X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
quiche met broccoli, broccoli quiche, paasbrunch recepten

Quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse

7
By Mind Your Feed on 23 juli 2015 Diner

Quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse Ik vind een quiche altijd zo feestelijk! Net alsof je een taartje op tafel zet bij het diner. Of bij de lunch, dat kan natuurlijk ook. Maar vooral bij het avondeten word ik erg blij van quiche, het is toch net even specialer dan een aardappel-groente-vlees maaltijd. Al zijn dat vaak precies de ingredienten die je in een quiche – of hartige taart – verwerkt. Ik maakte deze keer een broccoli quiche met venkel en hüttenkäse en wat mij betreft komt dit vaker op tafel!

quiche met broccoli, broccoli quiche, recept, hartige taart, huttenkase

Broccoli quiche

En dan zal ik maar gelijk eerlijk zijn, want zo gek als ik op quiches ben, zo niet-enthousiast zijn mijn man en kinderen. Mijn man vindt dit namelijk geen echt eten. Net zoals sommige mensen soep geen avondmaaltijd vinden, of brood, zo vindt hij een quiche dus geen echte avondmaaltijd.

Maar goed, aangezien ik de foodblogger in dit huis ben, bepaal ik meestal wat er op tafel komt, en dus maak ik ook gewoon wel eens quiche. Juist omdat ik het wel erg lekker vind! Mijn kids draaiden deze taart om, zodat ze wel het bladerdeeg konden snoepen. Ach ja, dat is een begin, zullen we maar zeggen…

quiche met broccoli, broccoli quiche, recept, hartige taart, huttenkase

Ik gebruik voor een quiche of hartige taart wel altijd het bladerdeeg van de natuurwinkel. Je koopt daar volkoren (tarwe) bladerdeeg of speltbladerdeeg, en dat gebruik ik toch net even liever voor een avondmaaltijd. Wil je eens een paleo-hartige taart maken, dan zou je gebruik kunnen maken van amandelmeel. Als vulling gebruikte ik deze keer broccoli en venkel, maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee varieren. En deze quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse is de volgende dag – afgekoeld – misschien nog wel lekkerder!

quiche met broccoli, broccoli quiche, recept, hartige taart, huttenkase

quiche met broccoli, broccoli quiche, paasbrunch recepten

Quiche met broccoli, venkel en hüttenkase

Makkelijk recept voor broccoli quiche met venkel, paprika, huttenkase en kerrie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Servings: 4

Nodig

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Pan
  • Pan
  • Stoommandje
  • Schaal

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 venkel
  • ½ gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 theelepel kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Snij de roosjes van de broccoli en doe deze (in een stoommandje) in een pan met water. Breng aan de kook en kook in 6 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snij het groen ervan af. Snij de venkel in blokjes van circa 1 cm. De uitlopers van de venkel kun je in ringen snijden.
  • Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Fruit hierin de ui en voeg de paprika en venkel toe. Pers de knoflook hierboven uit en bestrooi met peper, zout en wat kerrie. Schep goed om en laat even 5 minuten bakken.
  • Klop de eieren los in een schaaltje en voeg de hüttenkäse toe. Voeg hier ook de melk bij en meng goed door.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mijn tip: maak het bakpapier iets nat onder de kraan, zo vouwt het makkelijker in de hoekjes. Leg de bladerdeegvellen in de vorm, zorg dat ze elkaar een klein beetje overlappen. Wanneer je de vorm bedekt hebt, prik je met een vork wat gaatjes in de bodem van de taart. Bestrooi ook de bodem met wat havermout.
  • Wanneer de broccoli beetgaar is, giet je de roosjes af. Laat even afkoelen en voeg toe aan het ei-mengsel. Schep hier ook de ui, paprika en venkel door en schep goed om. De groenten met het ei-mengsel kun je nu in de bekleedde bakvorm scheppen.
  • Schuif de quiche de oven in en laat in circa 40 minuten gaar worden. Het klopt dat de vulling nog iets nat lijkt als de quiche uit de oven komt. Laat nog even afkoelen, dan wordt het vanzelf steviger! Enjoy!
Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 18g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Quiche met broccoli

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

broccoli ei feest feestelijk hartige taart huttenkase Kerst pasen quiche venkel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBoekweitpap
Next Article De grootste valkuil voor gezonder leven: perfectionisme!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

7 reacties

  1. Klazien on 23 juli 2015 11:08

    Grappig, mijn man is ook anti quiche. Mij lijkt hij wel lekker en ook prima geschikt als vegetarische maaltijd toch? Kan de amandelmelk worden vervangen door iets anders?

    Reply
    • Gea van kammen on 14 januari 2018 20:13

      Ik vervang amandelmelk door havermelk.

      Reply
  2. vivian on 23 juli 2015 11:41

    Zal deze vd week eens maken. Lijkt me erg lekker. Mannen…..die willen vooral vlees, anders is het geen avondmaaltijd. Hier net zo hoor.

    Reply
  3. Caroline on 4 maart 2017 08:47

    Waardoor kan ik de huttenkase vervangen? Andere kaas?

    Reply
    • Gea van kammen on 14 januari 2018 20:17

      Ik heb het al eens met een andere roomkaas gedaan wil prima.
      Hüttenkäse is natuurlijk wel veel magerder.

      Reply
  4. Yolanda on 6 juli 2021 20:56

    Geslaagd vegetarisch recept ! De combinatie venkel met een vleugje kerrie als kruiding en cottage cheese bij het eiermengsel werkt heel goed. Zelf heb ik bij het stoven van de groenten nog een pikantje toegevoegd (pepertje) en omdat ik geen amandelmelk had, heb ik het eiermengsel zonder melk gebruikt, maar het was vloeibaar genoeg. Lekkere quiche, komt hier zeker nog op tafel.

    Reply
  5. Milou on 8 november 2021 20:06

    Hebben meer mensen het probleem dat het volkoren bladerdeeg niet gaart? Uiteindelijk na 60 min. in de oven de hoop opgegeven en enkel de vulling gegeten.. Heel jammer, denk dat de quiche anders echt heerlijk is!

    Reply
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.