Dadels met ricotta, nootjes en honing

3

Soms heb ik gewoon zin in wat lekkers…. Even een klein hapje, een zoetigheidje, iets om te snoepen…. De chocola ligt hier altijd in de kast, en ook daar grijp ik regelmatig naar hoor, maar soms heb ik trek in een iets verantwoorder snackje. En dan ga ik regelmatig voor deze dadels met ricotta. Dat zijn namelijk net snoepjes, maar dan even gezonder. Eigenlijk mag dit geen recept heten, maar omdat het een van mijn favoriete snoep tussendoortjes is, deel ik het toch met je. Een variant op de dadels met geitenkaas, maar die vind ik vaak te machtig als tussendoortje. 

dadels met ricotta

Ricotta is lekker licht en fris en daarom meer geschikt als tussendoortje vind ik. Geitenkaas vind ik ook lekker, maar het heeft toch een wat stevigere, vollere smaak, waardoor ik die variant liever op de borreltafel zet. Heerlijk met een plakje gedroogde ham of bacon erom heen, en dan een goed glas wijn erbij…yumm! Wil je overdag ook smullen van dit lekkers, dan is deze versie van dadels met ricotta ook wat voor jou. Om mezelf nog een beetje extra te verwennen doe ik er vaak nog een druppel honing op. En om dan het hapje nog een extra bite te geven, eet ik er wat nootjes bij.

Eerlijk is eerlijk, ik kan dit geen recept noemen… Zal ik het maar een tip noemen? Hoe dan ook, dit is lekker! Enne, nog een tip; sla dit recept alvast op voor als je een feestje hebt. Zeker weten dat je hier mensen blij mee gaat maken! Of voor als straks de donkere avonden er weer aankomen en je een gezellige borrel wilt organiseren.

En verder…. weet ik echt niet wat ik nog meer over dit supersimpele recept moet zeggen om je enthousiast te krijgen…haha!

dadels met ricotta

Dadels met ricotta, nootjes en honing

Voor 4 stuks = 2 porties

  • 4 dadels (liefst die grote, zoete Medjools dadels)
  • 4 tl ricotta
  • handje ongebrande, ongezouten nootjes
  • drupje honing

Bereiden: Snij de dadels open en verwijder de pit. Schep in elke dadel een theelepel ricotta. Doe er een drup honing op en eventueel een nootje. De nootjes kun je er ook los bij eten. Enjoy!

dadels met ricotta

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.