X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
boerenkool salade, boerenkool recepten, salade met boerenkool, rauwe boerenkool

Boerenkool salade met geroosterde pistachenoten

2
By Mind Your Feed on 29 september 2016 Diner

Eat your greens! Nou, met deze boerenkool salade met geroosterde pistachenoten lukt dat wel… Ik spotte deze week de eerste boerenkool in de winkel, en dan begrijp je het wel. Die moest mee naar huis! Na het eerste herfstrecept met pompoen eerder deze week, is nu de boerenkool aan de beurt.

Het liefst heb ik echt van die grote bladeren boerenkool, zo vers van het land. Maar die kon ik nog niet vinden, de groenteboer had wel al de zelf-voorgesneden variant. Prima, ik kreeg helemaal de kriebels om aan de slag te gaan.

boerenkool salade

Boerenkool salade

Ik heb graag een extra portie groenten op tafel, en met deze boerenkool salade lukt dat ook als een frisse salade niet meer zo voor de hand ligt. En nu de kolen weer verkrijgbaar zijn, ga ik gewoon door met het maken van salades. Maar dan dus in een wat warmere variant. Boerenkool gebruikte ik vroeger alleen om stamppot van te maken – ook lekker! – maar je kunt er zoveel meer mee doen. Deze groene bladgroente smaakt namelijk stiekem nog beter als je deze even roerbakt, met een ui en wat knoflook. Oeh, love it!

Vorig jaar maakte ik al een maaltijdsalade met boerenkool, couscous en pompoen. Ook lekker! Maar we eten vandaag gebakken aardappeltjes en een stukje vis, en daar wilde ik nog een eenvoudig bijgerecht naast zetten. Wij eten namelijk heus niet altijd zo uitgebreid, juist hele pure ingrediënten maken voor mij de perfecte avondmaaltijd. Met deze boerenkool salade kun je nog alle kanten op. Wat dacht je van een combi met broccoli en geroosterde hazelnoten? Ik gebruikte trouwens gewoon een goede olijfolie (met een pepertje erin) als dressing. Easy does it, toch?

boerenkool salade

Meer boerenkool recepten:

Zin in boerenkool gekregen en op zoek naar meer inspiratie? Ga dan eens aan de slag met een van deze boerenkool recepten:

  • Oosterse boerenkool stamppot met kip
  • Ovenschotel boerenkool met pittig gehakt
  • Boerenkool salade met zoete aardappel en kikkererwten
  • Frittata met boerenkool en zwarte bonen
  • Boerenkool met kip, pastinaak en witte bonen
  • Couscous met pompoen en boerenkool
boerenkool salade, boerenkool recepten, salade met boerenkool, rauwe boerenkool

Boerenkool salade met geroosterde pistachenoten

Makkelijk recept voor groene salade met boerenkool, sperziebonen, rucola en geroosterde pistache nootjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groenten, Lunch recepten
Servings: 4

Nodig

  • Wokpan
  • Pan
  • Grote schaal
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 gram boerenkool
  • 150 gram sperziebonen
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • 25 gram pistachenoten
  • olijfolie (extra vierge)

Bereiden

  • Verwijder de kontjes van de sperziebonen, de kopjes kun je laten zitten. Doe de boontjes in een pan, laagje water erbij, en zet op het vuur. Een stoommandje zou nog beter zijn, als je die hebt dus zeker gebruiken! Kook de sperziebonen in een minuut of 7 beetgaar. Giet de boontjes af en laat ze even staan.
  • Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee.
  • Doe dan de boerenkool in de pan en roerbak zo’n 5 minuten. Blijf regelmatig omscheppen. Schep daarna de boerenkool  mét ui en knoflook alvast in de grote schaal en maak de pan even schoon met wat keukenpapier.
  • Wanneer de pan weer schoon is – je kunt natuurlijk ook een nieuwe pakken – zet je het vuur weer aan. Geen olie deze keer! Rooster de pistachenoten in een minuut of 3 lichtbruin.
  • Tijd om de boerenkool salade te gaan samenstellen. Het is zo eenvoudig; doe de sperziebonen en de rucola bij de boerenkool in de grote schaal. Schep goed om, voeg wat blaadjes verse basilicum en de geroosterde pistachenoten toe en maak de salade af met een goede extra vierge olijfolie.
Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 5g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

boerenkool salade

Ga je aan de slag met dit recept voor boerenkool salade met geroosterde pistachenoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht bijgerecht groenten boerenkool boerenkool bijgerecht boerenkool recepten groente recepten maaltijd sperziebonen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse groentesoep (Minestrone)
Next Article MYF diary september 2016
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Sandra on 29 september 2016 10:15

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op boerenkool. Heb er eigenlijk nog nooit aan gedacht om er een salade van te maken. Ga ik eens proberen!!

    Reply
  2. els on 3 oktober 2016 12:34

    goed dat je de boerenkool in de wok 5 minuten roerbakt. Ik heb ooit een salade met rauwe boerenkool gegeten. Was echt niet lekker! Ga zeker je recept uitproberen, maar dan als hoofdgerecht!
    Dankjewel!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required