X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
antipasti prikkers

Antipasti prikkers

0
By Mind Your Feed on 4 december 2015 Snacks

Het heerlijk avondje is bijna gekomen…. En daarmee breekt ook de tijd aan van heel veel gezellige avondjes, met borrels en uitgebreid eten, en uiteraard met een goed glas wijn. Na morgen vieren we over 2 weken al Kerst met de hele familie en op Tweede Kerstdag komen we met het gezin bij elkaar. En tussendoor staan nog heel wat momenten van gezelligheid gepland met lieve vrienden. Oftewel, december gaat een echte eetmaand worden. Heerlijk, ik heb er al zin in! Om eens wat anders op tafel te zetten bij de borrel dan de standaard stokbrood met smeersels, maakte ik laatst al bij een feestje deze antipasti prikkers. Het idee is natuurlijk super simpel, maar toch deel ik het met je!

antipasti prikkers

Antipasti zijn kleine hapjes die de Italianen voorafgaand aan hun maaltijd eten, meestal bij de aperitivo. Toen ik laatst in Milaan was, en rond een uur of 5 in de middag aan een glas wijn zat, kreeg ik daar een schaaltje met allemaal lekkers bij. Dit waren de antipasti, kleine bites die bij de borrel passen en je eetlust opwekken. Na het borrelmoment schuiven de Italianen pas aan tafel, meestal pas halverwege de avond…. Dus niet zoals wij dat in Nederland doen; ons eerst vol eten met stokbroodjes met allerlei salades of kruidenboter en daarna gelijk aan tafel. Nee, de Italianen serveren kleine smaakbommetjes bij hun aperitief, waardoor je juist nog meer trek krijgt in een goede avondmaaltijd. Die Italianen zijn zo gek nog niet….!

Ik heb het deze keer echt heel simpel gehouden, wat goede olijven, mozzarella, tomaatjes, rucola en een goede salami stak ik op een prikker en tadáá! Zo makkelijk is het! Maar de Italianen gaan nog veel verder met hun antipasti, ook mooie hammen, andere kazen, gegrilde groenten (denk aan courgette, artisjok, aubergine) mogen eigenlijk niet ontbreken. En zij leggen de antipasti bijvoorbeeld op een mooie schaal, of op verschillende borden. Maar juist voor de borrel vind ik deze prikkers wel erg leuk! Ga jij ook aan de slag met deze prikkers, laat dan je fantasie de vrije loop… Ik wil je in elk geval inspireren om eens wat anders op tafel te zetten bij de borrel!

antipasti prikkers

Antipasti prikkers

Voor de prikkers:

  • zwarte olijven
  • groene olijven
  • cherrytomaatjes
  • bolletjes mozzarella
  • salami

Voor erbij:

  • frisse rucola
  • nog wat olijven

Nodig: kleine prikkertjes

Bereiden: Het is leuk om verschillende prikkers te maken; niet iedereen vindt hetzelfde lekker. Wissel dus af met de olijven, de tomaatjes, de mozzarella en de salami. Gebruik je nog meer ingrediënten? Dan kun je helemaal eindeloos variëren!

Ik wens je voor morgen een heerlijk avondje! En alvast een hele fijne feestmaand!

antipasti prikkers

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

antipasti aperitief borrel borrelhap borrelhapje feest Kerst kerstrecepten snack
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse havermout wrap Caprese
Next Article Speculaas pannenkoeken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.