Kabeljauw van de BBQ – een zomerse favoriet! Zodra het zonnetje zich laat zien, gaat bij mij de BBQ aan. En hoewel ik dol ben op een goed stuk gegrild vlees of bijvoorbeeld zelfgemaakte kipsaté, vind ik vis van de barbecue minstens zo lekker. Deze kabeljauw op de BBQ is echt een van mijn favorieten. Mals, smaakvol en super eenvoudig te bereiden in aluminiumfolie, zodat de vis niet droog wordt én alle smaken goed intrekken.
Kabeljauw in aluminiumfolie van de barbecue
Kabeljauw in aluminiumfolie is ideaal voor op de barbecue. De vis blijft heerlijk zacht en droogt niet uit, iets wat met vis op het grillrooster nog wel eens mis kan gaan. Door de pakketjes dicht te vouwen met een botermarinade vol knoflook, verse kruiden en een vleugje ketjap, ontstaat er een soort mini-stoomoventje op de BBQ. En dat zorgt voor zó veel smaak!
De smaak van dit BBQ visrecept is fris en kruidig tegelijk. In de marinade gaan onder andere gesmolten boter, knoflook, citroensap, paprikapoeder, peterselie, dille en ketjap – een combi die een subtiele Oosterse twist geeft aan de zachte kabeljauwfilet. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het resultaat is zó vol van smaak dat je er brood bij wil om het sausje op te dippen. Meer fan van Italiaanse smaken? Probeer dan deze kabeljauw met pesto en krokante ham eens!
Kabeljauw recept BBQ
Vis op de BBQ maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dit recept is ideaal voor een zomerse avond waarop je weinig tijd hebt, maar wel iets lekkers op tafel wilt. Je kunt de kabeljauw van tevoren al inpakken, zodat je tijdens het borrelen alleen nog maar de vis op het vuur hoeft te leggen. Na een minuut of 12 zijn de pakketjes klaar en ruikt je hele tuin heerlijk!
Serveer de kabeljauw met gegrilde groenten of een frisse salade en je hebt een compleet, gezond BBQ-diner. Geen gedoe, wel genieten. Dit is zo’n gerecht dat je er deze zomer vaker bij pakt – en geloof me, ook als je geen enorme visliefhebber bent, gaat dit recept je verrassen.
Meer BBQ inspiratie?
Heb je genoten van dit kabeljauw van de BBQ recept? Dan wil je deze BBQ toppers ook niet missen. Laat je inspireren door nog meer makkelijke en smaakvolle barbecue gerechten en recepten voor heerlijke bijgerechten voor een geslaagde zomeravond!
- Zoete aardappel van de BBQ
- Zalm van de BBQ
- Italiaanse kipspiesjes
- Watermeloen salade met munt en feta
- Oosterse varkenshaas spiesjes
- Duitse aardappelsalade
- Vegetarische bbq spiesjes met halloumi

Nodig
- 4 vellen aluminium folie
- Knoflookpers
Ingrediënten
- 4 kabeljauw filets (125 gram)
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen (sap & rasp)
- 1 el ketjap
- 2 takjes verse peterselie
- 2 takjes verse dille
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Laat de boter smelten in een steelpan. Rasp de schil van de citroen, snij de verse kruiden heel fijn en maak alvast de knoflook schoon.
- Meng in een kommetje de gesmolten boter met het sap & rasp van de citroen, gerookte paprikapoeder, ketjap en de verse kruiden. Pers de teen knoflook hierbij uit. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de kabeljauwfilets elk op een vel aluminiumfolie. Bestrijk de bovenkant met de marinade en vouw de pakketjes goed dicht.
- Laat de vis, als je tijd hebt, nog 15 minuten marineren.
- Leg de pakketjes op een voorverwarmde BBQ en grill ze in ca. 12–15 minuten gaar.
- Serveer direct uit het pakketje of op een bord met een frisse salade of wat gegrilde groenten erbij.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor kabeljauw van de bbq? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.