X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Bloemkool pizza

0
By Mind Your Feed on 28 oktober 2013 Diner

Bloemkool pizza: een koolhydraatarme optie! Pizza is een geliefd gerecht in veel huishoudens, inclusief het onze. Traditionele pizza, vooral die heerlijke Italiaanse met een dunne bodem, is een favoriet. Het liefst geniet ik ervan in Italië zelf, een land waar ik dol op ben! Echter, sinds ik een gezondere leefstijl nastreef, is pizza niet meer hetzelfde. Ik heb geëxperimenteerd met havermout als pizzabodem, wat vooral bij de kinderen in de smaak viel. Nu is het tijd voor een nieuwe variant: de bloemkool pizza.

Zelfgemaakte bloemkool pizza met een knapperige koolhydraatarme bodem, bedekt met tomatensaus, gesmolten kaas en verse groenten, ideaal voor een keto-dieet en gezonde maaltijden.

Waarom bloemkool pizza?

Bloemkool is een veelzijdige groente die perfect past binnen een koolhydraatarme en keto lifestyle. Een normale bloemkool kan groot zijn voor een klein gezin, waardoor je vaak met restjes blijft zitten. Dit inspireerde mij om te experimenteren met bloemkool als pizzabodem, en het resultaat was echt te gek!

Het maken van het deeg voor de bodem van de bloemkool pizza is super eenvoudig! Het is wel belangrijk dat je echt zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool haalt, daarvoor kook je de bloemkool van tevoren even kort en gebruik je daarna een stuk keukenpapier om het vocht eruit te drukken.

Natuurlijk kun je deze pizza beleggen met jouw favoriete toppings. Doe alsof het een gewone pizza is, dus smeer er wat tomatensaus overheen, voeg nog extra groenten en kaas toe en zelf vind ik het erg lekker om er plakken prosciutto op te leggen!

Voordelen van bloemkool pizza

  1. Koolhydraatarm: Bloemkool bevat weinig koolhydraten, wat het een perfecte keuze maakt voor wanneer je een koolhydraat-arme leefstijl volgt.
  2. Gezond en Voedzaam: Bloemkool is rijk aan vitaminen en mineralen zoals vitamine C, K, en vezels.
  3. Licht en Lekker: Deze pizza is licht verteerbaar en veroorzaakt geen opgeblazen gevoel zoals traditionele pizzabodems kunnen doen.

Meer bloemkool recepten:

  • Bloemkoolrijst met kip en spinazie
  • Kip met bloemkool en roomsaus
  • Bloemkool wafels met gerookte zalm en avocado
  • Bloemkool uit de oven met zoetzure saus
  • Bloemkoolburgers met witte bonen

 

Bloemkool pizza

Makkelijk recept voor koolhydraatarme bloemkool pizza met mozzarella, ei en Italiaanse kruiden en jouw favoriete topping.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Pizza recept
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Keukenpapier
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool
  • 150 gram geraspte kaas (mozzarella)
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl oregano
  • snuf zout
  • snuf peper

Voor de topping:

  • tomatensaus
  • extra groenten
  • salami of ham

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. Gebruik een keukenmachine om de bloemkool fijn te malen tot het de textuur van rijst heeft.
  • Kook de bloemkoolrijst gedurende 5 minuten in een pan met water. Laat vervolgens goed uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit met een vel keukenpapier.
  • Meng de uitgelekte bloemkool met het ei, geraspte mozzarella, oregano, pers de teen knoflook hierbij uit en voeg wat zout en peper toe.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en maak van het mengsel een mooie pizzabodem (of meerdere kleine pizzabodems) en bak de bodem in de oven in ongeveer 30 minuten voor.
  • Daarna haal je de bodem uit de oven en beleg je deze met ingrediënten naar wens. Doe wel voorzichtig met tomatensaus, dit voegt weer vocht toe aan de bodem en maakt dat de bodem niet heel hard wordt.
  • Haal de bodem uit de oven en beleg met je favoriete toppings zoals tomatensaus, extra kaas, groenten, en vlees. Bak de pizza nog eens 10 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Calorieën: 185kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 16g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Bloemkool pizza

Ga je aan de slag met mijn recept voor bloemkool pizza? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bloemkool recepten pizza recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePompoensoep met kokosmelk
Next Article Gember gezond?
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

19 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #17 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required