Indonesische pulled chicken wrap

3

Oh wat heb ik toch een zwaar leven…. Als blogger (nog steeds raar om mijzelf zo te noemen) vind ik het lastig om niet in herhaling te vallen. Ik schrijf bijna dagelijks over eten waar ik blij van word, en dan wil ik het niet steeds hebben over mijn favoriete keuken. Of over alles waar ik dol op ben. Als je al een tijdje meeleest, dan weet je dat ik die termen best vaak gebruik. Ik probeer het niet te doen, niet in herhaling te vallen, maar vandaag kán ik niet anders. Afgelopen zondag at ik een 9 gangen Indonesisch diner, en daar kwam de inspiratie voor deze Indonesische pulled chicken wrap vandaan.

Indonesische pulled chicken

Afgelopen zondag…. 13 november, at ik een heerlijk Indonesisch 9 gangen diner in de Supperclub in Amsterdam. Bereid door sterrenchefs, die wilden laten zien dat de Indonesische keuken uit meer bestaat dan alleen maar rijsttafels. 13 november was een bijzondere dag, want ik was 7 jaar getrouwd met Simon. Trouwdagen laat je natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, en omdat we allebei dol (zie je, daar is het alweer) zijn op Indofood, was dit diner een mooie gelegenheid om ons huwelijk te vieren. We zaten van 18.00 tot 24.00 uur aan tafel en we hebben zo geweldig lekker gegeten…. Wat was ik blij dat ik de volgende ochtend kon uitslapen!

Ik heb wat langer in mijn bed gelegen dan normaal, maar toen riep de plicht toch echt weer. Er moest gekookt worden, werk is werk. En hoewel ik natuurlijk niets liever doe dan koken, en nieuwe recepten uitwerken, lukte het de maandagochtend toch niet zo. Ik was een beetje brak, een beetje moe, en ik had zin in comfortfood. Ik zat de halve ochtend nog te denken aan het heerlijke diner van de avond ervoor, en besloot mijzelf toen maar te verwennen met deze Indonesische pulled chicken wrap. Nog even terug naar de avond ervoor, nog even nagenieten. En gewoon maar toegeven aan de brakheid van die dag.

Indonesische pulled chicken

In de avond had ik nog een wrap en een restje van de pulled chicken over. Die gingen er bij Simon ook als zoete koek in. Is dat mijn geheim voor 7 jaar huwelijk? Gewoon zorgen dat de man des huizes goed te eten krijgt? Ik weet het ook niet hoor…. Ik zat nog wel te denken; eigenlijk hoor je dit gerecht natuurlijk in een slowcooker klaar te maken. Maar die heb ik niet. En ook niet nodig. Want een pannetje met water doet ook zijn werk, en door de kip nog even in de saus te laten liggen, wordt ie alleen maar lekkerder. Ook erg smakelijk trouwens bij homemade bami goreng!

Indonesische pulled chicken

Indonesische pulled chicken wrap

Voor 2 wraps:

  • 150 gr kippendijfilet
  • 1/2 bouillonblokje
  • 75 ml ketjap
  • 150 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el honing
  • 2 el (sesam) olie
  • 1 el maizena
  • 2 tortilla wraps
  • vulling voor de wrap; spinazie, komkommers, waar je zin in hebt

Nodig:

pan om in te koken, 2 vorken, koekenpan

Bereiden:

Zet een pan met een flinke laag water op het vuur. Doe hier de kippendijfilet in samen met 1/2 bouillonblokje en breng het water aan de kook. Kook de kippendijfilet in zo’n 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Giet het water uit de pan, want diezelfde pan ga je zo weer gebruiken.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper in dunne ringetjes.

Verwarm wat olie in de pan waar je net de kippendijfilet in hebt gekookt. Fruit hier de ui in aan, voeg de peper en knoflook toe en bak even kort mee. Schenk 100 ml water en de ketjap in de pan en voeg de komijn, nootmuskaat en honing toe. Breng aan de kook.

Maak van 50 ml water en 1 el maizena een papje. Schenk dit in de pan en laat de saus hiermee dikker worden.

Trek ondertussen met 2 vorken de kippendijfilet uit elkaar, maak er dunne reepjes van. Doe het kippenvlees in de pan en schep de saus erover heen. Laat even zachtjes pruttelen.

Verwarm de tortilla wraps even kort in een koekenpan. Vul ze daarna met wat blaadjes spinazie, de Indonesische pulled chicken en wat schijfjes komkommer. Dat is een heerlijke after-9-gangen-Indonesisch-diner lunch. Maar samen met een bordje bami goreng en wat Indonesische komkommer on the side smaakt deze Indonesische pulled chicken vast ook heerlijk!

Indonesische pulled chicken

Ga jij aan de slag met dit recept voor Indonesische pulled chicken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Ik had geen ketjap manis in huis, dus heb het een thaise twist gegeven met vissaus, thaise basilicum en sesamolie ipv de ketjap.
    Héérlijk ! Dank voor deze inspiratie in de vorm van “pulled chkcken” op zn oosters – gaat nog heel veel op tafel komen bij ons

Laat een bericht achter