X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pasta recepten, pastasaus, zelf pastasaus maken

Italiaanse pastasaus – ragu

14
By Mind Your Feed on 12 november 2013 Diner

Zelf échte Italiaanse pastasaus maken, dat is makkelijker dan je denkt! De Italiaanse keuken is een hele pure, eigenlijk bijna eenvoudige, keuken, met veel pure ingredienten met een krachtige smaak. Italiaans koken hoeft zeker niet niet met een pakje uit de supermarkt te gebeuren, maar ik snap dat je niet weet hoe je precies zo’n heerlijke Italiaanse pastasaus op tafel zet. Vandaar dat ik graag mijn recept voor deze traditionele saus deel. In Italie noemen ze deze saus ragù , een echte klassieker. 

 

Italiaanse pastasaus, zelf pastasaus maken, traditioneel recept, recept pastasaus, ragu, kruiden voor pastasaus, recept voor traditionele Italiaanse pastasaus, Italiaans recept pastasaus, verse pasta, verse pastasaus

Zelf pastasaus maken

De sleutel tot het maken van lekkere Italiaanse gerechten is het gebruiken van de juist ingredienten, het toevoegen van een flinke portie liefde en het kiezen van de juiste kruiden. Om met dat eerste te beginnen; kies de ingredienten het liefst zo puur mogelijk, dus vanuit een biologische supermarkt of van de markt. Ga in elk geval niet voor de goedkoopste soort. Voor vlees betekent dit namelijk vaak dat er geknoeid is met water en allerlei toevoegingen. Het tweede, de liefde, heb je nodig om het geduld op te brengen om echt lekker te gaan eten straks. Het maken van goede Italiaanse gerechten kan nog wel eens tijd kosten aangezien sauzen soms lang moeten koken of vlees lang moet stoven. Het laatste ingredient tot succes is de keuze van de kruiden. Voor sommige gerechten staan de kruiden al ‘vast’ door traditionele receptuur, bij anderen gerechten kun je zelf aan de slag om er je Italiaanse twist aan te geven.

Kruiden voor pastasaus

Als je zorgt dat je de volgende kruiden standaard in huis hebt, kan geen Italiaans gerecht meer mislukken:

  • Laurier
  • Basilicum
  • Dragon
  • Jeneverbes
  • Oregano
  • Peterselie
  • Salie
  • Rozemarijn
  • Tijm
Italiaanse pastasaus, zelf pastasaus maken, traditioneel recept, recept pastasaus, ragu, kruiden voor pastasaus, recept voor traditionele Italiaanse pastasaus, Italiaans recept pastasaus

Recept traditionele Italiaanse pastasaus:

  • 500 ml passata di pommodoro (grote flessen tomatensaus, in de supermarkt te koop)
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 2 kleine uien
  • 250 gr. biologisch rundergehakt
  • 250 gr. biologische varkenssaucijzen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 a 6 jeneverbessen
  • olijfolie

Bereiden: Snij de winterpeen, bleekselderij en uien in hele kleine blokjes. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe er wat olie in. Bak de groenten aan totdat ze glazig zien. Haal het velletje van de saucijzen af en brokkel het vlees in de pan. Schep om en voeg daarna het gehakt er bij. Blijf omscheppen totdat je ziet dat het vlees gaar is. Voeg de witte wijn bij en laat even zachtjes koken. Voeg daarna de passata bij, laurier en jeneverbessen. Voeg nog een beetje extra water toe en laat zeker 2 uur koken. Eet smakelijk!

Tip: kies voor volkorenpasta of speltpasta

Tip: deze pan met saus is genoeg voor meerdere porties. Je kunt de saus gemakkelijk invriezen, gebruik daar een diepvrieszak voor.

Italiaanse pastasaus, zelf pastasaus maken, traditioneel recept, recept pastasaus, ragu, kruiden voor pastasaus, recept voor traditionele Italiaanse pastasaus, Italiaans recept pastasaus, verse pasta, verse pastasaus

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaanse pastasaus, zelf pastasaus maken, traditioneel recept, recept pastasaus, ragu, kruiden voor pastasaus, recept voor traditionele Italiaanse pastasaus, Italiaans recept pastasaus, verse pasta, verse pastasaus

Ga je aan de slag met dit recept voor echte Italiaanse pastasaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

bewust eten gehakt gezond eten inspiratie Italiaans Italie passata pasta pastasaus rode pastasaus saucijzen tomaten winterpeen witte wijn zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBananen pannenkoeken
Next Article Ragù alla Bolognese
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

14 reacties

  1. Kelly on 12 november 2013 08:23

    Wat een heerlijk recept! De Italiaanse keuken is ook mijn absolute favoriet =D

    Reply
  2. Petra on 17 november 2014 14:42

    Gisteren gemaakt….en vriendlief en ik vonden het beiden heerlijk!

    Reply
  3. joop on 10 november 2015 18:10

    hoi een ding valt me tegen,waarom geen verse tomaten ofbio tomatenblokjes,en weer die rommel uit de super markt

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 november 2015 18:13

      Omdat dit is hoe ik het van oma heb geleerd, en dat recept deel ik hier! De tomatensaus uit fles is trouwens puur tomaat, niets anders!

      Reply
  4. Brenda on 30 augustus 2016 22:17

    Kunnen we witte wijn door iets anders vervangen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 september 2016 16:29

      Je mag het weglaten hoor. Maar de alcohol verdampt wel door het lange pruttelen.

      Reply
  5. Jo-el on 25 juni 2018 08:17

    Heerlijk!!!

    Elke keer als onze kleindochters komen eten is het een wederkerige discussie: Patat- pannenkoeken of poffertjes???

    Vandaag maakt oma een nieuwe P: de heerlijke Italiaanse Pasta, Dank je !!

    Reply
  6. De-Licios on 3 maart 2020 12:59

    ik heb dankzij dit recept het grootste compliment gekregen: mijn vriend had nog nooit zo’n lekkere spaghetti gegeten, zelfs niet in een restaurant. Dank je wel voor het delen hiervan. En ondanks dat ik geen sterrenkok ben, was dit makkelijk te maken.

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 maart 2020 11:21

      Wauwwww!! Dat is nog eens een compliment!! Wat super lief dat je dit deelt, word ik dan weer helemaal blij van 🙂 Heerlijk om te horen dat jullie zo hebben gesmuld!

      Reply
  7. Manolito on 26 maart 2020 13:39

    Hoi Reny,

    Allereerst hartelijk dank voor jouw heerlijke gerechten.
    Hoeveel jeneverbessen zijn nodig voor dit gerecht?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 maart 2020 10:03

      Hi Manolito,
      Ik gebruik er meestal zo’n 5 a 6. Geniet van deze heerlijke pastasaus!

      Groetjes, Reny

      Reply
      • Manolito on 29 maart 2020 17:57

        Hoi Reny,

        Hartelijk dank.

        Groetjes,

        Manolito

        Reply
  8. Tilly on 19 januari 2022 19:11

    Dit was zo verschrikkelijke lekker, we hebben zitten smullen. Nog een tip: Dat beetje extra water doe ik in de fles van de passata en zo kan je het laatste beetje ook nog uit de fles krijgen.
    Dank, Tilly

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 januari 2022 15:07

      Oh wat heerlijk om dat te horen! Fijn dat jullie hebben zitten smullen! En goede tip, dank je wel voor het toevoegen, zelf doe ik dat ook altijd. Graag gedaan hoor 🙂

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.