X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Chocoladebroodjes met pecannoten

5
By Mind Your Feed on 9 december 2016 Feest, Zoet

Vorig jaar rond deze tijd dook ik al eens de keuken in om chocoladebroodjes te maken. Ze mislukten. En zijn dus ook nooit op de blog verschenen… Ik had toen nog een restje deeg over van een ander recept en vulde dat met chocoladepasta… Het idee vond ik te gek, lekker makkelijk maar vooral lekker. Maar ik was niet blij met het resultaat… Ik weet dat ik soms best kritisch ben, maar dit was écht niet wat ik voor ogen had. Te droog, niet fluffy genoeg, gewoon niet wat het moest zijn. Maar nu, nu heb ik het voor elkaar hoor… Dit recept mag zeker op de kerst-ontbijttafel komen! Heerlijke luchtige chocoladebroodjes met pecannoten, yes!!

chocoladebroodjes

Stiekem is dat nog mijn favoriete moment van het hele kerstfeest. Het hele huis nog in stilte (okee, dat is in mijn dromen), de meiden die toch net even wat langer uitslapen dan gebruikelijk (ook in mijn dromen), en gewoon rustig opstarten. Nog niet direct iets hoeven, misschien nog een kerstfilm kijken met z’n allen. Verse koffie, de kerstliedjes alvast op, en laten we de haard ook alvast aanzetten. Dat moment grijp ik altijd aan om even de keuken in te duiken en het ontbijt voor te bereiden.

chocoladebroodjes met pecannoten

Op deze ochtend hebben we geen haast, de afspraken staan pas later op de dag gepland. Alle tijd dus om een luchtig deeg klaar te maken voor deze chocoladebroodjes. Allebei de dames zijn dol op Nutella, dus dit gaat er ook in als zoete koek. Bij het kerstontbijt zet ik altijd iets bijzonders op tafel. Niet alleen een kerststol (die ik dan trouwens wel bij de bakker haal….), maar ook iets uit mijn eigen keuken.Vorig jaar was dat een pannenkoek uit de oven, het jaar ervoor zette ik de blueberry breakfast cake op tafel. Beiden een groot succes!

chocoladebroodjes met pecannoten

En dit jaar…. Ik heb altijd zoveel ideeën voor feestelijke ontbijtjes, dat ik eigenlijk niet kan kiezen…. Deze chocoladebroodjes met pecannoten gaan zeker gewaardeerd worden, maar misschien bewaar ik ze wel voor bij de koffie. Want eigenlijk zijn dit een soort koffiebroodjes, ken je die nog? Maar dan niet met zo’n laag roze glazuur, maar met chocola. Ik hoef volgens mij niet veel meer te zeggen, toch? Of wel, toch wel… want ik heb nog wat ontbijtrecepten voor je in petto. Zo maak ik het voor jou ook niet makkelijker…

chocoladebroodjes met pecannoten
Voordat ze de oven in gaan….

Chocoladebroodjes met pecannoten

Voor ongeveer 10 broodjes, in een ovenschaal van 15 x 20 cm

  • 300 gr speltbloem + extra
  • 125 ml (amandel) melk
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur + extra
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 50 gr (palm/oer) suiker
  • 2 tl gist
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 2 el (palm/oer) suiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 gr pure chocola ( > 70%)
  • 30 gr pecannoten
  • 2 el boter, op kamertemperatuur

Nodig;

steelpannetje, klein glas, keukenmachine met deeghaak / mengkom en handen, vochtige theedoek, deegroller, bakvorm

Bereiden:

Doe de melk in de steelpan en verwarm tot lauwwarm. Doe 2 tl gist in een klein glas en voeg hier 2 a 3 el van de melk aan toe. Roer tot een papje.

Draai het vuur onder de melk uit, voeg de boter toe aan de pan en laat zachtjes smelten in de lauwwarme melk. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de speltbloem, suiker, een snuf zout en het ei in de mengkom van de keukenmachine. Begin met kneden.

Voeg beetje bij beetje de melk en boter toe en kneed tot een plakkerig maar wel luchtig deeg. Het mag nog net aan de rand van de kom blijven plakken, maar moet dan daarna wel loskomen. Is het deeg echt nog te plakkerig, voeg dan wat extra bloem toe.

Doe een vochtige theedoek over de kom en zet het deeg voor de chocoladebroodjes nu weg op een warme plek. Laat zo’n 30 – 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.

Hak de pure chocolade en pecannoten voor de vulling grof. Meng de suiker met de cacaopoeder.

Bestrooi een schoon werkblad met flink wat bloem. Rol het deeg voor de chocoladebroodjes uit tot een rechthoekige lap van 5 mm dik.

Smeer met een kwastje het deeg in met een laagje boter. Strooi de suiker met cacao over het deeg en vervolgens de gehakte pecannoten en de chocola.

Rol het deeg op en snij er met een scherp mes ongeveer 10 plakjes van. Leg deze plakjes op de zijkant in de ovenschaal, druk ze desnoods wat tegen elkaar aan zodat ze er allemaal in passen.

Schuif nu de chocoladebroodjes 25 minuten in de warme oven. Maak eventueel nog af met wat poedersuiker.

chocoladebroodjes met pecannoten

 

kerstrecepten

 

Ga je aan de slag met dit recept voor chocoladebroodjes met pecannoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

brood chocolade chocolade ontbijt feestelijk feestontbijt Kerst kerst recepten Ontbijt ontbijt recepten pasen pecannoten verwenontbijt zoet zondags ontbijt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVitello tonnato op een grote schaal
Next Article Geroosterde paarse spruiten met pompoen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

5 reacties

  1. Marlotte on 9 december 2016 14:23

    Yum, ziet er echt heerlijk uit! Goede aanwinst voor het Kerstontbijt!

    Reply
  2. Demi | StudioKOOK on 9 december 2016 15:17

    Klinkt weer heerlijk!

    Reply
  3. Anouk on 11 december 2016 12:19

    Ziet er lekker uit! Kan de speltbloem ook vervangen worden door andere soorten bloem of meel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 december 2016 16:13

      Een kwestie van proberen… Moet het glutenvrij zijn? Dan zou ik een combi maken van meelsoorten, of een kant-en-klare glutenvrije mix gebruiken.

      Reply
  4. Monique on 13 april 2017 13:14

    Wanneer voeg je het gist-papje erbij of voeg je dit aan de melk/boter? Mijn eerste probeersel heeft namelijk niet echt gerezen. De smaak was overigens heerlijk (met een beetje fruitspread)

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....