Weekmenu 7 makkelijke maaltijden

2

Er staat weer een nieuwe week voor de deur! Bij ons is dit de laatste week voor de vakantie, en ik tel al af hoor! De meiden zijn moe, ze zijn toe aan een weekje niks doen. En eigenlijk kijk ik er zelf ook wel naar uit! Even geen ochtendspits, even ontspannen overdag, en rustig aan doen met het avondeten. Er zijn nog niet heel veel plannen gemaakt, maar dat is ook wel zo lekker. Nog 1 weekje dus, dat is te overzien. Gelukkig lopen de temperaturen de laatste dagen wel weer wat op want stiekem ben ik ook wel toe aan wat voorjaar. De recepten uit het weekmenu van de komende week zijn dus een combi tussen het staartje van de winter en alvast wat lichtere gerechten.

Ik hou enorm van winterse gerechten en de stamppotten, goedgevulde soepen, ovenschotels en wat al niet meer kwamen hier dus heel vaak op tafel de laatste maanden. Maar nu we afgelopen week een eerste voorproefje van de lente hebben gehad, ben ik toe aan wat lichters. Vorige week maandag was het hier bijna 13 graden en scheen de zon zo lekker. Ik moest gewoon even naar het strand om het voorjaarsgevoel op te snuiven. Maar uiteindelijk was het ook nog best fris en zo kwam ik op het weekmenu van deze week. Een combi van stevige kost en al een beetje lente. Uiteraard zit dit weekmenu ook weer vol met groenten! Kun je wel wat inspiratie voor volgende week gebruiken, schrijf dan zeker mee!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu 7 makkelijke maaltijden

Maandag

Ik hou van kleur op mijn bord en dat komt zeker goed met deze Thaise quinoa salade. Ook probeer ik aan het begin van de week altijd te kiezen voor een vega-maaltijd en de nootjes in dit gerecht geven een fijne vervanging.

thaise quinoa salade

Dinsdag

Soep! Dinsdag is bij ons de makkelijke dag…. allebei hard gewerkt, de kinderen moe van een dag school. Dan komt er dus vaak soep op tafel. Deze week nog 1 keer de stevige erwtensoep die we zo graag eten!

erwtensoep

Woensdag

Ik hou van comfortfood. Een smaakvol gerecht waar je niet al te veel voor hoeft te doen en waar je gewoon heel blij van wordt. Deze zoete aardappel spinazie quiche heeft dat allemaal en zet ik dus graag nog eens op tafel!

zoete aardappel spinazie quiche

Donderdag

Ook hier een gewoontedier hoor! Pasta, in welke vorm dan ook, komt hier elke week op tafel. Deze week ga ik voor de lasagne met courgette en spinazie. En natuurlijk maak ik ook de bechamelsaus zelf!

lasagne met courgette

Vrijdag

Oeh, it’s my birthday! YAY! En dus gaan we vanavond uit eten! Favoriet bij ons allemaal is een goede pizza, en laat er nou net een fijn restaurant hier om de hoek zitten. Speciaal voor jou deel ik op deze dag mijn recept om zelf pizza te maken met je.

zelf pizza maken

Zaterdag

Zaterdag is hier altijd een drukke dag! Zeker nu we volop bezig zijn met een nieuw huis – weet je wat, ik zal hier binnenkort gewoon eens een blogje over schrijven, want er is zoveel te vertellen – zijn de weekenden behoorlijk gevuld. Na het boodschappen doen, zwemlessen voor de meiden en klussen aan het nieuwe project eten we hier graag een tosti op zaterdagmiddag!

lekkerste tosti

Zondag

En zondag is dan altijd een dag om rustig te beginnen. Ik kijk hier altijd naar uit en hou ervan om op deze dag uitgebreid te ontbijten. En dan schuif ik heel graag deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen de oven in.

havermout ontbijtcake

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Ziet er weer veelbelovend uit de komende week. We gaan weer genieten van een aantal van je recepten. Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en geniet straks van je pizza in restaurant V. te W. Fijn weekend!
    Grt. Peter

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.