X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Kwarkbolletjes met speculaaskruiden

10
By Mind Your Feed on 27 november 2016 Zoet

Dit blijven toch wel mijn favoriete zoete broodjes…. Nadat ik de kwarkbolletjes met rozijnen keer op keer had gemaakt, vond ik het tijd voor een nieuwe versie van dit succesrecept. Een Sinterklaas variant deze keer, kwarkbolletjes met speculaaskruiden. Het was ook deze keer weer mijn bakker die me op het idee bracht voor deze heerlijke fluffy bolletjes. Toen ik daar laatst brood ging halen, lagen de speculaas kwarkbolletjes mij heel verleidelijk aan te kijken…. En ja, dan móet ik aan de slag, dat begrijp je…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Ik had net de meiden naar school gebracht en ging direct door naar de bakker om brood te halen. Zo in de ochtend de geur van versgebakken brood ruiken, vind ik zo heerlijk… In de vitrine lagen de speculaas kwarkbolletjes mij toe te lachen en ik nam er eentje mee. Voor later, bij de koffie, dacht ik zo. Altijd een goed idee. Eenmaal thuis kon ik eigenlijk helemaal niet wachten en at ik het bolletje zo uit het zakje al op. Ik heb daarna nog maar een koffietje klaar gemaakt…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Direct de volgende dag ben ik aan de slag gegaan. Soms moet je niet te lang wachten, en als ik inspiratie heb dan wil ik er ook meestal direct mee aan de slag. Deze kwarkbolletjes met speculaaskruiden worden heerlijk luchtig en zou je bijna direct van de bakplaat al in je mond stoppen. Ik zou ze wel heeel even laten afkoelen, maar ik hou je verder niet tegen. Ik weet wat mijn nieuwe favoriet is, in deze tijd van het jaar…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Voor ongeveer 5 bolletjes:

  • 75 gr (glutenvrije) havermout
  • 50 gr (glutenvrije) bloem
  • 125 ml volle kwark
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el amandelschaafsel

Nodig; blender of koffiemolentje, zeef, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout in een koffiemolentje of in de blender tot havermeel. Zeef het meel boven de mengkom. Doe hetzelfde met de bloem en voeg daarna de bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout toe.

Schep de volle kwark door het meel en tik een eitje boven de kom. Voeg ook de honing en olijfolie toe en roer tot een beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag en leg de kwarkbolletjes met speculaaskruiden op de bakplaat. Strooi wat amandelschaafsel over de bolletjes.

Schuif ze voor 15 – 20 minuten de oven in en geniet ervan! Meer Sinterklaas recepten vind je hier (klik!).

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Ga je aan de slag met dit recept voor kwarkbolletjes met speculaaskruiden? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

broodjes kwarkbolletjes kwarkbroodjes sint sinterklaas Sinterklaas recepten speculaas speculaaskruiden zoet zoete broodjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHartig taartje met brie, peer en speculaas
Next Article Pasta met geroosterde pompoen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

10 reacties

  1. Monique on 27 november 2016 08:07

    Ziet er heerlijk uit! Op hoeveel graden zet je de oven eigenlijk?

    Reply
  2. Jeroen on 1 december 2016 15:36

    Je noemt in de tekst meel….maar het wordt niet benoemd in de ingrediënten lijst. Dus hoeveel meel gebruik je?

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 december 2016 15:38

      Er staat in het recept ook uitgeschreven dat je de havermout tot meel maalt… dus dat meel bedoel ik.

      Reply
  3. Ciska on 10 oktober 2017 22:09

    Kun je ook iets anders gebruiken dan bloem?

    Reply
  4. Lia on 18 april 2018 16:38

    Ik heb 60 gram amandelmeel gedaan en 1 eet lepel vloeibare zoetstof van Kruidvat de volgende keer ietsjes meer geen zout gedaan , zijn echt lekker

    Reply
  5. Margaret on 4 oktober 2018 23:36

    kan het ook met Griekse yoghurt ipv de kwark

    Reply
  6. Pieter on 2 februari 2019 18:48

    Ik vraag me af hoeveel calorieën er nu in de koekjes ongeveer zitten?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 februari 2019 14:30

      Oow, werkelijk geen idee, ik tel ze niet namelijk…

      Reply
  7. Marijke on 18 februari 2020 15:14

    Ze zijn heerlijk,zien er prachtig uit,met amandelmeel en p.o. zonder olie!eet ze me wat gezoete zure room en aardbeien…

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 februari 2020 16:14

      Dat klinkt ook wel erg goed! Yum 😉

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.