Kwarkbolletjes met blauwe bessen

5

Inmiddels zijn we weer thuis van onze wintersportvakantie in Oostenrijk. En is het gewone leven alweer begonnen! Mijn vader is vandaag jarig, hiep hiep hoera voor hem! En verder zijn de meiden weer naar school en wij weer aan het werk. Vlak voor we vertrokken, dook ik nog even de keuken in om een tussendoortje te maken voor onderweg. Gewoon snel en makkelijk, maar om mezelf een beetje te behoeden voor de snacks bij de tankstations. Dus bakte ik deze kwarkbolletjes met blauwe bessen. Die maak je echt binnen 30 minuten klaar, je laat ze even afkoelen en voilá!

Wij maken al jaren lange autoreizen als we op vakantie gaan. En eigenlijk ga ik altijd goed voorbereid op weg. Er gaat een hele tas met eten en drinken mee en zeker op de heenweg probeer ik dan nog een beetje in de balans van alledag te blijven. Dat laat ik op vakantie namelijk helemaal los, zeker als we in Oostenrijk regelmatig op de piste eten.

Deze kwarkbolletjes met blauwe bessen zijn dan ideaal. Een lekkere snack voor onderweg, luchtig en licht en toch zoet. Blauwe bessen die in de oven zijn geweest vind ik altijd zo heerlijk zoet! Toen Lise zag dat ik aan het bakken was geweest, werd ze gelijk enthousiast en snoepte ze een bolletje in 1 x weg. Dan is het een geslaagd recept, denk ik altijd maar! Ik maakte trouwens ook al eens kwarkbolletjes met rozijnen en kwarkbolletjes met speculaas. Ook té lekker!

Kwarkbolletjes met blauwe bessen

Voor ongeveer 8 stuks:

  • 250 gr vanille kwark
  • 200 gr speltbloem
  • 2 eieren
  • 75 gr blauwe bessen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 el olijfolie

Nodig; mengkom, rooster van de oven, bakpapier, ijsschep

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met bakpapier.

Schep de kwark in de mengkom en voeg hier de bloem aan toe. Tik 2 eieren boven de kom. Voeg 1 el olijolie toe.

Doe het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout nu ook in de kom 

Gebruik een lepel om de ingrediënten goed te mengen. Schep als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.

Gebruik een ijsschep om bolletjes beslag op het bakpapier te scheppen. Het beslag is plakkerig, dus gebruik eventueel een gewone lepel om het beslag op het bakpapier te krijgen.

Schuif de kwarkbolletjes met blauwe bessen voor 18-20 minuten de oven in. Laat afkoelen en smullen maar!

Ga jij aan de slag met dit recept voor kwarkbolletjes met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

    • Mind Your Feed op

      Kwark is wat steviger, is mijn ervaring. Je kunt het zeker proberen, maar ik weet niet of het hetzelfde wordt!

  1. Het gaat prima met Griekse yoghurt hoor! Ik heb het met rozijnen gedaan die ik eerst even heb laten wellen in warm sinaasappelsap en ik heb nog wat geraspte verse gember door het deeg gedaan. Toen ze op de bakplaat lagen heb ik er een klein beetje suiker over gestrooid, daardoor wordt de bovenkant krokant,, erg lekker al met al, ze waren snel op er hoefde geen jam of zo op.

    • Mind Your Feed op

      Je hoeft ze niet per sé in de koelkast te bewaren, kan ook in een afgesloten bakje/zakje. Een dag of 2 kun je ze zeker bewaren!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.