X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
mango chutney

Mango chutney maken

1
By Mind Your Feed on 1 februari 2016 Diner

Het went eigenlijk nooit… Ik vind het nog steeds zo geweldig leuk om foodpost te ontvangen. Regelmatig worden er hier lekkere pakketjes bezorgd, en het is zelfs zo erg dat wanneer er een wit busje voor de deur stopt, de kinderen al roepen: Mama, je krijgt weer een pakketje!. De postbode bracht laatst een wel heel fijn doosje, afkomstig van een bedrijf waar ik al een tijd lang leuk mee samen werk. Dit pakket was namelijk gevuld met fruit, heel veel tropisch fruit! Kiwi’s, dragon fruit, van die prachtige groene asperges, én heel veel mango’s. Ik moést daar wat mee doen, en ik begon gelijk te bedenken waar ik ze voor zou gaan gebruiken. Mango chutney is het geworden, en ik deel vandaag het recept met je!

mango chutney

Ik ontving dit heerlijke fruitmandje van Nature’s Pride, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Dit bedrijf zit bij mij in de buurt en ik mocht al eens langskomen om een kijkje achter de schermen te nemen, en om met eigen ogen te zien hoe mango’s daar eetrijp gemaakt worden. En als je mijn blog al langer volgt, dan is het je ook vast niet ontgaan dat ik al een aantal keer met Nature’s Pride heb samengewerkt en dat ik al regelmatig met heerlijke producten aan de slag ben gegaan. Denk aan peultjes, zoete aardappels, granaatappels en papaja. Zo lekker allemaal….

En nu dus een doos vol fruit. Met een speciaal verzoekje erbij…. Nature’s Pride vroeg mij namelijk of ik foodblogger van de maand wilde worden op hun nieuwe website! En dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk! Ik maakte daarom met de mango’s uit de doos een recept speciaal voor op hun nieuwe site, en ik kan het niet laten om het recept hier ook nog even te delen. Ik kocht zelf jaren geleden namelijk altijd mango chutney gewoon in de supermarkt, kant en klaar en in een pot. Maar het is zoveel lekkerder, en super makkelijk om zelf te maken! En wat dacht je van die kleur…. geweldig toch!?

mango chutney

Ik maak dan ook regelmatig deze chutney klaar en er staat eigenlijk altijd wel een potje in de koelkast. Super lekker bij een bakje yoghurt – okee, ik ben soms een beetje raar – maar – natuurlijk! – ook met Indiase gerechten. Waar ik by the way altijd enorm van kan genieten. Ik zeg; recept! Oh, en vergeet zeker niet om even bij Nature’s Pride op de vernieuwde website te kijken!

Mango chutney

Voor 1 flinke pot:

  • 2 mango’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 50 ml appel azijn
  • 50 ml honing
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ tl komijn
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • Olie om in te bakken

Nodig: (steel)pan met dikke bodem, schone glazen pot

Bereiden: Maak de mango’s schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en snipper de ui, pel de knoflook en snij heel fijn, rasp de gember. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg nu de knoflook, de mango, de gember en de azijn toe en zet het vuur laag. Doe de kurkuma, cayennepeper, komijn, kardemompoeder en nootmuskaat bij de mango en laat nu 30 minuten zachtjes pruttelen. Blijf wel regelmatig roeren.

Voeg na 30 minuten de honing en een kruidnagel toe en laat nu nog 10 minuten heel zachtjes koken. Roer de chutney steeds weer door, en draai tenslotte het vuur uit. Laat de mango chutney helemaal afkoelen, en bewaar deze in een schone glazen pot.

mango chutney

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Deze blogpost betreft een samenwerking met Nature’s Pride. Lees mijn disclaimer.

chutney exotisch fruit fruit Indiaas eten Indiase recepten mango mango chutney tropisch fruit zelf maken zelf mango chutney maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGranola met quinoa – glutenvrij
Next Article 10 x bakken met havermout
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

1 reactie

  1. Daniel on 21 februari 2016 18:01

    egg plant repcies, egg plant repcie, repcies for egg plant, stuffed eggplant repcies, repcie for eggplant, repcie for eggplant parmesan, repcies for eggplant, repcies with eggplant, baked eggplant repcie, eggplant chips, baked eggplant repcies, cooking egg plant, baked eggplant chips, eggplant repcies, repcies eggplant, healthy eggplant repcies, eggplant repcies easy, simple eggplant repcie, healthy egg plant repcies, easy eggplant repcies, oven baked eggplant, easy egg plant repcies, eggplant salad repcie, eggplant casserole repcie, repcies egg plant, low calorie eggplant repcies, baked egg plant repcies, fried eggplant repcies, eggplant casserole, repcie for egg plant, eggplant repcie easy, baking eggplant in oven, eggplant repcies simple, baby eggplant repcies, simple egg plant repcies, baby eggplant repcie, eggplant chips dehydrator, vegetarian eggplant repcies, easy egg plant repcie, eggplant curry

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.