijk kunt bestellen? Dan ben je gelijk maar goed voorzien! En het leuke is, je betaalt 11 repen, en krijgt er 1 gratis bij. Dank je wel Sander en Andreas, ik was graag onderdeel van jullie testpannel!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Smaken verschillen. Ik vind het leuk te lezen,dat jij ze zo lekker vind. Zowel mijn man en ik vonden de repen niet smakelijk. Gelukkig een buurjongen wel.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.