X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
nasi goreng, indonesische nasi goreng, nasi recept, zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes

Indonesische nasi goreng

71
By Mind Your Feed on 14 augustus 2020 Diner

Nasi goreng…. Ik zeg het niet snel…. want ik slaap het liefst gewoon goede nachten door. Maar voor dit recept voor nasi goreng mag je me wakker maken. Zelf nasi maken is echt ultiem comfort food, kruidig gebakken rijst, lekker veel groenten en zelfgemaakte kipsaté. Mijn recept voor Indonesische nasi goreng is minstens net zo goed als dat van de toko, dat durf ik je te beloven!

Zelf nasi klaarmaken is helemaal niet lastig en je hebt er ook zeker geen pakjes of zakjes met nasikruiden voor nodig. Wel een behoorlijke lijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken…. Ik maak mijn nasi goreng keer op keer volgens dit recept en ik blijf er van genieten! Het is eigenlijk gewoon gek te noemen dat het nog niet op de blog was verschenen….

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

Nasi goreng recept

De lekkerste nasi goreng at ik natuurlijk in Indonesië. Maar dat ligt niet om de hoek, anders zou ik er zeker elke dag even afhalen…. Op Bali at ik dit gerecht de hele dag door, als ontbijt, lunch en diner.

Ik ben dan ook hier regelmatig bij de toko te vinden om mijn portie Indofood af te halen. Maar zelf nasi goreng maken is net zo makkelijk én net zo lekker! Voor de lekkerste nasi kook je het liefst de rijst een dag van tevoren, zo kan deze goed drogen, waarna de rijst de volgende dag nog lekkerder wordt bij het opbakken.

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

Nasi goreng recept zonder zakjes

Zeker eens in de 2 weken maak ik een grote pan nasi goreng klaar. Ik eet er dan ook gelijk 2 dagen van, de tweede dag is het namelijk meestal nóg lekkerder. Dan hebben de smaken goed kunnen intrekken, heerlijk! Dit recept voor Indonesische nasi goreng wil ik dan ook graag met je delen, dit is echt ultiem genieten.

Om zelf nasi te maken heb je trouwens echt geen kant-en-klare kruidenmix nodig, ik laat je zo in het recept zien welke Oosterse kruiden en smaakmakers ik gebruik… Ook zo’n zakje nasikruiden is overbodig! Voor een pittige nasi gebruik ik graag een beetje rode peper en uiteraard ook sambal!

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

Zelf nasi goreng maken

Zelf nasi bereiden is verder dus niet ingewikkeld en de kruiden voeg je naar eigen smaak toe. Ik heb deze nasi goreng vegetarisch gehouden, maar…. dat is ie toch niet. Een belangrijk ingrediënt voor een goede nasi of bami is namelijk trassi. Trassi is een garnalenpasta, en dit is een van die typische zoute smaakmakers die een goede nasi hoort te hebben.

Ik voeg verder vaak wel nog pittige kipsaté aan dit gerecht toe. En bak er natuurlijk een eitje bij! Zelf atjar ketimoen (zoetzure komkommer) erbij maken is ook nog een dikke aanrader! Wil je liever een koolhydraatarme nasi klaarmaken, vervang dan de rijst door bloemkoolrijst!

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

 

nasi goreng, indonesische nasi goreng, nasi recept, zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes

Indonesische nasi goreng

Makkelijk recept voor Indonesische nasi goreng, gebakken rijst met verse Oosterse kruiden en groenten. Lekker met zelfgemaakte kipsaté, atjar Ketimoen en een gebakken ei.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Makkelijke maaltijden, Wereldgerechten
Servings: 4

Nodig

  • Wokpan
  • Pan voor de rijst

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 cm verse gember (djahé)
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel sambal (meer mag ook, ik hou ervan!)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel laos (galanga-wortel)
  • 1/2 theelepel ketoembar (gedroogde koriander)
  • 1/2 bouillonblokje
  • olie/boter om te bakken
  • salade ui
  • gebakken uitjes

Bereiden

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in een pan met water met een bouillonblokje. Doe dit het liefst al ruim van tevoren, zodat de rijst goed kan drogen.
  • Schil en snipper de ui. Snij de prei in fijne ringen en was deze even in een vergiet. Schrap de wortel en snij hier fijne reepjes van. Snij de rode peper fijn.
  • Maak de knoflook schoon en schil de gember.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember hierbij uit. Bak tot de ui glazig ziet en voeg dan de wortel en prei toe. Bak zo'n 5 minuten.
  • Voeg dan de trassi, sambal, komijn, kurkuma, laos en ketoembar toe. Schep alle smaken goed door elkaar.
  • Doe de rijst voor de nasi goreng in de pan met groenten, schep goed door en zet het vuur hoog. Voeg de sojasaus, ketjap en oestersaus toe. Bak de rijst zo'n 5 minuten mee tot deze goed warm is. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra sambal, ketjap of oestersaus toe.
  • Serveer de nasi goreng met salade ui, gebakken uitjes en natuurlijk een spiegelei!
Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 7g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Recept voor nasi. Zelf nasi maken. Nasi recept. Een heerlijke Indonesische nasi goreng maak je natuurlijk zelf. Met lekker veel groenten, pure smaakmakers als gember en peper en met een gebakken eitje. Deze makkelijke maaltijd staat zo op tafel en hier heb je geen pakjes of zakjes voor nodig. #nasi #makkelijkemaaltijden

Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische nasi goreng? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Lees hier meer over in mijn disclaimer. 

Aziatische recepten Indofood nasi nasi goreng nasi goreng kruiden nasi goreng recepten nasi goreng zonder pakjes nasi zonder pakjes oosterse keuken Oosterse recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKip Cacciatore met paprika en tomaat
Next Article Weekmenu #144 Makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

71 reacties

  1. Nagy on 14 augustus 2020 19:30

    Waarom oestersaus? Dit is een Chinees ingrediënt (Kantonese keuken). Ik denk echt niet dat je dit op Bali bent tegen gekomen. Voor de rest lijkt het me een prima recept.

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 augustus 2020 19:50

      Ik hou van een beetje zoutig in mijn nasi. Misschien is het niet origineel Indonesisch, maar ik geef mijn recepten graag mijn eigen draai! Het is zeker een prima recept 😉

      Reply
      • Hanny on 20 mei 2022 23:10

        5 sterren
        Ik heb al veel nasi goreng recepten geprobeerd maar deze is echt mijn favoriet.
        Lekker kruidig en vol van smaak dank je mind your feed.

        Reply
    • roy on 14 november 2021 16:03

      5 sterren
      Klinkt als een Lekker recept! vanavond proberen

      Reply
    • Dineke on 29 november 2021 17:20

      5 sterren
      Heerlijk recept, ik voegde nog een halve witte kool toe, een bakje asian spiced tofu blokjes en een bakje vega kipstuckjes.
      Heerlijk gegeten.

      Dineke

      Reply
    • Ton on 17 oktober 2022 12:47

      3 sterren
      Dit recept is een stuk beter dan wat je normaliter kunt vinden. Ik mis echter een paar hele belangrijke smaakmakers van de Indonesische keuken. Ik heb er vijf jaar gewoond en gebruik deze altijd, ook bij Thaise gerechten bijvoorbeeld. Het het gaat om djeroekperoet blaadjes. Die zijn bij iedere toko te krijgen en je kunt ze jaren in de diepvries bewaren. Je moet heel veel van die blaadjes erbij in de pan doen. Ook salamblaadjes. Idem maar dan wat minder blaadjes. Tenslotte doe ik er altijd één of twee ons gekookte Hollandse garnalen door.

      Reply
    • Theo bakkenes on 16 juni 2023 13:05

      5 sterren
      Als liefhebber van Aziatische keuken heb ik dit recept uitgeprobeerd. De eerste keer vond ik dat de kruiden de overhand hadden in de totale smaak.
      Ik maak nu eerst een bumbu van de uien,rode peper,trassi,sambal, gember, knoflook en de kruiden. Laat dit een uurtje staan en start dan op punt 4. Voeg vervolgens de groenten toe. Punt 5 vervalt. Verder volg ik het recept met als vlees wat vooraf gebakken stukjes kip wat ik als laatste toevoeg.

      Zeker een keer per week een smakelijke maaltijd. Noem het een modificatie op uw recept.
      Terima kasih dan selamat makan

      Reply
    • Dirk Verberne on 7 december 2024 15:22

      5 sterren
      Erg goed recept compliment.
      Aantal geprobeerd deze steekt er bovenuit !!

      Reply
  2. saskia on 15 augustus 2020 09:11

    ik kook de rijst altijd met een laurierblad, pinentkorrels, bouillonblokje en een beetje ketjap. Dan is de rijst lekker gekruid en mooi bruin gekleurd.
    Ook voeg ik nog spitskool of witte kool in reepjes toe.
    Als je met de rijst wat kip meekookt, kun je deze pluizen en met de groente meebakken. Heerlijk.

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 augustus 2020 19:50

      Dat lijkt me ook erg lekker, dank je wel voor je toevoeging!

      Reply
  3. Maaike on 15 augustus 2020 14:44

    Hallo Reny, dit recept ziet er erg lekker uit! Heb je misschien een milder alternatief voor het gebruik van de rode peper en sambal in verband met een kleine jongen die niet zo van pittig eten houdt. Weglaten is en optie, maar misschien heb je nog een alternatief. Alvast bedankt voor het meedenken.

    Reply
    • fred on 15 augustus 2020 18:21

      Zag dit vanochtend langskomen in Google nieuwsfeed en kreeg trek. Meteen maar gemaakt. Super lekker!

      Reply
      • Rosalind on 17 augustus 2020 15:36

        Waarom überhaupt sojasaus in de nasi? Het hoort lekker droog te zijn en voor het zout heb je al trassi en de rijst die in je in bouillon hebt gekookt. Dat doe ik trouwens ook niet, ik doe een bouillonblokje meebakken met de ui en knoflook. Voor de rest is het natuurlijk zo dat er niet één recept is voor nasi, dit is van origine afhankelijk van de ingrediënten en de restjes die je in huis hebt. Maar neemt niet weg dat de nasi zoals beschreven ook erg lekker zal zijn

        Reply
        • Mind Your Feed on 17 augustus 2020 19:52

          De rijst kook ik eerst en laat ik dan uitdrogen, dus die is zeker lekker droog. Daar hou ik ook van! Zoals je zegt, voor nasi zijn zoveel recepten. Ik doe het op deze manier en hoop je zo te inspireren lekker aan de slag te gaan.

          Reply
        • Desiree on 29 november 2021 08:03

          Gebruik je dan de korianderblaadjes of de poeder?

          Reply
        • Ans Verhezen on 29 november 2021 18:52

          5 sterren
          Van het weekend gemaakt, heeeerlijk, goed recept, een echte aanrader.
          We hebben er van gesmuld, alles klopte!
          Ik heb er kip/saté bij geserveerd. En natuurlijk heb ik dit en het bami recept aan mijn favorieten toegevoegd

          Reply
        • Jan on 26 augustus 2024 12:06

          Heel leuk, maar waarom bij een Nasi goreng gerecht , eerst 3A4’tjes babbelen dat t lekker is?

          Dat doe je goed.

          En sojasaus bij de rijst?

          Voordat je zegt (ik parafraseer) oh ja, het is heerlijk en Indonesisch maar ook vegetarisch. Ik heb geen probleem met vegetarisch, maar dan is t niet alleen een blanda goreng gerecht, maar nog minder authentiek. Dan klopt alleen de Bahasa Indonesia vertaling “fried rice” nog. Maar verder…..

          Het zal heerlijk zijn, maar een andere titel: gebakken rijst geïnspireerd door Nasi goreng. (Misschien met de verwijzing vegetarisch of ook veganistisch etc)

          Zou een beetje meer richting van de waarheid zijn. En de juiste doelgroep bereiken

          Reply
          • Mind Your Feed on 29 augustus 2024 17:30

            Beste Jan, dank je wel voor het delen van je reactie, ik merk eruit op dat je veel kennis hebt van de Indonesische keuken! Wat fijn! Ik hou het toch bij mijn recept, het is een favoriet van velen dus de juiste doelgroep wordt wat mij betreft bereikt. Groetjes, Reny

      • Mind Your Feed on 17 augustus 2020 19:51

        Wat super leuk om dat te horen!!

        Reply
      • Peter on 30 april 2021 09:41

        5 sterren
        Heb het nu al redelijk vaak klaargemaakt. Reny, je weet wat lekker is, heb het precies gedaan zoals je het zei en is helemaal geweldig en wij smullen er echt van. Bedankt voor het delen, gr

        Reply
    • Mind Your Feed on 17 augustus 2020 19:51

      Weg laten zou ook mijn idee zijn hoor! Wij voegen ook achteraf vaak wat sambal toe, de meiden houden ook niet zo van pittig. Maar ik juist wel!

      Reply
      • Rick on 29 november 2020 12:16

        Hi!

        Hoeveel djahe kruiden is er nodig?

        Reply
        • Mind Your Feed on 2 december 2020 15:57

          Ik gebruik altijd verse gember, en dan een stukje van ongeveer 1 cm. Mocht je gedroogde kruiden willen bewaren, dan zou ik uitgaan van 1/2 – 1 theelepel. Naar eigen smaak.

          Reply
      • Teuny on 21 april 2023 15:01

        Ik ga het recept maken voor een verjaardagsvisite. Als ik het de avond vantevoren maak, hoe kan ik het de volgende dag het best afmaken (vanaf welke stap) of opwarmen als ik het helemaal klaargemaakt heb?

        Reply
        • Mind Your Feed on 26 april 2023 14:52

          Je kunt het recept al helemaal voorbereiden en afmaken, dan opbakken voordat je het op tafel zet. Nasi is namelijk de tweede keer nóg lekkerder!

          Reply
  4. Femke van Alphen on 5 september 2020 15:08

    Dit recept nu 2x gemaakt. Partner en kind vinden het beide heerlijk! En ik natuurlijk ook! Lang zoekende geweest naar een makkelijj tr maken nasi ter vervanging van de zakjes van het oranje merk in de supermarkt
    En dit is zeker een hele goede vervanger!
    Wij doen nu zelf de gebakken ei en in blokjes gesneden plakjes ham erdoor heen heerlijk!
    En daarnaast dan stokjes kip sate

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 september 2020 11:00

      Wat fijn te horen dat het recept helemaal naar jullie smaak is! Ik snij mijn eitje ook altijd door de nasi heen hoor en heerlijk met kipsaté ernaast. Dat je er nog maar vaak van mag genieten!

      Reply
  5. Jannie on 10 september 2020 11:26

    Lijk mij een heerlijk recept ga het gauw maken
    En zo makkelijk
    Dank u voor het recept

    Reply
  6. Ine on 22 februari 2021 15:44

    5 sterren
    Lijkt me echt lekker, ga het zsm maken want ik heb natuurlijk geen trassi in huis. Voor de rest alles in huis en in ons dorp zit geen toko. Bedankt

    Reply
    • Joost on 23 februari 2021 20:22

      Supermarkt heb ook trassi

      Reply
    • Mind Your Feed on 5 maart 2021 10:44

      Bij ons in de supermarkt is ook trassi te vinden! In het schap met de Indische producten.

      Reply
  7. Ine on 25 februari 2021 09:20

    Dankjewel Joost, klopt, AH heeft een minipotje (4 theelepels) Trassi Trafasie. Ik weet niet of dat hetzelfde is maar heb het wel gebruikt. Maar het recept is gigantisch mislukt. In plaats van een lekker droge korrel rijst had ik een paprijst, bah bah. Ik vond het zo jammer want het leek me zo lekker. Volgende week nogmaals proberen en dan beter opletten bij de verhouding rijst/water.

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 maart 2021 10:47

      Dat minipotje is ook het potje dat ik gebruik, ik haal er wel meer dan 4 theelepels uit. Vwb de rijst, kook die van tevoren, laat uitlekken in een zeefje/vergiet en wat afkoelen. Dan wordt de korrel wat droger en kun je deze daarna goed meebakken.

      Reply
  8. Lies on 16 maart 2021 17:39

    1 ster
    Veeeeel te poederig, niet lekker

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 maart 2021 10:16

      Wat jammer. Wat bedoel je met te poederig? Was de rijst misschien niet goed gekookt?

      Reply
  9. Marianne Berlijn on 18 april 2021 22:19

    Ik kook iedere week op zaterdag een maaltijd voor mijn buren (88 en 89 jaar), zodat ze zondag vrij zijn van het koken en alleen hoeven warm te maken. Dat is heel vaak stamppot of stoofpot! Vinden ze lekker en is maar één pan die ze in de gaten moeten houden 😉 Maar deze week stond de nasi op het menu! Kreeg vanavond een telefoontje met de mededeling dat ik maar heel snel de nasi nog een keer moest maken! Ze vonden het heerlijk! Had het recept gedeeld via mijn facebook en mijn broer heeft hem vandaag ook gemaakt! Hij en zijn vrouw vonden het ook top! Ik vond het zelf ook geweldig lekker en er is nog wat over voor de lunch van morgen 😉

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 april 2021 11:12

      Nouuu, wat super leuk om te horen dat het recept zo in de smaak valt!! En wat ontzettend lief dat je jouw buren zo goed verzorgt, geweldig zeg, zo ontzettend aardig. Ik word er dan weer super blij van dat het recept bij zoveel mensen in de smaak valt, heel lief dat je deze reactie achter laat!! Dankjewel voor dit berichtje <3

      Reply
  10. Ria van den Broek on 25 april 2021 14:40

    Mag ik vragen waarom je soja saus gebruikt en geen ketjap?

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 april 2021 15:47

      Dankjewel juist voor deze vraag, want ik voeg eigenlijk wel altijd ketjap toe! Meestal een a twee eetlepels. Ik zie dat dit in het recept ontbreekt, dus ik pas het aan. Maar met sojasaus bedoel ik dus de zoute saus, met ketjap de zoete (dit is uiteindelijk ook sojasaus :))

      Reply
  11. Ilona on 12 mei 2021 16:56

    5 sterren
    Jou Indonesische recepten zijn zo lekker ook deze nasi is heerlijk!!

    Reply
  12. Ludo on 8 augustus 2021 12:10

    Word de bosui in een salade gebruikt of juist door de nasi?

    Reply
  13. Johannes on 14 augustus 2021 11:12

    Lekker! ipv trassi (eigenlijk een zoute/umami smaak) maak een echte vegetarisch variant met MSG (vé tsin). Op deze hoeveelheden niet meer als een theelepeltje. Geeft precies een umami die zonder trassi mist.

    Reply
  14. Marleen on 30 augustus 2021 18:58

    Was verrukkelijk ‘n blijvertje

    Reply
  15. Astrid on 11 oktober 2021 15:54

    Gebruik je zoete of zoute ketjap?

    Reply
  16. Ine on 11 oktober 2021 16:24

    Reactie op Saskia, die toevoegingen lijken me ook lekker. Zal het nog eens gaan maken. Dankjewel voor de tips.

    Reply
  17. walter on 27 oktober 2021 10:55

    4 sterren
    gemaakt en goedgekeurd

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 oktober 2021 12:24

      Wat super om dat te horen! Hoop dat je er nog vaak van zult genieten!

      Reply
  18. Natanael on 27 november 2021 23:23

    5 sterren
    Ik vond het heerlijk! Goed recept ik en mijn zoon hebben echt heerlijke nasi gegeten

    Reply
  19. Mens van kleur on 4 december 2021 14:17

    Nasi maak je niet met ui, maar met een sjalotje. Bekende fout als witte mensen indonesisch eten maken.

    Reply
  20. Sophie on 12 december 2021 22:58

    5 sterren
    Heerlijk recept!! Ik hou van pittig dus had chili olie toegevoegd

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 december 2021 11:05

      Goed idee! Een beetje extra sambal zou ook kunnen.

      Reply
  21. Paul on 9 januari 2022 15:21

    Hallo,

    Ik las je recept door en zie bij de ingrediënten 2 eetlepels ketjap staan. Die lees ik verderop niet terug bij de bereiding (behalve in de laatste zin van punt 6). Begrijp ik iets niet goed of moet het toch ergens in het recept worden toegevoegd?

    mvg, Paul

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 januari 2022 15:57

      Oh wat goed dat je dit even deelt, het stond inderdaad niet goed in het recept. Nu wel! Je voegt het samen met de sojasaus en oestersaus toe en dan de rijst nog even bakken. Daarna eventueel naar smaak nog extra…

      Reply
  22. Ank on 20 februari 2022 19:01

    4 sterren
    Heerlijk recept . Maar ik bak eerst bacon uit en in het vet bak ik het vlees en de groenten , dat geeft een heerlijke smaak

    Reply
  23. Gijs on 17 april 2022 17:23

    5 sterren
    Al 30 x gemaakt en we eten deze zeker eens in de 2 weken. Soms met heerlijk vrouwelijk rundvlees, dan weer met kip en soms weer met varkens filet. Bij iedereen aan wie ik dit voor schotel mag ik het terug laten komen!!

    Reply
  24. Annelia Groenewegen on 17 juli 2022 13:29

    5 sterren
    Echt lekker! Hier is het zeker een blijver. Ik vind het wel even een werk dus maak graag meer om in te vriezen. Hier is het dan nogal gewild voor de snelle hap. Zou je de groenten met kruiden kunnen invriezen en dan wanneer nodig uithalen, dan rijst koken en bij elkaar? dat scheelt in ruimte in de vriezer bedoel ik, en toch snel klaar.

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 september 2022 15:26

      Wat heerlijk dat het recept zo bevalt! Jouw suggestie om de groente apart in te vriezen zou zeker kunnen, maar het idee van deze nasi is dat de rijst echt goed uitgelekt is en dat je het daarna opbakt, zodat je droge gebakken rijst krijgt. Als je daar tijd voor hebt dan kan het natuurlijk zeker! 🙂

      Reply
  25. Piet on 25 juli 2022 14:46

    Hoi,

    Ik heb twee vragen:
    1. Wat bedoel je met het op 1 na laatste ingrediënt, salade ui?
    2. En gebruik je de gewone ketjap manis, de zoete, of de zoute ketjap asin?

    Recept ziet er lekker uit! Dank.

    Groet, Piet

    Reply
  26. Annelore on 18 augustus 2022 18:53

    5 sterren
    Heerlijk recept! Vandaag voor de eerste keer klaargemaakt. Voor herhaling vatbaar!

    Reply
  27. Anita on 6 januari 2023 22:28

    5 sterren
    Heerlijk recept dankjewel!

    Reply
  28. Mark Hubregtse on 31 juli 2023 08:20

    5 sterren
    Het is een heerlijk recept ik heb zelf nog wat kip stukjes toe gevoegd.
    En ik ga je recept vaker gebruiken.
    Vriendelijke groet Mark

    Reply
  29. Leah on 9 augustus 2023 20:15

    Hoe warm je de tweede dag de nasi op? Opnieuw wokken of in de magnetron?

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 augustus 2023 13:49

      Opbakken in de pan vind ik zelf het allerlekkerst! Maar in een stoomoven of magnetron kan uiteraard ook.

      Reply
  30. Jannie on 12 november 2023 15:11

    5 sterren
    Het lekkerste nasi recept ever
    Manlief is een vleeseter, dus doe ik er ook kipdijfilet door

    Reply
  31. Nes on 11 december 2023 13:45

    Ik maak al 50 jaar nasi geleerd van mijn moeder die het weer geleerd heeft van de baboe op Java. Geen wortel geen prei. Maar well fijn gesneefde spits kool ombijt spekk uitgebakken seroendeng toe voegen trasi en al de specerijen gebakken ui etc

    Reply
  32. Suzanne on 14 maart 2024 10:43

    5 sterren
    Heerlijke nasi! Maak hem geregeld en verveeld nooit! Ik doe er zelf nog wel hamblokjes en spekjes in om hem op te leuken. Thanks!

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 maart 2024 11:30

      Altijd een goed idee om je eigen draai aan mijn recepten te geven, dit klinkt heerlijk!

      Reply
  33. sabine on 6 april 2024 15:19

    4 sterren
    Bedankt voor dit super rezept!
    We vonden t heerlijk! We hadden geen trassi nog oestersaus en t was ook zo heerlijk! Met heerlijke kipsateetjes erbij en een zelfgemaakte satésaus.. gaan we zeker vaker maken…we de volgende keer alle kruiden van te voren afmeten, is wat minder stress…

    Reply
  34. Mieke on 23 mei 2024 16:33

    5 sterren
    Ik heb dit recept al vaker gebruikt, ook voor bami. Lekker met de kruiden en pit! Ook de komkommer ketimoen maak ik erbij. Lekker fris. Grotere eters, saté erbij!

    Reply
  35. J de jong on 25 september 2024 11:35

    Ik rul er wat eieren door, en ik bak wat spekjes uit, die gooi ik er nog bij… en uiteraard komt er wat paksoi doorheen

    Reply
  36. Richard on 4 februari 2025 18:28

    Ik heb zojuist ook gemaakt en ik heb kipfilet blokjes toegevoegd super lekker bedankt voor je recept. Echt voor herhaling vatbaar jammie.

    Reply
3.84 from 180 votes (156 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.