Persoonlijk: fotodagboek mei 2020

4

Mei, wat was je een feestje! Wat een heerlijke zonnige maand heb ik achter de rug en wat heb ik weer genoten. Ik zei het al eerder, deze hele thuis-quarantaine voelt echt een beetje als vakantie. Zéker met dat mooie weer! Nou begonnen we de maand mei natuurlijk met de vakantie van de meiden en dat tempo hebben we de rest van de maand gewoon vastgehouden. Al moet ik wel zeggen dat ik het ook erg fijn vond dat de scholen weer open gingen en ik daarmee weer wat meer tijd voor mezelf en voor werk kreeg. Natuurlijk heb ik ook deze maand weer heel veel foto’s gemaakt… meestal zit mijn telefoon namelijk wel in mijn hand of ligt ie voor het grijpen. Dus laat ik je graag aan de hand van wat kiekjes van de afgelopen maand zien hoe het er achter de schermen aan toe ging! Kijk je mee?

Jong geleerd is oud gedaan en daarom vonden we het tijd om onze dochter de kunst van het pannenkoeken bakken bij te brengen. Ze wordt dit jaar 10 dus vind ik dat ze ook echt wel mag ‘leren koken’. En niet alleen zo nu en dan helpen, maar echt zelf een gerecht klaar maken. Haar keuze was om als eerste te leren pannenkoeken zelf klaar te maken! En net als haar moeder dat altijd doet, moesten die natuurlijk direct op de foto!

Als de lokale horeca de lekkerste broodjes en maaltijden thuis bezorgd, dan steun ik ze natuurlijk graag! Op een van de heerlijke dagen aan het begin van de maand ging ik voor een luxe bol met pittige kip. Yum!

Balans is natuurlijk het sleutelwoord en daarom zag de dag erna mijn lunch er zo uit. Ik vind dit ook totaal geen straf en kan hier ook enorm van genieten!

We hielden een klein bevrijdingsfeestje in eigen tuin… heerlijk in de zon!

Ah, kijk nou toch hoe lief…. een ontbijtje op bed voor Moederdag! Inclusief zelfgeknutselde bloemen (die waar ik toen voor met een wijntje naar buiten werd gestuurd…. ) en superschattige brieven.

Hartstikke verse asperges uit Limburg, gekregen van mijn moeder. Ik werkte er dit recept met gegrilde asperges met spek en rucola stamppot mee uit en heb heerlijk zitten smullen!

Yessss, toen mochten ze weer naar school!! Het was even gek en even wennen na al die weken thuis, maar ze hadden er zóveel zin in! En ja, dan ga je gekke bekken trekken… De afgelopen weken zijn de meiden 2 hele dagen per week naar school gegaan en ze hadden het echt wel gemist! En ik, ik vond het heel rustig zonder ze, maar wel even zoooo lekker!!

Ook afgelopen maand was ik weer vaak op het strand te vinden. De zee, de ziltige lucht, het is zo fijn dat ik om de hoek woon. Toen iedereen na de Meivakantie weer de deur uit was, ben ik uitgebreid en lekker lang gaan wandelen in de duinen en over het zand.

Ik denk dat ik zeker eens per maand de keuken in duik om een voorraad pastasaus te maken. In mijn favoriete grote pan kan ik voor zeker 3 keer klaar maken en daarvan gaan er 2 porties de vriezer in. Ideaal voor dagen waarop ik geen zin heb om te koken of weinig inspiratie heb.

Een random zonnig ontbijtje. In mijn kommetje met schaatsen…

We hebben zo vaak heerlijk buiten kunnen eten, lekker in de zon! Met Hemelvaart schoven vrienden aan in de tuin en borrelden we uitgebreid. Daarna maakten de mannen deze heerlijke zalm klaar op de bbq.

Inmiddels wonen we al 2 jaar in ons nieuwe huis, maar zijn we nog steeds binnen aan het klussen. En dat vordert gestaag, dit gaat de nieuwe open haard worden. Kan me er nu al op verheugen dat ie in de winter straks lekker aan gaat!

En nog meer borrels… tsja, je moet tenslotte zelf de slingers ophangen toch?!

En om dan weer de balans erin te krijgen…. lekker buiten sporten! Tijdens de quarantaine deed ik halfslachtige pogingen om in beweging te blijven, maar heb ik wel gemerkt dat thuis-sporten niet echt iets voor mij is…. Gelukkig mochten ook de sportscholen weer buiten lessen aan gaan bieden en kon ik dit weer oppakken. Zo fijn!

En, yes…. ook dook ik met Renske weer een dag de keuken in! Ik word daar zo blij van, lekker samen koken, gezelligheid en vooral heel veel rommel maken. Maar dus ook nieuwe recepten die eraan gaan komen, stay tuned!

En opgeruimd in 3, 2, 1….

2 rijpe bananen op de fruischaal en verse eitjes uit het kippenhok kunnen maar 1 ding betekenen! Bananen-pannenkoeken. De meiden vinden dit zo heerlijk als ik voorstel om van die kleine pannenkoekjes te bakken. De hele stapel gaat op!

Na een kookdag hou ik altijd wat restjes over en natuurlijk gooi ik niets weg! Met de restjes van een recept dat binnenkort online komt, maakte ik deze lunchsalade klaar. Beetje olie erover en smullen maar!

En nog een laatste keer buiten eten deze maand… De bbq ging aan en ik werp me dan vaak op tot queen of the salads…. Wat hebben we toch prachtige zonnige dagen gehad!

En nu zitten we ineens in juni…. De afgelopen 2,5 maand zijn iets anders gelopen dan ik – en waarschijnlijk jij ook – had voorzien. En ineens zijn we al bijna halverwege 2020. Als het goed is gaan de dametjes vanaf volgende week weer vaker naar school en ik vind het best lekker dat ik dan weer wat meer tijd voor mezelf kan vrij maken. Er gaan weer nieuwe recepten aankomen en ik ga eens uitwerken of het lukt om na 1 juli de workshops weer op te starten… Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend toe!

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Hoi Reny.. zo te zien een gezellige tijd geweest. Lekkere hapjes die ga ik weer bewaren. Maar het meest jaloers ben ik op je fotootjes van het strand ,heerlijk zo dichtbij. Ik heb 5 jaar in Julianadorp gewoond ook 5 min van het strand heerlijk heerlijk. nu woon ik 5 min van de bossen vandaan. Ook fijn. groetjes van Sylvia

    • Ah wat een heerlijke grote keuken heb je. Lijkt mij heerlijk om zo te koken. Mijn keukentje gaat wel 5 keer in die van jou. Maar ja dat weerhoudt mij er niet van om heerlijke maaltijden te bereiden. Vandaag de asperge met spek en rucola stamppot. Lijkt mij erg lekker. Groetjes Corrie

      • Mind Your Feed op

        Dat is ook elke keer weer een feestje, kan ik je zeggen! Ik ben nog steeds zo blij met mijn keuken!
        Hebben de asperges je gesmaakt?

    • Mind Your Feed op

      Ah, lief! Ja, het bos vind ik ook heerlijk, maar het strand is echt een cadeautje hoor! Heerlijk hoor, dank je wel voor je berichtje!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.