X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout pizza met spinazie

Havermout pizza met spinazie

10
By Mind Your Feed on 10 juli 2016 Diner

Joehoe, de vakantie is begonnen, vanaf nu zijn we 6 weken vrij! Wat een heerlijk vooruitzicht, lekker rustig aan doen, leuke dingen ondernemen en vooral even niet zoveel hoeven. Ik kan daar wel aan wennen hoor…. Alhoewel, de aankomende 3 weken draait het hier nog wel een beetje door zoals het voor de vakantie was. Ik moet nog wat dingen afronden, en Simon is ook nog gewoon aan het werk. De meiden gaan nog wel naar de opvang, maar hoeven daar niet precies op tijd te zijn. We doen het gewoon iets langzamer allemaal, zodat we straks helemaal klaar en uitgerust zijn voordat we op vakantie gaan. Deze havermout pizza met spinazie bakte ik alvast om de vakantie in te luiden!

havermout pizza met spinazie

Straks in Italië eten we natuurlijk genoeg pizza’s, gemaakt van dat heerlijke Tipo 00 meel, waar je die heerlijke dunne crunchy pizzabodem van krijgt. En thuis maken we eigenlijk ook wel om de week zelf een pizza klaar, meestal van speltbloem, dus aan pizza’s geen gebrek… Maar na mijn recept voor de havermout ontbijt pizza’s – waar jullie massaal heel enthousiast over waren! – wilde ik wel eens aan de slag met een hartige variant van die snelle havermout pizza. Zodat je ook met pizza kunt lunchen of er een lekkere avondmaaltijd van kunt maken.

havermout pizza met spinazie

Er staat al jaren een recept voor havermout pizza op mijn blog, maar dat is iets bewerkelijker dan deze snelle variant. Soms heb je gewoon snel zin in pizza, ja toch? Nou dan is dit een super handig recept, wél pizza, géén uur wachten tot het deeg is gerezen. Ik verwerkte nog wat spinazie in de bodem van de pizza, voor een klein beetje extra groenten op het menu en natuurlijk voor de hartige touch. En daarna maakte ik deze havermout pizza met spinazie af met mijn favo pizza topping, namelijk Parmaham en rucola.

havermout pizza met spinazie

De komende weken zal het trouwens iets rustiger zijn op de blog. Net als vorig jaar heb ik besloten een zomerrooster aan te houden. Ik vertel je binnenkort – volgende week – meer over hoe het rooster er precies uit zal komen te zien, of nou ja, hoe het er ongeveer aan toegaat en wat je kunt verwachten in de komende weken. Deze havermout pizza met spinazie maakte ik dan wel om de vakantie in te luiden, maar de komende weken ga ik ook gewoon lekker los op pizza’s, pasta’s, gelati en vino’s. Na de vakantie pakken we de draad wel weer op, gaan we weer voor de balans en doen we weer gewoon. Ik kan je trouwens al verklappen dat er in september weer een heel leuk project aankomt, en als je mij al langer volgt dan zou je kunnen raden wat dat is… Maar ik verklap niets!

havermout pizza met spinazie

havermout pizza met spinazie

Havermout pizza met spinazie

Makkelijk recept voor zelf pizza bodem maken van havermout, kwark en spinazie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Havermout, Pizza recept
Servings: 1 pizza

Nodig

  • koffiemolentje
  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 100 gram bladspinazie (vers)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • zout
  • peper

Voor de topping:

  • 100 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 4 plakken Parmaham
  • 40 gram rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maal de havermout in een klein koffiemolentje tot fijn meel. Heb je geen koffiemolentje dan werkt de blender ook prima. Doe het havermeel in de mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng goed door.
  • Doe de spinazie in de keukenmachine en hak heel fijn. Voeg de spinazie toe aan het havermeel en doe nu ook de kwark in de kom.
  • Tik de eieren boven de mengkom en meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  • Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.
  • Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan!
  • Wanneer de bodem van de pizza klaar is, is het tijd om te beleggen. Ik smeerde 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem en belegde de havermout pizza met spinazie daarna met fijngesneden rode ui en plakjes mozzarella. De pizza gaat dan weer voor 15 minuten de oven in, zodat de mozzarella lekker kan smelten.
  • Dit is echt een basis pizza, hierna kun je los gaan met jouw favoriete beleg. Ik deed er nog wat plakken Parmaham op en wat rucola. Nog een beetje Parmezaanse kaas en smullen maar! Enjoy!
Calorieën: 457kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 38g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 12g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

havermout pizza met spinazie

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Havermout pizza met spinazie, makkelijk recept om zelf pizza bodem te maken van havermout, kwark en spinazie.

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout pizza met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

havermout havermout pizza havermout pizza recepten havermout recepten kwark mozzarella Parmaham pizza recepten rucola spinazie zelf havermout pizza maken zelf pizza maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGegrilde aubergine met mozzarella en basilicum
Next Article Zomerrooster! + fris fruitwater
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

10 reacties

  1. Colinda on 14 juli 2016 11:43

    Ik kan niet aan spinazie komen. Wat moet ik nu doen?

    Reply
  2. Eline on 18 augustus 2016 11:45

    Oeh dat ziet er heel lekker en gezond uit! Helaas ben ik allergisch voor ei:( Heb jij een idee wat ik daarvoor in de plaats zou kunnen doen?
    Groetjes!

    Reply
  3. Wilma on 22 augustus 2016 18:58

    Wat een succes deze pizza, heerlijk! Vanavond gemaakt en was zo op:)

    Reply
  4. Shirl on 11 februari 2017 20:25

    Hai hoeveel calorieen is de bod

    Reply
  5. Femke on 8 april 2017 11:08

    Wordt de bodem knapperig of blijft hij zacht?

    Reply
  6. Anouck on 17 april 2017 17:38

    Ik heb hem in de oven staan met amandelmeel IPV havermout… Ben bang dat hij nog minder knapperig wordt maar wel koolhydraatarmer….

    Reply
  7. Klaartje on 9 juli 2017 23:50

    Ik heb een vraagje….wil graag de pizzabodem proberen te maken maar mag geen zuivel. Enig idee waar ik de kwark door kan vervangen?

    Groetjes Klaartje en fijne vakantie!

    Reply
  8. Mieke on 5 december 2018 23:43

    Mijn dochter heeft een hoop allergiën ontwikkeld. Ben heel blij met de havermoutpizza. Ze vond het een superrecept! En wil het elke week eten.

    Reply
  9. Marion Draaisma on 9 februari 2020 20:31

    ik heb deze vanavond gemaakt
    was heerlijk, wel beetje ander beleg
    maar zeker voor herhaling vatbaar
    Super!

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2020 17:38

      Als je de basis hebt, kun je daarna lekker aan de slag met allerlei soorten beleg!

      Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.