Natuurlijk! Elke dag echt eten van Anne Marie Reuzenaar

1

Als je niet weet waar je moet beginnen met gezonde voeding, dan is het handig dat er boeken zijn die dat voor je op een rij zetten. Die je als het ware een overzicht bieden van hoe gezonde voeding eruit zou  moeten zien. Het boek Natuurlijk! Elke dag echt eten van Anne Marie Reuzenaar is zo’n boek en ik vind het de moeite waard om dit boek met jullie te delen! Want er wordt de laatste tijd veel geschreven over gezonde voeding, maar ik mis in veel berichten een basis, een echte gezonde basis, een soort beginstap over het waarom je gezonder zou moeten gaan eten. En ook op welke manier je dat kunt doen, laagdrempelig en met goede alternatieven voor hetgeen je laat staan. Natuurlijk! Elke dag echt eten is wat mij betreft zo’n basisboek, je krijgt een complete uitleg, je leest alternatieven en – ook niet onbelangrijk – er staan meer dan 100 lekkere recepten in!

Natuurlijk! Elke dag echt eten

Van oerdis naar fabrieksdis

Als natuurvoedingsadviseur ben ik groot voorstander van écht, natuurlijk eten. En dat is ook precies de reden waarom het boek mij direct aansprak, met zo’n titel ben ik gelijk geboeid. Anne Marie zet uiteen hoe het toch gekomen is dat we steeds meer bewerkte voeding zijn gaan eten en waarom je fabrieksvoedsel beter kunt laten staan en zou moeten kiezen voor echte en natuurlijke voeding. Ze geeft uitleg over de voedingsindustrie en over supermarktmarketing. Het is een illusie om te denken dat de voedselindustrie het beste met ons voor heeft. Ze houdt zich niet bezig met onze gezondheid, maar met geld verdienen. Met als gevolg dat de – in principe – natuurlijke voedingsmiddelen hun waardevolle voedingsstoffen verliezen en we eigenlijk voornamelijk veel suiker, vet, zout en chemische hulpstoffen binnenkrijgen wanneer we kiezen voor bewerkte producten. Ook vertelt ze – op een hele begrijpelijke manier – wat de effecten van deze voeding op onze gezondheid zijn. Wat mij betreft echt een belangrijk stuk informatie, want pas wanneer je weet wat voeding voor je kan doen (of hoe het tegen je kan werken), kun je met volle overtuiging je voedingspatroon aanpassen en gezonder gaan leven. Het is echt enorm belangrijk dat je weet wáárom je gezond zou moeten eten!

Voedingshypes

Er zijn de laatste tijd nogal wat voedingshypes. En op zich is dat niet alleen van deze tijd, ik weet dat mijn moeder nog geleerd is dat roomboter echt totaal onverantwoord was, dat was de hype van 30 jaar geleden. Maar over vet wordt nog steeds van alles beweerd, vaak door voedingsgoeroes die verder geen onderbouwing hebben voor hun betoog. In Natuurlijk! Elke dag echt eten komen de ‘hypes’ van dit moment voorbij. Onder andere gaat het over vet, maar ook over zout, eieren, melk, soja, tarwe, gluten, alternatieve (pseudo)granen als spelt en quinoa en natuurlijk een stuk over superfoods. Een – naar mijn mening – eerlijke uitleg over deze hypes, duidelijke informatie en op een nuchtere manier bekeken. Zo schrijft Anne Marie dat niet zomaar iedereen intolerant is voor gluten. En dat is naar mijn mening ook zo. Wel zou je moeten weten waar gluten inzitten, wat het in je lijf kán doen, en dat je er dus op een bewuste manier mee om moet gaan. Ik hou daarvan, gewoon eerlijk en down to earth.

Natuurlijk! Elke dag echt etenStappenplan

Om je voedingspatroon gezonder te maken, neem je steeds kleine stappen. Van de ene op de andere dag het roer omgooien kan wel, maar de kans is groot dat je dit niet vol gaat houden. Naast een heleboel informatie over waarom je toch echt beter kunt kiezen voor pure, natuurlijke voeding, worden in het boek ook leefstijltips gegeven. Hoe kun je nou echt een gezonder voedingspatroon gaan aanhouden? Welke voedingsgroepen en producten kun je daar het best voor kiezen? Stap voor stap wordt dit uitgelegd, met als extra ondersteuning een model dat Anne Marie de Voedingstrap noemt. In dit model zie je in één oogopslag hoe je gericht kunt werken aan je gezondheid. Ook geeft het boek tips voor een gezond voedingspatroon voor kinderen.

Praktisch

Heel handig vind ik de dagmenu’s, de boodschappenlijstjes, de seizoenskalender en de enorme hoeveelheid aan recepten. Voor ontbijt tot diner, maar ook voor hartige snacks, zoetigheden en smoothies, er worden echt zoveel lekkere suggesties gedaan. Naast een theoretisch gedeelte krijg je nu zeg maar de praktijk. En dat is toch altijd heerlijk, om met de kennis in je hoofd, aan de slag te gaan in de keuken!

Natuurlijk! Elke dag echt eten is daarmee een heel compleet boek. En ook nog eens heel mooi vorm gegeven, duidelijk en overzichtelijk, lekker nuchter en erg informatief. Ik kan me hier als natuurvoedingsadviseur helemaal in vinden en mocht jij op zoek zijn naar meer informatie over gezonde voeding (maar anders zou je hier niet zijn…), dan kan ik je dit boek ook zeker aanraden!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

[bol_product_links block_id=”bol_54115c2b33888_selected-products” products=”9200000021970685″ name=”Natuurlijk! Elke dag echt eten” sub_id=”” link_color=”56DBD2″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Heel handig dit soort boeken. Met het overschakelen op vegetarisch eten heb ik ook een soortgelijk boek aangeschaft en gelezen, het is echt een geweldig hulpmiddel!!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.