Spelt crackers

6

Een simpel en snel ontbijtje bestond bij mij vaak uit een cracker met wat beleg. Dat was tot ik havermout ontdekte… Heerlijk, overnight oats of een havermout muffin, maar soms wil je wat anders… Toch weer een cracker? Maar dan wel zelfgemaakt! Met een pak speltmeel in de kast ging ik experimenteren om zelf mijn ontbijtcrackers te maken en ik wist niet dat het maken van spelt crackers zo makkelijk was! Spelt is wat mij betreft een goede, vullende, gezonde variant van tarwe en dus deel ik het recept van deze spelt crackers graag:

spelt crackersIngrediënten spelt crackers

(voor circa 12 stuks)

  • 150 gram speltmeel
  • 100 ml water
  • 1 tl zout
  • handvol sesamzaadjes
  • handvol pompoenpitjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de bakplaat en bakpapier bij de hand zijn. Deegroller en wat bloem zijn handig.
Aan de slag: meng de theelepel zout met het water. Doe het speltmeel in een beslagkom en voeg het water (met zout) toe aan het meel. Kneed het deeg en maak er een mooie bal van. Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de bal deeg op het papier. Gebruik een deegroller (voorzien van wat bloem, anders gaat het plakken) of gebruik je handen om de bal deeg zo vlak mogelijk uit te rollen op het bakpapier. Als je het deeg mooi plat gemaakt hebt, strooi je de sesamzaadjes en de pompoenpitten uit over het deeg. Druk dit nog wat aan zodat het goed in het deeg zit. Snijd met een scherp mesje alvast wat sneetjes in het deeg, dit maakt het straks makkelijker om te breken. Nu in de oven en laat de speltcrackers zo’n 25 minuten bakken in de oven.

spelt crackers

Goed laten afkoelen en in stukken breken. Bewaar in een koekblik of zo’n speciaal crackerblik (in een plastic bewaardoos worden de crackers wat taai). Eet smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept voor spelt crackers? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. Ze smaakten heerlijk, waren ook knapperig. Alleen hoe houd ik ze knapperig? Na een dagje in een plastic bewaardoosje waren ze enorm taai geworden….. 🙁

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.