Koken in de foodtruck van Sla-gerei

1

Vorige week vertelde ik je dat ik een middag mocht meedraaien in een foodtruck. Wat een leuke uitnodiging, want ik wilde wel eens ervaren hoe je in zo’n kleine keuken de lekkerste streetfood klaar maakt! Ik kende het concept van de foodtrucks al wel, want er worden in de zomermaanden regelmatig festivals georganiseerd waarbij tientallen mobiele keukentjes het festivalterrein omtoveren tot 1 groot openlucht restaurant. Ik vind het fascinerend hoe deze chefs op een paar vierkante meter de lekkerste gerechten uit hun keukentjes toveren. Dus toen ik gevraagd werd of ik een kijkje wilde nemen in de foodtruck van Coen van Sla-gerei, zei ik natuurlijk geen nee!

foodtruck

Met mijn Vivo | Villeroy & Boch hakmes ging ik op weg naar Coen. Gelukkig ging ik met de auto, want als ik dat grote mes in de trein zou moeten meenemen, had ik me toch niet zo gemakkelijk gevoeld, haha! Coen van Sla-gerei zou mij namelijk laten zien wat er nog meer mogelijk was met dit koksmes. Hij werkte jaren als chef in verschillende sterrenrestaurants en is nu de trotse bezitter van zijn eigen foodtruck. Zelf was ik nog niet veel verder gekomen dan het snijden van groenten en verse kruiden, dus ik kon zeker nog wel wat van Coen leren!

foodtruck

foodtruck

Koken in een foodtruck, dat is koken op de vierkante meter. Letterlijk, want de keuken is echt niet veel groter dan dat. Maar wat was het gezellig in dat kleine keukentje! Ik was eigenlijk nog wel verbaasd over wat er allemaal mogelijk is in zo’n truck, zo heeft Coen er zelfs een bbq in staan!

Samen maakten we een salade van geroosterde pompoen met avocado klaar. Normaal heb ik altijd de grootste ruzie met pompoenen, ik vind het echt een crime om ze te schillen. Maar Coen liet mij zien dat dit Vivo | Villeroy & Boch hakmes echt het perfecte gereedschap is voor deze oranje vrucht. Kijk, dat is nog eens handig om te weten, want normaal pak ik daar dus altijd een groentemes voor. Het hakmes ligt goed in de hand en door het grote snijvlak kun je goed kracht zetten op de pompoen. En niet alleen voor het schillen van een pompoen is ’dit hakmes handig, ook het fijnsnijden van het vruchtvlees was easy. Ook leerde Coen mij hoe je een mooie waaier kunt maken van een halve avocado, echt een superleuke manier om de salade af te maken. Zo’n hakmes snijdt makkeiljk door het vruchtvlees, maar je kunt ook op het blad van het mes eenvoudig de waaier uitschuiven, en deze zo met behulp van het mes op de salade leggen.

foodtruck

Het recept voor deze heerlijke herfstsalade deel ik deze week nog met je! Er zijn namelijk heel veel mooie foto’s gemaakt van mijn middag in de foodtruck en die wil ik je niet onthouden. Ook ben ik gefilmd, ik voelde me net een bekende Nederlander… Kijk je mee naar mijn verslag van deze leuke middag?

foodtruck

foodtruck

foodtruck

foodtruck

Dit recept komt snel online!

foodtruck

 

  • De koksmessen die ik samen met Coen gebruikte, kun je nu sparen bij Albert Heijn. Nog wat feitjes over de spaaractie:Je kunt sparen voor verschillende koksmessen (onder andere een koksmes, een broodmes, een hakmes en een Santokumes), een luxe bestekset en handige accessoires zoals een messenblok en een snijplank. Er is dus veel keuze en je kunt sparen voor het mes dat voor jou goed van pas komt in de keuken!
  • Bij elke € 10,- aan boodschappen ontvang je 1 zegel. Je hebt een volle spaarkaart bij 50 zegels.
  • De spaaractie loopt vanaf 5 oktober 2015 tot en met 14 februari 2016 worden de zegels uitgegeven in de winkels van Albert Heijn en bij online bestelde boodschappen.
  • Volle spaarkaarten kunnen tot en met 21 februari 2016 ingeleverd worden.
  • Meer informatie lees je op ah.nl/bestek.

De foto’s zijn trouwens gemaakt door Aygin Kolaei.

MYF_sponsored

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Deze blogpost betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees mijn disclaimer.

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.