Thaise curry met kipfilet en doperwten

0

Ik zat er op te wachten hoor! Op de herfst…. niet per sé op de druilerige grijze dagen die daar vast ook wel weer bijhoren. Nee, wat dat betreft heb ik nog wel zin in een nazomer. Maar de herfst – en dat ie nu officieel is begonnen! – betekent dat ik eindelijk weer los mag gaan met heerlijke comfort food recepten…. Yes!! Het wordt weer vroeger donker straks, het wordt frisser, het wordt gewoon weer fijn om binnen te zijn en warme maaltijden op tafel te zetten die ook écht verwarmen. Nou, dan zit je met deze Thaise curry met kipfilet en heel veel groenten wel goed hoor!! Zelfs de basis van deze curry maakte ik zelf, daar gebruikte ik geen curry pasta voor maar wel heel wat fijne smaakmakers. Het zal vast geen traditioneel recept zijn, maar wel zo ontzettend lekker!

Thaise curry

Weet je nog dat ik een tijd geleden vertelde dat er wat dingen anders zouden gaan hier op de blog?! Nou, dat moment is nu gekomen. Of eigenlijk al een paar weken geleden, toen ik samen met Renske de keuken in dook. Ik kon het niet meer helemaal rond werken, én mijn blog én PAUW Lab. Dat werd te veel, dus ging ik op zoek naar een collega. Iemand die mij kan helpen bij MYF en ik weet zeker dat ik een topper gevonden heb! Renske heeft ook een eigen foodblog en is verder heel actief met foodfotografie en styling. Helemaal waar ik naar op zoek was!

Thaise curry

Vanaf vandaag ga je dus met regelmaat foto’s voorbij zien komen die ik niet zelf heb gestyled en gemaakt. Zoals bij dit recept voor Thaise curry met kipfilet. Ik ben echt blij met deze samenwerking. Het geeft mij rust om te koken, ook al kookten we die dag 6 recepten achter elkaar. Maar ik hoef niet meer ook nog na te denken over de styling en fotografie en dat werkt echt een stuk prettiger! Natuurlijk pak ik zelf ook nog mijn camera erbij hoor, uiteindelijk vind ik het gewoon ook erg leuk om mijn eten op de foto te zetten! Voor nu ben ik heel gelukkig met deze stap voor MYF!

Thaise curry

Thaise curry met kipfilet en doperwten

Voor 4 personen

  • 300 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 rode peper
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el vissaus
  • 250 ml kokosmelk
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • olie om te bakken

Nodig; wokpan/hapjespan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika en snij in kwarten. Haal de zaadlijsten weg en snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in blokjes.

Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn. Schil de gember.

Snij de kipfilet in blokjes van zo’n 2 x 2 cm.

Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Doe dan de kipfilet erbij en bak deze rondom bruin.

Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten mee.

Schep dan de tomatenpuree in de pan. Voeg de kokosmelk, het sap van de limoen en de kurkuma, kerrie, komijn, nootmuskaat en vissaus toe. Roer de doperwten door de saus. Kneus de stengel citroengras en leg deze in de pan.

Laat de Thaise curry met kip en doperwten zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Wordt de saus te dik, dan kun je wat water toevoegen.

Serveer deze curry met zelfgemaakt naanbrood of rijst. Maak het gerecht af met wat peterselie en basilicum. Koriander kan uiteraard ook!

Thaise curry

Ga jij aan de slag met dit recept voor Thaise curry met kipfilet en doperwten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.