X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaans stoofvlees, stoofpot, stoofpot met rund, stoofvlees recepten, stoofvlees recept, Italiaanse hoofdgerechten, Italiaans hoofdgerecht, feestelijke Italiaanse recepten

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

66
By Mind Your Feed on 15 december 2019 Diner, Feest

Ben je er klaar voor!? Vandaag deel ik namelijk een topper van een hoofdgerecht voor Kerst! Yes, dat lees je goed, dit recept voor Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn is dit jaar het pronkstuk in mijn kerstmenu. Geserveerd met verse pappardelle met salie en Parmezaanse kaas en haricots verts met spek en doperwten. Een feestmenu! Uiteindelijk ben ik toch weer gezwicht en heb ik een Italiaans recept uitgekozen voor tijdens de feestdagen. Ik vind een stoofvlees recept altijd zo smaakvol en ook gewoon gezellig!….

Met z’n allen aan een mooi gedekte tafel, mooie schalen met heerlijk eten, en dan aan tafel opscheppen. Dat is hoe ik het graag doe, maar natuurlijk kun je ook mooi opgemaakte bordjes serveren, het is jouw kerstfeestje! Dit Italiaanse stoofvlees is in elk geval boterzacht en vol van smaak. Met recht de ster van de show! Zet er nog een aantal mooie bijgerechten naast en Kerst wordt magisch!

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Stoofvlees recept

Ja hoor, toch weer een Italiaans recept voor het hoofdgerecht. Ik kan het niet laten…. haha! Na het gigantische succes van mijn recept voor Vietnamees stoofvlees bedacht ik me dat ik niet eens mijn favoriete Italiaanse variant op de blog heb staan.

Dat kan natuurlijk niet… en dus maakte ik er een kerst recept van. Het Italiaans stoofvlees zet ik samen met pappardelle met salie en Parmezaanse kaas op tafel. Een geweldige combi! De haricots verts met doperwten en spek maken het helemaal af! Zijdezacht rundersukade vlees, met klassieke Italiaanse smaakmakers zoals balsamico, tomaat en natuurlijk lekkere Italiaanse kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano. Wil je na dit heerlijke Italiaanse stoofvlees het diner goed afsluiten, maak dan ook mijn recept voor klassieke tiramisu klaar, dan is het feest echt compleet!

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Stoofvlees bereiden

En er komt nog een mooie groen bijgerecht naast, haricots verts met doperwtjes en knapperig spek. Die recepten komen deze week nog online, nog heel even geduld… Ik heb nog zoveel recepten die ik met je wil delen… het past gewoon bijna niet in de dagen die er nog zijn voordat het Kerst is.

Dit Italiaans stoofvlees laat je trouwens gerust de hele middag sudderen, geen last minute stress met dit recept. Ook erg fijn met Kerst! Gebruik wel liefst runder sukadelappen voor dit stoofvlees recept, juist dát vlees wordt boterzacht en zo eet je stoofvlees het liefst! 

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Verse pappardelle met stoofvlees

Wil je helemaal uitpakken, dan kun je ervoor kiezen om bij het Italiaans stoofvlees zelf verse pappardelle te maken. Ik heb zelfs een pasta’machine’ waar je redelijk eenvoudig zelf verse tagliatelle of pappardelle mee kunt maken. Bij de pappardelle maak ik een makkelijk salie botersaus klaar en natuurlijk serveer je deze met Parmezaanse kaas. 

De pappardelle is een klassieke combinatie met het Italiaanse stoofvlees. Mocht je toch op zoek zijn naar een alternatief voor de pasta, dan kun je zeker ook aardappelpuree of bijvoorbeeld een risotto met truffel en bospaddenstoelen overwegen, ook erg feestelijk!

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Voorbereiden van Italiaans stoofvlees

Dit gerecht kun je in zijn geheel voorbereiden! Doe dit de dag ervoor of in de middag voordat het Italiaans stoofvlees die avond op tafel gaat.

Bewaar met de deksel op de pan op een koele plaats, maar niet in de koelkast! Is de saus wat ingedroogd, voeg dan vlak voor het opwarmen nog wat runderbouillon toe!

ALLE KERSTRECEPTEN VIND JE HIER!

 

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

kerstrecepten

Italiaans stoofvlees, stoofpot, stoofpot met rund, stoofvlees recepten, stoofvlees recept, Italiaanse hoofdgerechten, Italiaans hoofdgerecht, feestelijke Italiaanse recepten

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

Zacht runder stoofvlees met Italiaanse kruiden en rode wijn
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 3 uur uur
Totale tijd: 3 uur uur 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Stoofvlees, Vlees
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 2 uien
  • 3 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runder bouillon
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken
  • flinke klont boter
  • 3 eetlepels bloem

Bereiden

  • Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is! Snij de sukadelappen in fijne blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de uiteinden van de winterpeen en schil ze met een dunschiller. Snij daarna in fijne plakjes van 0,5 cm.
  • Borstel de kastanjechampignons voorzichtig schoon en snij ze daarna in plakjes. Snij daarna in fijne reepjes. 
  • Zet de stoofpan op het vuur en schenk een scheut olie in de pan. Voeg een goede klont boter toe en wacht tot de boter iets verkleurd is.
  • Fruit de ui aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg dan het rundvlees toe aan de pan en laat het rondom dichtschroeien. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de winterpeen en kastanjechampignons bij het vlees en blus de pan af met de rode wijn. Laat 2 min zachtjes pruttelen en schep dan de tomatenpuree erbij. Roer door.
  • Schenk de runderbouillon en de balsamico azijn bij het vlees. Door het zuur in de azijn zal het vlees straks lekker zacht worden. 
  • Leg de takjes rozemarijn en tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels in de pan. Strooi ook de oregano bij Italiaans stoofvlees en doe de deksel half op de pan. Laat het vlees zo’n 3 uur zachtjes stoven, roer regelmatig even door!
Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 36g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

MIJN E-BOOK NATUURLIJK LUNCHEN! AL GEZIEN?
Meer dan 30 salade recepten voor elke dag!
Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Menu suggestie:

**

Courgette pastinaak soep met krokante ham

***

Italiaans stoofvlees van rund met rode wijn

Risotto alla Milanese

Italiaanse groenten uit de oven

***

Tiramisu affogato

**

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Heerlijk zacht runder sukadevlees in dit recept voor Italiaans stoofvlees met rode wijn, rozemarijn en tijm. Stoofvlees recept, stoofvlees bereiden, hoofdgerecht, Kerst, hoofdgerechten vlees, kerst recepten vlees

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaans stoofvlees? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s: Cooked by Renkse

 

Italiaans stoofvlees Italiaanse kerstrecepten Kerst kerst recepten kerst stoofvlees stoofvlees stoofvlees Kerst stoofvlees recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #112 makkelijke maaltijden
Next Article Rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

66 reacties

  1. Monique on 17 december 2019 19:02

    Vanavond gegeten. Super makkelijk recept, maar wat smaakte dat heerlijk… zoals mijn zoon vroeg na het proeven ‘moet ik nog zeggen dat het lekker is?’ Nee hoor dat was aan zijn gezicht af te lezen. Die gaat op het lijstje van herhaal recepten.

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 december 2019 08:30

      Yes, wat leuk om dit te horen!! Het recept is zoals je gewend bent niet heel ingewikkeld, maar het gaat om de smaak! Wat heerlijk dat jullie zo hebben zitten smullen!!

      Reply
      • Linda on 12 december 2020 16:14

        Is dit recept ook te maken met runderstooflappen i.pv. sucadelappen?

        Reply
        • Mind Your Feed on 13 december 2020 12:45

          Yes, dat kan zeker ook! Ik vind dat sukadevlees nog zachter wordt, maar met stooflappen zou het ook kunnen hoor!

          Reply
  2. Petra on 18 december 2019 12:42

    Ziet er heerlijk uit en ga het zeker proberen, ben wel benieuwd naar de recepten van de pappardelle en de boontjes met erwten die je op de foto hebt geplaatst 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 december 2019 17:38

      Die komen eraan hoor!! De pappardelle komt morgen en de boontjes volgen zaterdag! Zijn echt makkelijke recepten, je hoeft er ook niet veel aan voor te bereiden!

      Reply
      • Daniël on 16 oktober 2021 17:42

        5 sterren
        Fantastisch!
        Heb dit gerecht nu alweer drie keer gemaakt en het valt altijd in de smaak!

        Reply
    • Rnd on 9 juni 2020 22:15

      Klinkt goed! Heb je een idee hoe lang dit gerecht duurt als je het in een pressure cooker doet?

      Reply
      • Mind Your Feed on 10 juni 2020 14:33

        Sorry, ik ben echt niet zo bekend met pressure cookers… Ik denk dat je een ‘normale’ stoofvlees bereiding kunt aanhouden die je anders ook voor de pressure cooker zou gebruiken. Het is wel de bedoeling dat het vlees langzaam gaart..

        Reply
      • Marjolein on 27 december 2022 14:25

        5 sterren
        Wat was het ongelofelijk lekker. Een dag van te voren gemaakt wat wel zo fijn was. Alleen maar complimenten over hoe heerlijk het wel niet was.
        Een dikke aanrader!!

        Reply
    • Carla on 17 januari 2022 18:10

      Dit was heerlijk! Veel complimenten gehad, zo tof!
      Ga ik vaker maken, mijn dank!

      Reply
  3. Corine on 23 december 2019 11:46

    Ik wil dit recept al een paar dagen vooruit maken, kan ik het dan wel in de koelkast bewaren? 3 dagen buiten de koelkast lijkt me niet goed gaan.

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 december 2019 13:59

      Hi Corine,
      Ik was ook even afwezig tijdens de feestdagen, dus misschien is mijn reactie voor jou nu te laat. Maar, voor een volgende keer… 2 dagen buiten de koelkast moet wel kunnen. Heb ik zelf afgelopen week ook nog gedaan. Langer dan dat zou ik niet doen!

      Reply
      • Joyce on 12 december 2020 11:02

        Hoi,
        Waarvoor kan ik de bloem vervangen ivm glutenallergie?
        Recept is trouwens heerlijk!!

        Groetjes

        Reply
        • Mind Your Feed on 13 december 2020 12:45

          Hoi!
          Dan zou ik de bloem weglaten en eventueel later de saus nog wat binden met bijv. aardappelzetmeel als het te dun blijft.
          Succes! Liefs

          Reply
  4. Tineke on 31 december 2019 17:58

    Hallo,
    Ik heb dit heerlijke gerecht met de kerst gemaakt.
    Het is super handig dat je dit al een dag van tevoren kan maken.
    Een risotto erbij maken en smullen.
    Ga het zeker nog eens maken!

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 januari 2020 11:48

      Wat fijn om te horen dat je ervan hebt zitten smullen!! Bij mij komt het stoofvlees ook regelmatig op tafel, heerlijk met pasta of ook met aardappels. En risotto is ook een goede combi!

      Reply
      • Denise on 8 november 2020 18:57

        Vorige week gemaakt en het was heel lekker. Ik had het met xl fussilli en een beetje Parmezaanse kaas erover. De rest ingevroren en ik kijk nu al uit naar een volgende keer. Het heeft bij mij overigens 6 uurtjes geprutteld maar stond de eerste twee uur wellicht iets te laag haha.

        Reply
        • Mind Your Feed on 11 november 2020 08:41

          Oh wat heerlijk!! En wat een goed idee om de rest in te vriezen! Van langer stoven wordt het vlees alleen nog maar zachter en dus nog lekkerder 🙂

          Reply
        • Arianne on 29 november 2020 16:35

          Beste? Het recept ziet er heerlijk uit, ga ik maken voor kerst 2020. Ik begrijp alleen niet goed waarom het vlees niet in de koelkast mag. Is hier een speciale reden voor. Ik wil het nu al maken en dan invriezen. Als de koelkast geen goed idee is, dan lijkt mij de vrieskast ook een probleem. Ik hoor heel graag, met vriendelijke groeten Arianne

          Reply
          • Mind Your Feed on 2 december 2020 15:56

            Hoi Arianne,
            Uiteraard kun je het gerecht gekoeld bewaren en/of invriezen! Maar wat mijn bedoeling is, is dat je het vlees voor het bereiden uit de koelkast haalt zodat het op kamertemperatuur kan komen. Geeft nog meer smaak en zachtheid aan het vlees!

      • Marjan on 14 november 2021 16:24

        Dit lijkt ons echt een heerlijk gerecht voor ons kerstmenu ( ook al voor de zoveelste keer Italiaans ). Haal je op het eind de kruidnagels etc er nog uit? Dank!

        Reply
        • Mind Your Feed on 16 november 2021 10:12

          Oh ja, dit is zeker een topper voor het kerstmenu!! Goed idee, lekker met de pappardelle erbij. Ik haal de takjes rozemarijn, tijm en de laurierblaadjes eruit (tip; bind ze aan elkaar met een stukje keukentouw!) er voor het opdienen wel uit. De kruidnagels zijn vaak lastiger te vinden, maar kun je er ook al uit halen. Je zou ze ook in zo’n ’theezakje’ mee kunnen laten stoven. Geniet van het stoofvlees!

          Reply
    • Jorieke on 27 december 2020 16:01

      5 sterren
      Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik en mijn familie hebben er erg van genoten 2e kerstdag! 🙂

      Reply
      • Angélique on 10 januari 2021 19:44

        5 sterren
        Mijn moeder weet niet meer hoe ze het vroeger altijd maakte, bij deze heb ik het recept gevonden. Het was werkelijk heerlijk!

        Reply
        • Mind Your Feed on 14 januari 2021 16:09

          Ah, wat super om dat te lezen! Heel fijn, weer lekker vaak genieten!

          Reply
          • Peter on 14 december 2024 14:47

            Ivm jonge kinderen wil ik dit gerecht maken zonder rode wijn. Wat zou je als alternatief gebruiken?

          • Mind Your Feed on 20 december 2024 09:54

            Je kunt eventueel een (goede!) alcoholvrije rode wijn gebruiken, en anders wat meer bouillon toevoegen en de rode wijn weg laten.

  5. Debbie Saase on 26 februari 2020 13:25

    Kan ik er ook wat extra verse tomaten doorheen doen?

    Reply
  6. Emmely on 7 december 2020 12:55

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 december 2020 17:54

      Voor 4 tot 6 personen ongeveer!

      Reply
      • Alie Nijsen on 23 december 2021 14:57

        Heb een vraagje. Ik wil het Italiaanse stoofvlees met kerst maken. Heb 1300 gram sukadelapjes ,maar moet er dan ook dubbele ingrediënten in? Alvast bedankt Alie

        Reply
        • Mind Your Feed on 24 december 2021 12:10

          Hoi Alie, ik hoop dat mijn antwoord nop op tijd komt… Ja, ik zou de ingrediënten dan ook verdubbelen! Al denk ik dat je met 800 ml bouillon ook al een heel eind gaat komen. Eet smakelijk en hele fijne dagen! Liefs, Reny

          Reply
          • Alie Nijsen on 13 januari 2022 16:19

            Beetje laat maar wilde zeggen dat het stoofvlees heerlijk was met de kerst . We hebben er allemaal van gesmuld . Precies wat je aangaf erin gedaan. Toppie!!! Groetjes Alie

          • Mind Your Feed on 14 januari 2022 15:58

            Oh wat heerlijk om te horen dat jullie zo hebben gesmuld met z’n allen! Dankjewel voor je berichtje, leuk, daar doe ik het voor <3

  7. Grietje on 17 december 2020 10:41

    Hallo, dit lijkt echt super lekker, maar heb je ook een suggestie voor welke wijn ik kan gebruiken?
    Groetjes!

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 december 2020 13:13

      Nou, dat luistert eigenlijk niet heel nauw. Ik gooi er altijd een flinke scheut in van een fles die ik dan open heb staan. Een beetje stevige merlot of cabernet sauvignon. Als je een Italiaanse wijn wilt toevoegen, zou ik voor een stevige Valpolicella of wijn uit de Chianti gaan.

      Reply
  8. Ada on 20 december 2020 11:01

    Hoiiii kun je dit ook in de slowcooker maken of moeten de hoeveelheden dan aangepast worden?

    Reply
    • Mind Your Feed on 20 december 2020 11:14

      Hoi! Ik heb zelf geen ervaring met een slowcooker… Het zou zeker moeten lukken, lijkt me ook heerlijk, maar hoeveel ‘vocht’ er dan bij moet durf ik je niet te zeggen…

      Reply
      • Ada on 20 december 2020 12:48

        Bedankt voor je reactie iig

        Reply
    • Rianne on 16 december 2023 13:05

      ik wil dit recept deze kerst in de slowcooker maken.
      heb jij het uiteindelijk nog in de slowcooker gemaakt? zo ja, heb je de hoeveelheden aangepast?

      Reply
      • Mariska on 17 december 2023 10:45

        Hoi Rianne,
        Ik heb dit gisteren voor 14 personen gemaakt, 7 porties per slowcooker.
        Ik heb het recept voor 7 personen aangehouden, met als verschil iets meer vlees (1200 gr), maar 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn, 1 eetlepel oregano, en in plaats van de runderbouillon heb ik een runderbouillonblokje erover gestrooid, omdat het anders te vochtig was. Wel halverwege gechecked of het niet te droog was. Ik had missch iets meer balsamico 100ml) erbij gedaan. Het was heerlijk, veel complimenten gehad!!

        Reply
        • Rianne on 17 december 2023 11:27

          Super! Dus geen vocht/water erbij gedaan.
          Ik ga hem zaterdag maken! Dank je wel voor de reactie!

          Reply
        • Ilona on 21 december 2023 18:36

          Mag ik vragen hoe lang je het in de slowcooker hebt gedaan en welke stand?

          Reply
          • Mariska on 21 december 2023 20:06

            10 a 11 uur op stand Low! Het vlees was superzacht en de smaken goed ingetrokken. Ik had de takjes rozemarijn en tijm met keukentouw vastgebonden en op het vlees gelegd, en daar overheen de saus. Kruidnagel en laurierblaadjes heb ik in een koffiefilterzakje gedaan, en ook dicht gebonden met keukentouw.

          • Ilona on 22 december 2023 14:52

            Oh super dank je wel voor je snelle antwoord!!! Ik ga aan de slag!

          • Mind Your Feed on 17 januari 2024 13:59

            Ik gebruik geen slowcooker voor dit recept, het gaat in de stoofpan!

        • Monique on 3 januari 2025 13:47

          Weet je nog of je wel volledige hoeveelheid wijn erin hebt gedaan? En dus helemaal geen bouillon?

          Reply
  9. Nanda on 27 december 2020 15:26

    5 sterren
    Echt zalig! Ik heb dit recept gemaakt voor mijn Italiaanse kerstdiner. Dubbele hoeveelheid gemaakt en dat was meer dan genoeg voor zowel 1e als 2e kerstdag. Iedereen vond het heel erg lekker. Echt een aanrader. Ik heb ook de haricot verts met doperwten gemaakt, de pappardelle en de Italiaanse krieltjes. Allemaal even lekker. Bedankt voor het delen van je recepten.

    Reply
  10. Astrid on 27 maart 2021 11:19

    5 sterren
    Ik was op zoek naar een stoofschotel voor in de lente/zomer en zocht iets dat niet zo zwaar is als andere stoofschotels. Ik heb het gemaakt met aardappelen met tijm/rozemarijn uit de oven. Dat was heerlijk. Daarbij kort gekookte haricots verts. Het was eenvoudig van te voren te maken en iedereen vond het heerlijk. Ik ga het zeker nog eens maken. Dank voor dit recept!

    Reply
  11. Marion on 18 oktober 2021 17:28

    5 sterren
    Lekker, eens een andere smaak stoofschotel. Italië in de herfst. Ook bij mij gaat ie op herhaling!
    En het hele huis ruikt er naar. Win win situatie.

    Reply
  12. Richelle on 25 december 2021 12:04

    5 sterren
    Zoooooo lekkah!!!
    Zeker ook met de pasta en haricots verts!

    Reply
  13. Andrea on 2 juli 2022 01:21

    Er eten bij mij 2 kleuters mee, dus waar kan ik de wijn door vervangen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 juli 2022 13:12

      Dan kun je de wijn ook achterwege laten en gebruik je alleen de bouillon en wel ook de azijn!

      Reply
    • Daniël on 5 juli 2022 13:23

      Je hebt tegenwoordig ook alcoholvrije wijn, gebruik dat altijd als er kinderen mee eten!

      Reply
  14. rebekka on 17 oktober 2022 12:50

    Ik ben van plan dit heerlijke recept voor een diner van 20 man te serveren. Zijn de ingredienten dan nog in verhouding als je dit recept tot daaraan verdubbelt? 20 kruidnagels en 15 laurierblaadjes lijken me erg veel namelijk! Ik hoor het graag 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 oktober 2022 14:09

      Wat gezellig, met 20 personen stoofvlees eten! En nee, dat zou wat veel zijn! Als je het stoofvlees wel in 1 pan kunt klaar maken, ik weet niet hoe groot jouw pan is…. – dan zou ik de kruidnagels en laurier verdubbelen t.o.v. het recept.

      Reply
    • Mariska on 12 november 2023 14:21

      Hi, ik was aan het googlen naar een recept voor 20 man stoofvlees en kwam op deze site. Ik vroeg me af of het gelukt is om dit recept voor 20 personen te maken en hoe je het precies hebt gedaan? Hoelang van tevoren, hoeveel van elk ingrediënt? Ik ben geen keukenprinses namelijk….;-)

      Alvast bedankt!

      Vriendelijke groet,
      Mariska

      Reply
  15. Nicole on 19 december 2022 10:24

    Hoi, is dit recept ook met varkensvlees te maken? En welk vlees is dan het beste?

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 december 2022 13:15

      Hoi, dat zou zeker kunnen! Een mooi stuk procureur of ga voor hamlappen, dat werkt zeker!

      Reply
  16. Joanny on 23 december 2022 17:15

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept! Dank je wel voor het delen. Ik heb het vorige week op proef gemaakt en we hebben er van gesmuld. Morgen serveer ik het voor kerst.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 december 2022 09:52

      Dat vind ik dan weer heerlijk om te horen, dat jullie maar heel erg mogen genieten met z’n allen!

      Reply
  17. M.G. on 26 juli 2023 08:28

    Hey ik was mij aan het afvragen is het niet beter dat je eerst het vlees aanbakt voordat je de ajuinen en knoflook doet? Kben nu je recept aan het uittesten ziet er super lekker uit

    Reply
    • Saskia on 9 februari 2025 22:14

      5 sterren
      Dit heerlijke recept met kerst gemaakt. Heel veel complimenten gehad. Het smaakte heerlijk. Echt een aanrader en voor herhaling vatbaar. Maar ik zou wel graag willen weten waarom je het niet in de koelkast mag bewaren. Ik heb het een dag van tevoren gemaakt en niet in de koelkast gezet omdat dat werd afgeraden. Maar ik ga het zeker nog een keer maken.

      Reply
  18. Lotte on 6 december 2024 08:02

    Hi! Dit gerecht lijkt me heerlijk. Kan het ook in de slowcooker?

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 december 2024 17:47

      Hi Lotte, ja dat kan ongetwijfeld, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Lees even de reacties hierboven, volgens mij komt die vraag vaker terug en is er inmiddels ook een antwoord van mensen die ervaring hebben met een slowcooker!

      Reply
3.93 from 111 votes (101 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.