Weekmenu #78 makkelijke maaltijden

0

Afgelopen week was een beetje chaotische week. Eigenlijk had ik maar 2 dagen waarop ik echt voor de blog aan de slag kon. De rest van de week stond in het teken van verjaardagsvoorbereidingen. Niet voor mij hoor, maar voor mijn oudste dochter. Senna is namelijk gisteren 8 jaar geworden! Echt, stop de tijd, wat wordt ze toch groot! Als echte goede moeder begon ik natuurlijk niet weken geleden al met alles regelen voor een topfeestje. Nee, dat deed ik dus de laatste dagen pas… Gelukkig is dat wel allemaal goed gekomen. Op het moment dat ik dit weekmenu voor je klaar zet, heb ik net alles klaar gezet voor haar verjaardagfeestje. En zelfs nog taart gebakken! Dat recept komt morgen online! Pak nu weer pen, papier en een kop koffie en schrijf lekker mee!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #78 makkelijke maaltijden

Maandag

bloemkoolburgers

Omdat we de week nog steeds regelmatig vega starten, zet ik vandaag deze bloemkoolburgers met witte bonen op tafel! Lekker met een warme winterse salade met pompoen en brie!

Dinsdag

erwtensoep

Brrr, wat was het afgelopen week koud! En echt koud! Ik krijg dan altijd spontaan trek in erwtensoep met worst! Natuurlijk maken we die helemaal zelf klaar. Het lijkt lastiger dan het is hoor en nog een tip; de soep is de dag erna nog lekkerder! Dus maak lekker veel klaar….

Woensdag

chili con carne

Ook een goed idee met deze temperaturen is de chili con carne van Jamie Oliver. Echt een van mijn favoriete winterrecepten ook! Ik ga binnenkort eens aan de slag met een variatie hierop want volgens mij moet dit ook met andere soorten vlees kunnen.

Donderdag

rode kool met appel en kaneel

Al sinds ik een klein meisje ben, is de rode kool met appel en kaneel van mijn moeder een van mijn lievelingsgerechten. Nog steeds als ik haar vraag of we die avond kunnen aanschuiven, maakt ze dit met veel liefde weer klaar. En ja, dan heel traditioneel met gekookte aardappels en een balletje gehakt. Heerlijk! Gelukkig heb ik nu ook zelf het recept, maar die van mams blijft toch het lekkerst!

Vrijdag

Oosterse zalm

Ik wil echt weer meer vis gaan eten! Ik ben er zo gek op, maar zet het te weinig op tafel. Eigenlijk vooral omdat de rest van het gezin niet zo’n groot fan is als ik. Maar in dit recept voor Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel is de vis makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld kip, dus dit komt vandaag gewoon op tafel!

Zaterdag

paasbrunch recepten

En om dan maar meteen goed door te pakken, ga ik vandaag aan de slag met makreel! Vroeger haalde mijn vader voor de zaterdagse lunch altijd een makreel bij de visboer. Die aten we dan op brood, zo lekker! Ik maakte al eens eerder deze makreelsalade klaar en ga dat vandaag weer doen!

Zondag

gevulde speculaas

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb 2 stuiterballen in huis… Niet te doen hoor! Dagelijks komt de vraag of de schoen mag worden gezet…. Stiekem vind ik het ook wel heel leuk om ze zo vol verwachting te zien hoor… Ik duik vandaag de keuken in om gevulde speculaas te maken. Lekker voor bij de thee!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.