Oosterse varkenshaasspiesjes met mango paksoi salade

1

Yes, buiten eten! Zodra het ook maar even kan, verplaatsen we ons richting de achtertuin en gaat het allerliefst de BBQ aan! Het geeft mij altijd zo’n heerlijk zomers gevoel. Lekker lang buiten zitten en niet te veel haast hebben. Het goede leven, zeg maar. Genieten van een buitenmaaltijd hoeft van mij niet altijd ingewikkeld te zijn. Het vlees voor op de BBQ marineer ik gewoon zelf en met een frisse salade erbij maak je mij helemaal gelukkig! Zo ontstond ook het idee voor deze Oosterse varkenshaas spiesjes met mango paksoi salade. Kijk nou toch, dit is toch gewoon zomer op je bord!

Oosterse varkenshaasspiesjes

Van mij mag de zomer heel lang duren! De warmte, lange dagen en de zon, het doet wat met me. Zodra ik de kans krijg, ben ik buiten te vinden. Of ik nou moet werken of vrij ben, op zonnige dagen ben ik niet binnen te vinden. Zo’n lekkere buitendag sluit ik dan ook graag af met buiten eten. De BBQ aan, zelf gemarineerde Oosterse varkenshaasspiesjes erop. Een salade on the side, soms moet je het leven niet moeilijker maken dan het is. De spiesjes zijn trouwens in mum van tijd voor te bereiden, dus ook voor een spontane maaltijd is dit een handig recept!

Oosterse varkenshaasspiesjes

Onlangs werd ik door Lee Kum Kee uitgenodigd om kennis te maken met hun producten. Nou was het niet helemaal de eerste keer dat we elkaar ontmoetten, want hun Premium Oestersaus is mijn favoriet en staat bij mij standaard in de kast. En ook hun Premium Lichte Sojasaus heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Dat hun assortiment nog veel uitgebreider is, ontdekte ik tijdens de kookworkshop onder leiding van chef Danny Jansen. Je kent hem vast wel van 24Kitchen en zijn fijne kookboeken, waarin de nadruk ligt op de Oosterse keuken.

Oosterse varkenshaasspiesjes

Oosterse varkenshaasspiesjes

Lee Kum Kee is een Chinees familiebedrijf waar al ruim 130 jaar traditionele sauzen worden geproduceerd. Of je nou meer van de Kantonese of Sichuan keuken houdt, of gewoon een Oosterse twist aan je gerecht wilt geven, er is voor ieder wat wils. Tijdens de workshop leerde ik over populaire Chinese bereidingswijzen, waaronder wokken en stomen. Maar ook voor de BBQ kun je de producten uit het Lee Kum Kee assortiment goed gebruiken. Zo marineerde ik de varkenshaas in dit recept in hun Premium Oestersaus en Lichte Sojasaus. Superlekker!

Oosterse varkenshaasspiesjes

Heb je toch niet voldoende tijd om de BBQ aan te steken, of laat het weer dat niet toe, dan kun je deze varkenshaas spiesjes natuurlijk ook in de grillpan bakken! Voor een beetje extra pit zou je de het vlees kunnen aflakken met de Chiu Chow Chili Olie uit het assortiment van Lee Kum Kee! Maar wees voorzichtig, want dit is echt spicy…

Oosterse varkenshaasspiesjes

Oosterse varkenshaasspiesjes met mango paksoi salade

Voor 2 personen:

Voor de varkenshaasspiesjes

Voor de mango paksoi salade

Nodig:

mengkom, houten spiesjes, saladeschaal

Bereiden:

Begin met het maken van de marinade voor de Oosterse varkenshaasspiesjes door in de mengkom 2 el Premium Lichte Sojasaus te mengen met 1 el Premium Oestersaus en 3 el olijfolie.

Snij de peper doormidden, verwijder eventueel de zaadjes en snij dan fijn. Maak de knoflook schoon en pers deze boven de schaal met de marinade. Schil de gember en rasp deze bij de marinade.

Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Doe het vlees in de schaal met de marinade en laat zo’n 30 minuten staan. Langer mag uiteraard ook, dan wordt de varkenshaas alleen maar lekkerder!

Ga je aan de slag met de BBQ? Vergeet dan niet de houten spiesjes even te laten weken in water, op deze manier verbranden ze niet. Rijg het vlees aan de spiesjes en grill ze gaar.

Maak ondertussen de salade klaar! Halveer de mango langs de pit en verwijder de schil. Snij daarna in fijne blokjes.

Was de veldsla en paksoi. Verwijder de harde steeltjes van de sla. Snij het blad en de stronk van de paksoi heel fijn. Doe de veldsla en paksoi in de saladeschaal en hussel goed door.

Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij daarna in fijne reepjes. Doe samen met de mango bij de salade.

Was de radijsjes en snij fijn. Voeg ze ook toe aan de salade. Gebruik 2 a 3 el Lee Kum Kee Chinese Style Vinaigrette Dressing om de mango paksoi salade op smaak te brengen en serveer deze dan met de Oosterse varkenshaasspiesjes. Enjoy summer!

Oosterse varkenshaasspiesjes

Oosterse varkenshaasspiesjes

Ga je aan de slag met dit recept voor Oosterse varkenshaasspiesjes met mango paksoi salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Lee Kum Kee. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Manolito van Galen op

    Hoi Reny,

    Een lekker, gezond en voedzaam gerecht.
    En mijn complimenten voor jouw prima recepten.

    Ik heb een vraagje:
    Wat is een goed alternatief voor “Lee Kum Kee Chinese Style Vinaigrette Dressing”?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor je antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.