Simplify your life: mindful eten

0

Vanuit de behoefte aan innerlijke rust lijkt er een trend gaande om het leven te versimpelen. Anders wonen, ontspullen en mindful eten: het draagt allemaal bij aan een gevoel van ruimte, rust en vrijheid. Bewust kiezen voor minder, om je zo juist veel rijker te voelen!

We komen uit een periode waarin werd gestreefd naar groter, hoger, beter en luxueuzer. De vraag die bij veel van ons opkomt is: maar heeft dat nou echt gelukkiger gemaakt? We hebben het allemaal druk, werken hard om dit alles te bereiken en steeds meer mensen lijken hier een beetje klaar mee te zijn. Het is tijd voor innerlijke rust, voor ruimte en plezier. Hierdoor verschuiven de behoeftes van meer, groter en beter naar bewust kiezen voor minder. Een minder groot huis, minder spullen en mindful eten, maar daardoor juist meer genieten!

mindful eten

Geen armoe, maar rijkdom

Een kleiner huis wat ingericht wordt als heerlijke inspirerende plek, maar wel met lagere kosten waardoor er meer financiële ruimte ontstaat. Meer ruimte voor beleving en ervaringen, voor reizen en leuke dingen doen bijvoorbeeld. Steeds meer mensen kiezen bewust voor minder werken en richten het leven zo in dat ze met minder geld kunnen rondkomen, maar wel meer vrijheid ervaren.

Ontspullen: adem, ruimte en rust

Bewuster consumeren en minder spullen in huis. Dat wil zeggen: alleen de spullen waar je écht heel blij van wordt. Deze trend is ingezet door de Japanse opruim-goeroe Marie Kondo. Zij leert mensen hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. Door alleen te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Ze stelt dat dit je leven drastisch kan veranderen omdat het niet simpelweg een techniek is, maar een leidraad naar de juiste mindset om geordend te worden en meer rust te ervaren. Een echt opgeruimd huis, met alleen spullen die je happy maken, geeft het gevoel dat de hele wereld lichter wordt. Het effect is spectaculair. Je maakt niet meer snel troep, maar je leven krijgt vooral een nieuwe start. Je laat alles wat je niet meer dient veel gemakkelijker los. Lees hier hoe je de methode van Marie Kondo super easy zelf kunt toepassen.

mindful eten

Mindful eten: minder maar meer genieten

Ook op het gebied van voeding wordt het steeds meer toegepast. Mindful eten, met rust en aandacht. Je eet minder grote porties, maar geniet er des te meer van. Uit een onderzoek van het INSEAD Behavioral Lab in Parijs bleek dat mensen die werden gevraagd om zich het zintuiglijke genot van het eten van een zoete traktatie voor te stellen, een minder grote portie aten van iets lekkers en zich meer voldaan voelden. Ze aten een brownie en stelde zich daarbij het geluid voor van het breken van het knapperige korstje, de zoete geur en de smaak van de chocolade. Door te focussen op de komende zintuiglijke sensaties voor het eten, eet je dus minder en ben je sneller voldaan. Een mooie nieuwe foodtrend: optimaal genieten van lekker eten in kleinere porties. Om dit te bereiken eet je zonder afleiding en neem je er de tijd voor. Bovendien sla je geen maaltijden over en eet je genoeg porties op een dag. Zo voorkom je een hongergevoel.

Kortom: richt je leven zo in dat je meer ruimte hebt om te genieten!

mindful eten

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.