X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pompoen havermout koeken

Pompoen havermout koeken

13
By Mind Your Feed on 12 november 2015 Zoet

Met een restje pompoen kun je nog zoveel doen! Dat rijmt! En het is ook echt waar…. Ik ben dol op pompoenen, maar vaak hou ik toch nog wel wat over. Vooral die grote oranje bol pompoenen zijn vaak behoorlijk aan de maat. Je kunt natuurlijk met dat wat overblijft een heerlijke pompoensoep maken, maar je kunt pompoen ook heel goed verwerken in allerlei zoete gerechten. Ik maakte al eerder muffins met pompoenpuree, en vandaag heb ik weer een fijn recept. Deze pompoen havermout koeken zijn ideaal als tussendoortje, maar ook super lekker als ontbijt.

 

pompoen havermout koekenIn Nederland kun je geen kant-en-klare pompoenpuree kopen, maar dat maakt helemaal niet uit. Het is namelijk super simpel om het zelf te maken, en zo weet je ook precies wat er in zit. Geen toevoegingen, of verstopte suikers, gewoon puur pompoen. Omdat de pompoen zeker na het roosteren in de oven nóg zoeter wordt, vind ik het een heel fijn ingrediënt in muffins, koeken en tussendoortjes. En een restje pompoenpuree kun je ook verwerken in een smoothie. Zo heb je dus altijd wel een bestemming voor je overgebleven pompoen.

Pompoenpuree maak je door een stuk pompoen in plakken te snijden van ongeveer 3 cm dik. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg de pompoen op het rooster van de oven. Laat nu in 20 minuten de pompoen zacht worden. Haal de pompoen uit de oven, verwijder de schil en prak met een vork tot puree. Heb je gekookte pompoen over? Dan hoef je er enkel nog puree van te prakken.

pompoen havermout koeken

Pompoen havermout koeken

Voor circa 6 koeken

  • 100 gr havermout
  • 100 gr havermeel
  • 75 gr pompoenpuree
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 2 eieren
  • 50 ml honing
  • 50 gr kokosolie
  • 2 handjes zonnebloempitten
  • 1 el kokosrasp

Nodig: mengkom, bakblik van 15 x 15 cm, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, het havermeel, de pompoenpuree, de cranberries, de eieren, zonnebloempitten en de kokosrasp in de mengkom.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje – als deze dus nog niet vloeibaar is – en meng met de honing. Voeg dit nu ook toe aan de mengkom.

Schep alles door elkaar en meng tot een beslag. Het beslag is nog behoorlijk vloeibaar, dat klopt.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de pompoen havermout koeken in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koek helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.

pompoen havermout koeken

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

glutenvrij havermeel havermout Ontbijt pompoen tussendoor voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePastasaus met veel groenten
Next Article I LOVE ME = jezelf voeden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

13 reacties

  1. Marlotte on 12 november 2015 07:35

    Zie de pompoenkoeken steeds vaker voorbij komen, maar nog steeds niet geprobeerd. Ik ga het heel binnenkort eens proberen, want deze koeken zien er echt heerlijk uit. Leuk kleurtje ook!

    Reply
  2. Emma on 12 november 2015 08:02

    Mmm, ze zien er verrukkelijk uit! Ik ben net als jij ook dol op pompoen! Ik gooi ze zometeen als ontbijt door een smoothie, ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden maar als echte pompoenfan moet ik dat wel lekker vinden!

    Reply
  3. Hilly on 12 november 2015 10:26

    dankje wel, lijkt me heerlijk! Ik ga ze maken. Heb je toevallig ook een recept van een pompoencake?

    Reply
  4. stella on 12 november 2015 22:47

    Ik probeer al een tijdje cranberries te kopen zonder toegevoegde suikers…kan ze nergens vinden. Heb je een tip? Lijkt me nl een heerlijk recept weer…

    Reply
  5. Vicky on 27 oktober 2016 11:17

    Hoi, je spreekt van pompoenpuree in de baksels. Is dit dan reeds klaargemaakte pompoen of eerder verse en gewoon gepureerd met bv de keukenrobot

    Reply
    • Mind Your Feed on 27 oktober 2016 17:49

      Hoi! Dat staat in de blog; een restje pompoen (reeds bereid) dat ik tot puree prak.

      Reply
  6. Nadine on 5 november 2016 22:49

    Ohhh, nog niet afgekoeld maar NU al superlekker! Heb ahornsiroop gebruikt ipv honing en wat meer pompoen gebruikt, maar dit is waarschijnlijk wel een blijvertje. Dankjewel voor het recept!

    Reply
  7. Megan on 7 november 2016 13:06

    Ik heb ze gemaakt, samen met de Pumpkin Spice Muffins en vind ze heerlijk!

    Reply
  8. Sara on 8 december 2017 17:47

    Oh jee, mijn beslag is helemáál niet vloeibaar. Ik heb 200 gram havervlokken gebruikt omdat ik weinig zin had om ze tot meel te malen, maar voor de rest is het exact hetzelfde. Ben benieuwd naar ’t resultaat. 🙂

    Reply
    • Sara on 8 december 2017 22:18

      Wel, best lekkere koekjes! ’t Vriendje vond ze geweldig. ^_^

      Reply
  9. Marianne on 1 november 2018 15:37

    Heerlijk, ik heb hem nu voor de tweede keer gemaakt, dubbele hoeveelheid, behalve de honing en cranberries i.v.m suikers. Met 240 gr. pompoen puree die ik mog over had.

    Bedankt voor dit recept!

    Reply
  10. Micheline on 7 december 2018 06:09

    Zit in de oven. Ben benieuwd. Mijn deeg wad ook helemaal niet vloeibaar. Ik had 100 g havermeel en 100 g havermout, zoals in ’t recept. Rijzijntjes gebruikt omdat ik geen veenbessen in huis had. Ik vraag me af of er geen rijsmiddel ontbreekt, bakpoeder of sodiumbicarbonaat ?

    Reply
  11. Claire on 13 december 2018 15:01

    Is het ook mogelijk (een variant hierop) zonder ei te maken en/of dat ergens door te vervangen?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.