X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gebakken rijst, nasi, fried rice, gebakken rijst met ei, recept

Gebakken rijst met ei en paksoi (fried rice)

2
By Mind Your Feed on 25 mei 2021 Diner

Gebakken rijst, oftewel eerst gekookt en dan gebakken in de wok! Dat is echt zo’n Aziatisch gerecht dat je op honderd manieren kunt klaar maken. Het doet me denken aan die smalle straatjes die je in Azië ziet, waar het eten ter plekke voor je wordt bereid. Zo’n grote wokpan op de straat waarin de heerlijkste gerechten worden bereid. Vandaag geef ik je mijn recept voor gebakken rijst met ei en paksoi. Dit recept voor fried rice is echt weer heel anders dan mijn recept voor nasi goreng, waarbij de rijst ook gebakken wordt. Maar door dat gerecht gaan weer andere groenten en bak ik er los een eitje bij! Deze rijst gaat trouwens erg lekker samen met het recept voor Indonesisch stoofvlees!

gebakken rijst, fried rice, recept, nasi goreng

Gebakken rijst met ei

Vaak zet ik bij Oosterse recepten de standaard rijst op tafel. Wel het liefst zilvervliesrijst, maar meestal gewoon gekookt en that’s it…. Maar ook met rijst kun je zoveel meer doen dan koken en opdienen. Gebakken rijst met ei en paksoi, op smaak gebracht met ketjap, sojasaus en rijstazijn, is echt rijst next level. Het vraagt iets meer voorbereiding want deze fried rice kook je dus wel van tevoren. Het liefst al de middag of avond voordat je de rijst gaat bakken. De rijst laat je goed droog worden en dan pas is het tijd voor de volgende fase van dit recept.

gebakken rijst, fried rice, gebakken rijst met ei, recept, nasi goreng

gebakken rijst, fried rice, gebakken rijst met ei, recept, nasi goreng

Gebakken rijst recepten

Het leuke aan dit recept voor gebakken rijst is dat je er eigenlijk alle kanten mee op kunt. Je kunt er zelfs een complete maaltijd van maken door er nog garnalen, kip of tofu aan toe te voegen. Ook de groenten zijn naar eigen smaak – en misschien wel restjes uit de koelkast – toe te voegen. Qua kruiden heeft dit gerecht niet veel nodig, ik gebruik graag wat kurkuma en komijn. Het is zo echt een basis recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Dus, ga jij volgende keer voor gekookte rijst of geef je ook de rijst nog meer smaak en aankleding?

gebakken rijst, fried rice, gebakken rijst met ei, recept, nasi goreng

gebakken rijst, nasi, fried rice, gebakken rijst met ei, recept

Gebakken rijst met ei en paksoi

Makkelijk Oosters recept voor gebakken rijst - fried rice - met ei, paksoi, taugé en ketjap.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Bijgerecht
Aziatisch
Rijst, vegetarisch
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Wokpan
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram wortel (juliënne gesneden)
  • 1/2 paksoi
  • 125 gram Chinese kool
  • 75 gram taugé
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 salade ui
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel sambal
  • sesamolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Doe dit liefst al de avond of middag voordat je de gebakken rijst gaat serveren.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paksoi en Chinese kool in fijne reepjes. Borstel de kastanjechampignons en snij hier plakjes van. Snij de salade ui in fijne reepjes.
  • Kluts de eieren los in een schaaltje en verwarm de wokpan op het vuur. Schenk het ei in de pan en gebruik een spatel om de eieren om te scheppen. We maken er scrambled eggs van! Wanneer de eieren klaar zijn, schep je ze uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm een flinke scheut sesamolie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze zo'n 3 minuten mee.
  • Voeg dan de voorgekookte rijst, de wortel, de taugé, paksoi en de Chinese kool toe.
  • Schenk de ketjap, sojasaus en rijstazijn bij de rijst en voeg ook de kurkuma, komijn en naar smaak een beetje sambal toe.
  • Draai het vuur hoog en bak de rijst op tot deze krokant is. Voeg als laatste de scrambled eggs en de salade ui aan de gebakken rijst toe.
Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwit: 13g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

gebakken rijst, fried rice, recept, nasi goreng

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

gebakken rijst met ei, fried rice, nasi goreng, recept

Ga je aan de slag met dit recept voor gebakken rijst met ei en paksoi? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht rijst fried rice gebakken rijst Indonesische recepten nasi goreng recepten rijst recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #181
Next Article 15x bijgerechten recepten voor bij de bbq
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Manolito van Galen on 11 maart 2024 12:04

    5 sterren
    Hoi Reny,

    Een heerlijk gerecht.
    Gebruik je ketjap manis of ketjap asin?
    En welke sambal heb je gebruikt?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoorden.

    Groetjes,

    Manolito

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 maart 2024 11:29

      Hi Manolito, ik gebruik ketjap manis en meestal gaat er bij mij iets van sambal Badjak doorheen, ik hou wel van pittig. Eet smakelijk! Liefs, Reny

      Reply
4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.