X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
stoofpot met rundvlees

Stoofpot met rundvlees en rode wijn

3
By Mind Your Feed on 27 oktober 2015 Diner

De wintertijd is ingegaan, en dus…. tijd voor stoofpotten! Yes! Ik vind niets fijner dan mijn grote stoofpan uit de kast te halen en er stoofpotten in te bereiden. Het is tijd voor comfort food, verwarmende maaltijden waar je een goed gevoel bij krijgt. En omdat er tot mijn grote schrik nog geen recept voor een stoofpot met rundvlees op mijn blog staat, dook ik afgelopen weekend de keuken in om een lekkere stoofpot klaar te maken. Of nee, eigenlijk dook Simon de keuken in en deze keer volgde hij mijn instructies wel op…haha!

stoofpot met rundvlees

Ik heb je al vaker verteld dat zowel Simon als ik gek zijn op koken! Om de beurt maken wij de avondmaaltijd klaar, en geen van ons twee vindt het een probleem om te koken. Nee, we vinden het juist leuk! En in het weekend is er gewoon wat meer tijd voor. Want een beetje stoofpot moet toch echt wel minstens 1,5 uur pruttelen. Op een zondagmiddag geen probleem, maar als ik een keer doordeweeks tijd heb dan maak ik ook graag een stoofschotel klaar. Simon kwam afgelopen week thuis met 500 gram runderlappen van onze vaste slager. En oh, wat had ik zin in een stoofpotje!

In deze stoofpot met rundvlees gebruik ik ook rode wijn. Ik ben er gek op, ook in een glas, maar zeker ook in een gerecht dat wat langer moet pruttelen. Het geeft een heerlijke smaak af, en door de lange bereidingstijd zal de alcohol volledig verdampen. Zo kunnen de meiden ook mee eten. Uiteraard drink ik er nog een glas rode wijn bij! En de perfecte bijgerechten bij deze stoofpot met rundvlees blijven natuurlijk een goede aardappelpuree, rode kool en zelfgemaakte appelmoes. Enjoy!

stoofpot met rundvlees

stoofpot met rundvlees

Stoofpot met rundvlees en rode wijn

Voor 4 personen:

  • 500 gr runderlappen
  • 100 gr uien
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 500 ml uien/groente bouillon
  • 30 gr speltbloem
  • 1 kaneelstokje
  • 1 ster anijs
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el honing
  • peper
  • zout
  • roomboterΒ om te bakken

Nodig; mengkom, stoofpan/pan met een dikke bodem, keukentouw

Bereiden: Snij de runderlappen in blokjes. Doe de speltbloem in een kom en meng met wat peper en zout. Wentel het rundvlees door de bloem.

Schil de uien en snij ze in ringen. Maak de winterpeen schoon en snij in blokjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snij fijn.

Zet de stoofpan op het vuur en verwarm een klont roomboter. Laat de boter lichtbruin worden en voeg dan het rundvlees toe. Schep om, laat het vlees rondom bruin worden. Voeg nu de uien, winterpeen, aardappel en knoflook toe. Blus af met een glas rode wijn. Doe nu ook de balsamico azijn erbij en schenk de bouillon in de pan. Zet het vuur laag.

Bind de takjes rozemarijn samen met het kaneelstokje vast met een stukje keukentouw. Doe dit in de pan, en voeg ook de ster anijs, de kruindagels en de laurierblaadjes toe. Als laatste nog een eetlepel honing toevoegen en nu is het tijd voor de stoofpot om te pruttelen. Laat deze stoofpot met rundvlees en rode wijn minstens 1,5 uur zachtjes stoven. Het vlees moet superzacht zijn, en de saus mag flink ingedikt zijn. Het allerlekkerste is als je de stoofschotel een dag van tevoren klaar maakt en je de schotel dus nog een dag kunt laten staan. Maar lukt dat niet, serveer dan met aardappelpuree en een groente als bijgerecht. Enjoy!

stoofpot met rundvlees

Wil je mijn tips inΒ je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor deΒ nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opΒ FacebookΒ |Β TwitterΒ |BloglovinΒ |Β Instagram

 

 

 

comfort food diner feest feestdagen Kerst kerstrecepten rundvlees stoofpot stoofschotel winter wintertijd
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleEetdagboek van Reny #6 – lekker in balans
Next Article Speculaas koeken + review Easy Peasy Family
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

3 reacties

  1. Emma on 27 oktober 2015 07:43

    Ohh, dit ziet er echt heel erg lekker uit!

    Reply
  2. Joke Aalbers on 10 november 2015 19:55

    De pan staat op.
    Het ruikt heerlijk.

    Reply
  3. Vioon Herb on 13 januari 2017 20:26

    Gisteren gemaakt, vandaag laten sudderen in de oven. Echt een hit hier thuis! De pan was leeg in no-time πŸ™‚ erg lekker!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en Γ©cht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright Β© Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.