Marokkaanse gehaktballetjes met ras el hanout. Zin in kruidige gehaktballetjes met een twist? Dan moet je deze Marokkaanse gehaktballetjes echt eens proberen! Ze zijn heerlijk gekruid met ras el hanout, komijn, kaneel en verse koriander. Perfect voor als je eens iets anders wilt dan de standaard gehaktbal, maar toch een makkelijk en snel recept zoekt. Lekker met een frisse Marokkaanse salade of bijvoorbeeld bij mijn recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous.
Deze balletjes barsten van de smaak! Door de specerijenmix van ras el hanout en een beetje kaneel krijgen ze die typische Marokkaanse geur en smaak waar ik zó van hou. Voeg daar knoflook, komijn en een handje koriander aan toe en je krijgt een echt smaakbommetje. Ze zijn mals, kruidig en passen bij elk moment van de dag.
Marokkaanse gehaktballetjes
Ik vind ze heerlijk als avondmaaltijd met couscous of groenten, maar stiekem zijn ze ook ideaal als gehaktballetjes bij de borrel. Serveer ze met een simpele yoghurtdip en je hebt in no-time een hartig hapje op tafel. Je kunt de gehaktballetjes bakken in de pan of even garen in de oven – net wat jij handig vindt.
Wat ik zelf fijn vind aan dit soort recepten, is dat je er alle kanten mee op kunt. Je maakt gewoon een dubbele portie en bewaart de rest voor de volgende dag. Of je eet ze koud, in een wrap met wat zelfgemaakte paprika hummus en sla. Ook handig als je een keer restjes groenten wilt opmaken: mix ze door het gehakt en je hebt meteen extra groenten binnen.
Meer gehaktballetjes recepten:
Met gehaktballetjes kun je natuurlijk eindeloos variëren. Door kruiden en smaakmakers toe te voegen, geef je elke keer een andere draai aan dit makkelijke standaard recept voor gehaktballen. Ben je op zoek naar meer inspiratie en makkelijke gehaktballetjes met een twist? Probeer dan een van deze recepten eens:
- Italiaanse gehaktballen in tomatensaus
- Aziatische kipgehaktballetjes
- Albondigas
- Griekse gehaktballetjes
- Turkse gehaktballetjes – köfte

Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- ½ limoen
- 5 takjes verse koriander
- 2 tl ras el hanout
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl cayennepeper
- peper
- zout
- klontje boter (om in te bakken)
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Maak de knoflook schoon en snij de verse koriander fijn.
- Doe het rundergehakt in een schaal. Voeg hier het sap van ½ limoen, de verse koriander, ras el hanout, kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, cayennepeper en een snuf peper en zout aan toe. Pers de knoflook bij het gehakt.
- Tik een ei bij het gehakt en voeg om te beginnen 2 el paneermeel toe. Kneed de ingrediënten voor de Marokkaanse gehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan extra paneermeel toe.
- Draai met je handen kleine gehaktballetjes, ter grootte van een limoen.
- Verwarm een klontje boter en een scheut olie in de hapjespan. Wanneer de boter verkleurt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de pan. Schroei ze rondom aan en draai dan het vuur laag.
- Voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de Marokkaanse gehaktballetjes in 10 - 15 minuten langzaam garen.
- Serveer de gehaktballetjes met Marokkaanse bloemkool couscous met feta.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor Marokkaanse gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.