Stoofpot met rundvlees en rode wijn

3

De wintertijd is ingegaan, en dus…. tijd voor stoofpotten! Yes! Ik vind niets fijner dan mijn grote stoofpan uit de kast te halen en er stoofpotten in te bereiden. Het is tijd voor comfort food, verwarmende maaltijden waar je een goed gevoel bij krijgt. En omdat er tot mijn grote schrik nog geen recept voor een stoofpot met rundvlees op mijn blog staat, dook ik afgelopen weekend de keuken in om een lekkere stoofpot klaar te maken. Of nee, eigenlijk dook Simon de keuken in en deze keer volgde hij mijn instructies wel op…haha!

stoofpot met rundvlees

Ik heb je al vaker verteld dat zowel Simon als ik gek zijn op koken! Om de beurt maken wij de avondmaaltijd klaar, en geen van ons twee vindt het een probleem om te koken. Nee, we vinden het juist leuk! En in het weekend is er gewoon wat meer tijd voor. Want een beetje stoofpot moet toch echt wel minstens 1,5 uur pruttelen. Op een zondagmiddag geen probleem, maar als ik een keer doordeweeks tijd heb dan maak ik ook graag een stoofschotel klaar. Simon kwam afgelopen week thuis met 500 gram runderlappen van onze vaste slager. En oh, wat had ik zin in een stoofpotje!

In deze stoofpot met rundvlees gebruik ik ook rode wijn. Ik ben er gek op, ook in een glas, maar zeker ook in een gerecht dat wat langer moet pruttelen. Het geeft een heerlijke smaak af, en door de lange bereidingstijd zal de alcohol volledig verdampen. Zo kunnen de meiden ook mee eten. Uiteraard drink ik er nog een glas rode wijn bij! En de perfecte bijgerechten bij deze stoofpot met rundvlees blijven natuurlijk een goede aardappelpuree, rode kool en zelfgemaakte appelmoes. Enjoy!

stoofpot met rundvlees

stoofpot met rundvlees

Stoofpot met rundvlees en rode wijn

Voor 4 personen:

  • 500 gr runderlappen
  • 100 gr uien
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 500 ml uien/groente bouillon
  • 30 gr speltbloem
  • 1 kaneelstokje
  • 1 ster anijs
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el honing
  • peper
  • zout
  • roomboter om te bakken

Nodig; mengkom, stoofpan/pan met een dikke bodem, keukentouw

Bereiden: Snij de runderlappen in blokjes. Doe de speltbloem in een kom en meng met wat peper en zout. Wentel het rundvlees door de bloem.

Schil de uien en snij ze in ringen. Maak de winterpeen schoon en snij in blokjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snij fijn.

Zet de stoofpan op het vuur en verwarm een klont roomboter. Laat de boter lichtbruin worden en voeg dan het rundvlees toe. Schep om, laat het vlees rondom bruin worden. Voeg nu de uien, winterpeen, aardappel en knoflook toe. Blus af met een glas rode wijn. Doe nu ook de balsamico azijn erbij en schenk de bouillon in de pan. Zet het vuur laag.

Bind de takjes rozemarijn samen met het kaneelstokje vast met een stukje keukentouw. Doe dit in de pan, en voeg ook de ster anijs, de kruindagels en de laurierblaadjes toe. Als laatste nog een eetlepel honing toevoegen en nu is het tijd voor de stoofpot om te pruttelen. Laat deze stoofpot met rundvlees en rode wijn minstens 1,5 uur zachtjes stoven. Het vlees moet superzacht zijn, en de saus mag flink ingedikt zijn. Het allerlekkerste is als je de stoofschotel een dag van tevoren klaar maakt en je de schotel dus nog een dag kunt laten staan. Maar lukt dat niet, serveer dan met aardappelpuree en een groente als bijgerecht. Enjoy!

stoofpot met rundvlees

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Gisteren gemaakt, vandaag laten sudderen in de oven. Echt een hit hier thuis! De pan was leeg in no-time 🙂 erg lekker!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.