X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pompoenfriet

Pompoenfriet met knoflookmayonaise

2
By Mind Your Feed on 4 november 2016 Diner

Het is weekend! Bijna dan… En weekend betekent tijd voor frietjes! Of patat, zoals wij zeggen. Afgelopen herfstvakantie was ik een paar dagen in Limburg en daar werd ik raar aangekeken hoor, met mijn patat. Friet it is, pompoenfriet om precies te zijn. Want hoewel het weekend natuurlijk bij uitstek het moment is om even enorm te genieten van een patatje, vind ik deze frietjes van pompoen stiekem net zo lekker. Zeker als je er zelf nog een snelle knoflookmayonaise bij maakt. Fastfood gemaakt van veggies, I like!

pompoenfriet
Wees niet bang, er komt hier in het weekend ook heus wel eens een patatje van de snackbar op tafel. Sterker nog, op de weg naar Limburg heb ik voor het eerst in jaren weer eens bij de grote gele M gegeten. Mijn kids waren helemaal in hun element, en ook Simon werd er gelukkig van. En ik? Ik had vooral snack-trek…. en kon de hamburger die ik daar at toen best waarderen. Maar ik word dus minstens net zo gelukkig van deze pompoenfriet. Lekker naast een zelfgemaakte burger en een goede salade.

pompoenfriet

Hou je mijn blog een beetje in de gaten, dan weet je dat pompoenen er hier massaal doorheen gaan in de herfst. En dit is dus zo’n super makkelijk bijgerecht dat je met een restje pompoen zo op tafel zet. Ik gebruik meestal de ronde oranje pompoen, de hokkaido pompoen, maar voor deze frietjes gebruik je het liefst een flespompoen.

 

pompoenfriet

Vooral het bovenste stuk van de flespompoen is goed geschikt om frietjes van te snijden. Maar ook het bolle stuk kun je gemakkelijk snijden, en de frieten hoeven natuurlijk niet perfect recht te zijn. Deze pompoenfriet is net uit de oven zeker wel knapperig. Je moet alleen niet te lang wachten met opeten, want dan worden de frietjes toch wat slap. En met een slappe hap ga je het weekend toch niet in?

pompoenfriet

 

Pompoenfriet met knoflookmayonaise

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl cayennepeper
  • snuf nootmuskaat
  • zout

Voor de knoflookmayonaise:

  • 3 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • snuf peper

Nodig; bakplaat, bakpapier, mengkom, schaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Gebruik een stevig groot mes om de flespompoen te snijden. Je hoeft de pompoen niet van tevoren te schillen.

Snij eerste het bovenste smalle gedeelte los van de onderkant. Snij deze bovenkant doormidden en leg de platte kant op de snijplank. Snij vervolgens plakken van ongeveer 1 cm, en snij deze plakken weer in reepjes van 1 cm. Niet alle frietjes hoeven even dik te zijn, maar hou ongeveer dezelfde maat aan.

Snij de onderkant van de pompoen ook doormidden, schep de zaadjes uit de pompoen. Snij nu plakken van 1 cm dik en snij deze plakken ook weer in repen.

Doe alle pompoenfriet in een mengkom en schenk hier de olijfolie over heen. Voeg de cayennepeper, een snuf nootmuskaat en wat zout toe en hussel goed door elkaar. Spreid daarna de frietjes uit over de bakplaat.

Schuif de pompoenfriet voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Schep halverwege even om.

Ondertussen kun je de knoflookmayonaise klaar maken. Doe de mayonaise samen met de yoghurt in een schaaltje. Pers hier een teentje knoflook bij uit en breng de mayonaise op smaak met wat peper.

Haal de pompoenfriet uit de oven en serveer direct. Met de mayonaise natuurlijk! Enjoy!

pompoenfriet

 

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoenfriet met knoflookmayonaise? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht friet friet recepten geroosterde pompoen koolhydraatarme recepten patat patat recepten pompoen pompoen recepten pompoenfriet pompoenfriet maken zelf mayonaise maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSpeculaastaart met chocolade
Next Article Appel kaneel broodpudding
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

2 reacties

  1. Demi | StudioKOOK on 4 november 2016 11:46

    Dit lijkt me lekker! Heerlijk met die frisse mayo erbij.

    Reply
  2. Merel Teunis on 4 november 2016 15:52

    Prefect voor het weekend inderdaad!! 😉 Ik ga deze mayonaise sowieso eventjes uitproberen. Dankjewel voor het delen!

    Liefs, Merel

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....