X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
appel kaneel broodpudding

Appel kaneel broodpudding

9
By Mind Your Feed on 6 november 2016 Ontbijt

Goedemorgen! En toen was er weer een week voorbij. Oh my, waar gaat de tijd naartoe… De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer het einde van het jaar. Niet te geloven toch! Ik ben de laatste weken heel druk, wat ik alleen maar positief vind hoor! Zo stond ik afgelopen week al vroeg in de ochtend 2 bananenbroden te bakken om deze ’s middags uit te delen op de open dag van de BSO van de meiden. En toen schoot er ineens een idee door mijn hoofd. Waar ik maar gelijk mee aan de slag ben gegaan… Een soort bananenbrood, maar dan met appel en kaneel. Deze appel kaneel broodpudding is echt het perfecte begin van een lazy sunday!

appel kaneel broodpudding

Appel en kaneel is natuurlijk een gouden combinatie. Sommige winning teams moet je gewoon niet willen veranderen. En er maar gewoon dankbaar gebruik van maken dat iemand die combi ooit heeft verzonnen. Toen ik mijn keukenmachine afgelopen week aan het werk zetten om de basis voor het bananenbrood klaar te maken, wist ik ineens wat ik in het weekend als ontbijt ging maken. Die basis van mijn heerlijke bananenbrood bestaat uit dadels, banenen en eieren, die je opklopt tot een luchtig mengsel. Ideaal om over de broodpudding te schenken!

appel kaneel broodpudding

Een broodpudding op de zondagochtend is een makkelijke manier om nog wat restjes oud brood mee weg te werken. Weggooien vind ik altijd zonde, en roosteren kan natuurlijk ook. Maar met al die regen van de afgelopen dagen, had ik zin in een herfstig ontbijt. Appeltaart in de ochtend, maar dan net even anders zeg maar. Terwijl de appel kaneel broodpudding in de oven staat, vult het huis zich met heerlijke geuren. En als je dan ook nog iemand weet te regelen die een kopje koffie klaar maakt, dan kan het weekend al niet meer stuk!

appel kaneel broodpudding

Appel kaneel broodpudding

  • 2 sneetjes oud brood (eventueel glutenvrij)
  • 2 friszoete appels
  • 1 rijpe banaan
  • 5 dadels
  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 3 tl kaneel
  • amandelschaafsel
  • boter om in te vetten

Nodig; schaaltje, keukenmachine, mengkom, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels 5 minuten weken in een schaaltje met wat water.

Vet de ovenschaal in met wat boter. Snij de sneetjes oud brood in blokjes. Doe deze in de mengkom.

Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Maak hier nu ook blokjes van en doe deze bij het brood in de kom. Hussel even goed door en stort dan in de ovenschaal.

Giet de dadels af. Doe de banaan samen met de eieren, de plantaardige room, de kaneel en de dadels in de keukenmachine. Blend op de hoogste stand tot een egaal en luchtig mengsel. Schenk dit nu over de blokjes brood en appel.

Strooi nog wat amandelschaafsel over de appel kaneel broodpudding en schuif deze voor 25 minuten de oven in. Hou de oven in de gaten, elke oven is weer anders. Gaat de broodpudding te hard en wordt de bovenkant te bruin? Dek dan even af met wat aluminiumfolie.

Eet de appel kaneel broodpudding warm uit de oven. Maar de volgende dag, of sowieso afgekoeld, is ie ook minstens net zo lekker! Enjoy!

appel kaneel broodpudding

Ga jij aan de slag met dit recept voor appel kaneel broodpudding? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

appel banaan brood brood recepten broodpudding eieren kaneel Kerst Ontbijt ontbijt recepten oud brood pasen restjes verwenontbijt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePompoenfriet met knoflookmayonaise
Next Article Frittata met boerenkool en zwarte bonen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

Makreel tartaar

9 reacties

  1. Betty van Tol on 8 november 2016 12:31

    Heerlijk! Gemaakt met appel en peer en gehakte hele amandelen.

    Reply
  2. Truus Magdelyns on 8 november 2016 12:35

    De appelkaneel broodpudding. Overheerlijk en staat hier voor de 3de keer al in de oven! MMMM!

    Reply
  3. ivonne on 28 november 2016 11:26

    De smaken zijn goed maar ik vind het zachte brood na een paar happen tegenstaan. Misschien heb ik net iets te veel vocht toegevoegd maar voor mij volgende keer denk ik gewoon wentelteefjes. Smaken (en vooral structuren) verschillen 🙂

    Reply
  4. c on 31 juli 2017 09:36

    Dat ziet er echt heerlijk uit. Ga ik zeker eens proberen

    x

    Reply
  5. Ros on 20 september 2017 13:30

    Super recept dank je! Kan ik de banaan met iets anders vervangen? Alvast bedankt, Ros

    Reply
  6. Willem on 14 maart 2018 14:39

    Wat voor dadels worden gebruikt?

    Reply
  7. Esther on 12 april 2018 11:18

    Voor hoeveel personen is dit recept? Bvd Esther

    Reply
  8. Laura on 15 april 2020 08:05

    Wat een lekker recept! Kan er niet vanaf blijven en blijf maar eten.. Ga ik zeker vaker maken!

    Reply
    • Macy on 26 augustus 2022 22:34

      Heerlijk, wel dadels vervangen door veenbessen.

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.