X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Havermout pizza. Bestaat er ook een gezonde variant op de pizzabodem van bloem, olie en water? Ja natuurlijk wel, met deze havermout pizza bodem kun je helemaal verantwoord genieten van jouw pizza night! Gebruik dit havermout pizza recept als basis voor jouw favoriete pizza! 

Havermout pizza

35
By Mind Your Feed on 23 september 2013 Diner

Havermout pizza. Bestaat er ook een gezonde variant op de pizzabodem van bloem, olie en water? Ja natuurlijk wel, met deze havermout pizza bodem kun je helemaal verantwoord genieten van jouw pizza night! Gebruik dit havermout pizza recept als basis voor jouw favoriete pizza! 

Zin in pizza, maar dan toch een beetje gezond? Het hoeft niet altijd samen te gaan, want een lekkere échte Italiaanse pizza op z’n tijd is natuurlijk puur genieten! Maar wil je toch een alternatief, maak dan deze (glutenvrije) havermout pizza zonder bloem. In de bodem verwerk ik nog wat noten voor de gezonde vetten en zongedroogde tomaatjes voor extra smaak. 

Havermout pizza. Bestaat er ook een gezonde variant op de pizzabodem van bloem, olie en water? Ja natuurlijk wel, met deze havermout pizza bodem kun je helemaal verantwoord genieten van jouw pizza night! Gebruik dit havermout pizza recept als basis voor jouw favoriete pizza! 

Uiteraard maak je de tomatensaus voor deze pizza’s zelf! Van tomatenblokjes, een uitje en knoflook en wat gedroogde Italiaanse kruiden, tover je zo een heerlijke pizza saus uit jouw pan. Met het beleggen kun je natuurlijk los gaan. 

Zelf vind ik het erg lekker om de tomatensaus te beleggen met bijvoorbeeld Parmaham en rucola. Een andere favoriet is een pizza met tonijn. Ik probeer altijd lekker wat groenten toe te voegen, maar het is helemaal aan jou!

Meer havermout pizza recepten:

Beleg dus lekker met jouw favoriete toppings! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens deze recepten: 

  • Havermout pizza bianco met Parmaham
  • Havermout pizza met spinazie
  • Havermout ontbijt pizza’s
Havermout pizza. Bestaat er ook een gezonde variant op de pizzabodem van bloem, olie en water? Ja natuurlijk wel, met deze havermout pizza bodem kun je helemaal verantwoord genieten van jouw pizza night! Gebruik dit havermout pizza recept als basis voor jouw favoriete pizza! 

Havermout pizza

Makkelijk basisrecept voor (glutenvrije) havermout pizza met tomatensaus en favoriete topping.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Pizza recept
Servings: 2

Nodig

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan

Ingrediënten

Voor de havermout pizza bodem:

  • 250 gram havermout
  • 2 el boekweitmeel
  • 25 gram walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 200 ml water
  • 2 eieren

Voor de tomatensaus:

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • scheutje olie

Als topping:

  • Plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons
  • Tonijn of rauwe ham
  • Pecorinokaas, geraspte geitenkaas of wat Parmezaan

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de walnoten, tomaatjes en Italiaanse kruiden in de keukenmachine en hak fijn. Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Meng tot een glad geheel.
  • Leg op de bakplaat een stuk bakpapier of een ‘bakmatje’ en smeer het mengsel uit over de plaat. Houd een dikte van ongeveer een halve cm  aan. Het klopt dat het mengsel een beetje lobbig is. Gebruik een houten pollepel om het beslag goed over de plaat uit te smeren. Zet in de oven en bak ongeveer 10 minuten, zodat de bodem al wat steviger wordt.
  • Zet een klein pannetje op en doe wat olie daarin. Bak de knoflook en de ui, voeg de tomatenblokjes in blik en de oregano toe en laat dit geheel zo’n 10 minuten inkoken, tot het een wat dikkere saus geworden is. Smeer uit over de pizzabodem en beleg vervolgens de pizza met groenten naar keuze en voeg eventueel vis of vlees toe. Ook mozzarella is lekker! Als laatste nog wat kaas en bak de pizza in 30 minuten af.
Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 14g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout pizza? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

fastfood recepten havermout recepten pizza recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePompoen stoofschotel met kip
Next Article Bookreview: Wat zit er in uw eten?
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

35 reacties

  1. Céline on 30 september 2013 14:43

    hmm, dit klinkt erg lekker. Ik heb laatst pizza gemaakt van bloemkool, mozarella en ei als bodem en dan tomatensaus, kaas, paprika en champignons als topping, was zeker een succes 🙂

    Reply
  2. Kelly on 1 oktober 2013 06:51

    Wat klinkt dit goed! Ga ik zeker proberen.
    Je hebt een erg leuke blog, goede onderwerpen =)

    Reply
  3. Yvonne on 3 oktober 2013 13:45

    de havermout zijn dat vlokken? en de boekweit, gebruik je ongekookte korrels?
    ik wil het zeker proberen maar twijfel wat ik nu precies moet gebruiken.

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 oktober 2013 14:17

      Hoi Yvonne,
      Wat leuk dat je de pizza wil gaan maken! De havermout zijn geen vlokken, maar havermout (dus geknipte korrels), bijvoorbeeld van Quaker of van het Basic merk van Albert Heijn. En de boekweit is meel. In de gewone supermarkt koop je deze bijvoorbeeld van Koopmans (staat bij de bakproducten). Ook bij de biologische supermarkt goed verkrijgbaar trouwens.
      Succes! laat je weten wat je ervan vond?

      Reply
  4. mevrouwgewoontjes on 13 februari 2014 20:45

    Wat een leuk recept. Ik ben/was fan van pizza. Maar de standaard pizza is voor mij nu echt buikpijn eten vanwege de tarwe en volgens mij de hoeveelheid zuivel of room die er vaak bij zit. Havermout en boekweit gebruik ik veel. Ik denk dat ik dit recept zeker een keer ga proberen.

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2014 21:44

      Wat leuk om te lezen dat je hier inspiratie vindt! De pizza is echt lekker en inmiddels heb ik ook een recept voor pizza met boekweitmeel, dat zal ik snel eens online zetten! Leuke blog heb jij trouwens!

      Reply
      • mevrouwgewoontjes on 14 februari 2014 23:00

        Het is leuk om zo van elkaar te leren en inspiratie op te doen! Dus de gerechten en andere creaties die hier in de smaak vallen zijn leuk om te delen :). Ik maak nu vaak (soort van in plaats van pizza) een hartige taart. Kan wat meer groente in, en man en zoon lusten geen kaas. Maar voor mezelf een wat meer pizza iets, ga ik toch echt een keer proberen.

        Reply
      • mevrouwgewoontjes on 9 mei 2014 16:38

        Het duurde even, maar de pizza staat nu in de oven. Nou ja, de bodem. Straks lekker van alles erop doen. Eens kijken of alles past wat ik gesneden heb. Ik maak niet je saus, dat doe ik wat anders. Maar ik ben benieuwd. Door de zongedroogde tomaatjes ruikt het “deeg” al lekker!

        Reply
        • mevrouwgewoontjes on 9 mei 2014 19:14

          Hij is lekker!

          Reply
          • Mind Your Feed on 9 mei 2014 19:43

            Jaaaa, leuk om te horen!! Ben benieuwd naar de saus die je gemaakt hebt en hoe je de pizza belegd hebt! Eet smakelijk!

          • mevrouwgewoontjes on 10 mei 2014 11:18

            Ik heb als basis voor de saus tomatensaus van de Lidl gebruikt. Daar zit geen suiker in en volgens mij ook geen of niet zoveel E-nummers. Daar heb ik een sjalotje, 2 knoflooktenen en wat olijven fijngehakt doorheen/overheen gedaan. Dan wat salami-achtige worst (niet helemaal verantwoord, maar het is niet zo veel). Verder prei, groene paprika, courgette en tomaatjes. Op mijn helft nog wat geitenkaas en voor de mannen alleen wat olijfolie eroverheen. Verder nog wat bruchetta/intaliaanse kruiden eroverheen gedaan. Straks nog een klein restje opeten! Mmmm

          • mevrouwgewoontjes on 12 mei 2014 10:55

            Mag ik over je recept een berichtje op mijn eigen blog schrijven? Ik zal voor het recept natuurlijk naar jouw website/blog linken. Maar ik vind het leuk om mijn nieuwe pizza ervaring te delen.

        • annick.boosten@hotmail.com on 8 februari 2015 13:01

          beste
          amai lekker receptje meestal maak ik ook de bodem via groenten en ei maar deze is ook heel lekker en vulde serieus ons buikje hmm

          Reply
  5. Tamara - BalansNu on 18 februari 2014 12:26

    Ik ga het maken met havermeel. Lekker recept Reny!

    Reply
  6. Valerie on 2 april 2014 15:29

    Hallo! Ziet er érg lekker uit, deze pizza zou ik graag eens willen uitproberen! Maar is het een crunchy bodem of blijft dit ook beetje vochtig zoals de bloemkool, mozarella en ei bodem. Die had ik laatst gemaakt en was ook wel lekker van smaak maar helemaal geen krokante bodem. Bedankt alvast!

    Reply
  7. Joyce on 20 april 2014 21:16

    Op hoeveel graden moet de oven? Of lees ik er overheen?….

    Reply
  8. Joyce on 20 april 2014 21:17

    Ja ik lees eroverheen haha. Sorry! Ga deze snel proberen

    Reply
  9. Pingback: Joehoe! Weer pizza gegeten :) ! | Mevrouw Gewoontjes

  10. Natascha on 7 augustus 2014 09:31

    Hoi,
    Is er een alternatief voor de noten?
    Mijn zoon heeft een noten allergie, vandaar.
    Compliment voor je blog, ik lees het met veel plezier!

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 augustus 2014 18:17

      Je kunt de noten weglaten! Het geeft een extra crunch aan de bodem, maar zonder kan ook!

      Reply
  11. Baukje on 9 augustus 2014 23:23

    Vandaag de pizza gemaakt. Heerlijk!! Deze gaan we zeker vaker eten.
    Als topping gebruikte ik groene pesto, tomaatjes, ui, mozzarella en beetje parmezaanse kaas. Echt verrukkelijk en een aanrader 🙂

    Reply
  12. Irma on 10 augustus 2014 10:33

    Hoi Reny, voor hoeveel personen is deze pizza? 250 Gr. havermout lijkt zo veel voor 1 persoon, of vergis ik me daarin?

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 augustus 2014 08:32

      Klopt hoor, dat is behoorlijk veel voor 1 persoon. Met dit recept maak je een hele plaatpizza, dus dit is genoeg voor een hele bakplaat vol.

      Reply
  13. Chantal on 3 september 2014 18:22

    Wat een lekkere pizza! Ik heb het recept door vier gedeeld aangezien je aangaf dat je er een hele bakplaat van kon maken. Ik denk dat ik hem de volgende keer wat groter bak maar echt een lekker recept.
    Als topic heb ik cottage cheese, koolvis, paprika, tomaat, champignons, rode ui en spinazie gebruikt. Pizza was kleiner als ik dacht dus de rest van mn groente/vis maar erbij gewokt.
    De bodem werd wel wat zacht, denk wat teveel groente, rand bleef wel lekker krokant. Bodem is ook al heerlijk te gebruiken voor krokant brood bij bv soep e.d.

    Reply
  14. fabrizio on 1 december 2014 11:38

    Top recept! Twee verbeter tips: Gebruik zongedroogde tomaat ipv cherry tomaat dan gaat de bodem meer op een echte pizza lijken. Voor de saus doe ik tomatenpuree ipv gepelde tomaten ook hierin zit minder vocht waardoor je een knapperige pizza krijgt

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 december 2014 15:44

      Dank je wel voor je reactie. Ik gebruik zongedroogde tomaatjes, lees het recept er nog eens op na. En door de tomatenblokjes (geen gepelde tomaten!) in te laten koken, krijg je een dikkere saus, waardoor de bodem lekker knapperig wordt. Maar het staat je natuurlijk altijd vrij om met mijn recepten te experimenteren!

      Reply
      • Mirjam on 14 januari 2015 11:07

        Ik ga vanavond ook dit recept proberen (heb al wel spelt – en spelt/boekweit pizza’s gemaakt) maar ik reageer even omdat ik net ergens in een ander recept een tip las om de bodem krokanter te houden. Na het voorbakken eerst in smeren met olijf olie, dit schijnt het vocht tegen te houden! Dat ga ik dus proberen 🙂
        En Reny dank voor al je leuke en lekkere recepten, ik heb er al aardig wat uitgeprobeerd!

        Reply
        • Mind Your Feed on 14 januari 2015 13:24

          Oh handig zeg, ga ik zeker een keer proberen!

          Reply
  15. Petra on 3 januari 2015 18:27

    We hadden het toevallig net over alternatieven voor de pizzabodem. De zongedroogde tomaatjes zijn dat tomaatjes uit olie of droge tomaatjes?

    Bedankt voor je antwoord alvast.

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 januari 2015 16:58

      Ik bedoel die zongedroogde tomaatjes in olie, in zo’n glazen pot.

      Reply
  16. Ann on 11 januari 2015 10:36

    Dag Reny, Ik volg sinds kort je blog, ben al langer bezig met suikervrij eten maar was op zoek naar lekkere receptjes (weinig inspiratie) en hier op jou blog er heel wat gevonden die ik wil proberen.
    Gisteren de havermout pizza gemaakt, amai wat was dat lekker en gemakkelijk te maken ook! Heel erg bedankt voor het lekkere recept te delen, gaat hier zeker nog regelmatig gegeten worden.

    Reply
  17. Wendy on 19 januari 2015 10:55

    Heerlijk deze pizza en een gezond alternatief. Zal vanaf nu regelmatig op ons menu verschijnen.
    Bedankt. Wendy

    Reply
  18. Pingback: Healthy havermout-boekweit pizza – wendy's weekmenus

  19. christine on 25 oktober 2015 10:07

    Klopt het dat je eerst de bodem volledig moet bakken. Dan groenten erop en dan nog even in de oven? Of de bodem een beetje bakken,groenten erop en dan verder bakken?

    Reply
    • christine on 25 oktober 2015 10:55

      Oh neen, er komt rook uit mijn blender

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required