Vandaag deel ik weer een bijgerecht uit het MYF mix & match kerstmenu met je! En dit is echt een heel eenvoudig recept…., maar ja, wie zegt dat lekker eten moeilijk moet zijn? Je hebt in feite maar een paar ingrediënten nodig, en vooral de oven doet hier gigantisch goed zijn werk! Ik vind het altijd zo lekker om groenten in de oven klaar te maken, ze krijgen er nog meer smaak van. Ik koos voor zoete aardappel in combinatie met champignons en wat kruiden, en daarmee zet je deze makkelijke zoete aardappel torentjes op tafel! Ik serveer het als bijgerecht, maar je kunt er ook een klein voorgerechtje van maken.
De bijgerechten uit het kerstmenu van dit jaar bestaan eigenlijk allemaal uit groenten. Ik ben er dol op, en ik vind dan ook dat ze niet mogen ontbreken bij een kerstdiner. Naast de recepten voor bijgerechten die dit jaar online komen, zijn er natuurlijk nog veel meer groente gerechtjes hier op de blog die prima op de kersttafel mogen komen. Wat dacht je van de wortel puree met knolselderij, of de broccolitaartjes? Ik heb alle kerstrecepten hier voor je verzameld!
Deze zoete aardappel torentjes hebben we trouwens ook gemaakt tijdens de laatste workshop van dit jaar. En ze zijn goed gekeurd hoor! De torentjes zijn ook al bijna helemaal van te voren klaar te maken, hebben we tijdens de workshop ook even getest. Nou, makkelijker ga ik het niet voor je maken dit jaar….
Zoete aardappel torentjes
Voor 6 tot 8 torentjes
- 2 a 3 flinke zoete aardappelen
- 100 gr kastanjechampignons
- 1,5 bol mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- Zwarte olijven
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Oregano
- eventueel wat platte peterselie om te garneren
Nodig: bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij in dunne plakken, van circa 0,5 cm. Je hebt voor elk torentje 3 plakjes nodig, dus zeker 18 – 24 plakken maken! Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes zoete aardappel op. Schenk hier olijfolie over en bestrooi met peper, zout en oregano. Snij de teentjes knoflook fijn en leg ze ook op de bakplaat. Schuif voor 15 minuten de oven in.
Snij de champignons in dunne plakken.
Schenk het vocht uit de mozzarella en snij de bol in dunne plakken. Je hebt 12 plakjes nodig.
Haal de zoete aardappel plakken uit de oven. Maak nu de torentjes; onderop een plakje zoete aardappel, daarboven op een laagje champignons en dan een plakje mozzarella. Daarop weer een plak zoete aardappel, weer de champignons en nog een plakje mozzarella. Je eindigt met de zoete aardappel. Schuif de torentjes nog 5 tot 10 minuten de oven in, zodat de mozzarella kan smelten. Leg op elk torentje wat olijven (en peterselie) ter garnering.
Ga jij aan de slag met een recept uit mijn kerstmenu? Deel dan je foto op social media met de #MYFviertkerst of tag mij (@MindYourFeedNL). Vind ik leuk!
Wat kun je alvast voorbereiden?
- Je kunt de torentjes al helemaal klaar maken, tot aan het opnieuw de oven inschuiven. Dat is echt het lekkerste als je het vlak voor het opdienen doet!
Meer kerstrecepten vind je hier!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
3 reacties
Wat leuk die torentjes van zoete aardappel! Ik wil sowieso dit jaar iets met zoete aardappel doen, ik denk dat het zoiets wordt!
Hai Reny!
Wat heerlijk weer! Maar hoe lang gaat de knoflook in de oven en wat doe je er dan mee?
Groetjes Suzan
De knoflook gaat met de zoete aardappels mee om smaak af te geven. Daarna doe je er niets meer mee… 😉